Kërko
Kontaktoni
E-Mail
Krijimi i katalogut
Te Preferuarat e mia
Krahasimi i produkteve
Wilo-Actun FIRST-SPU4 | Wilo
Avantazhet tuaja
actun_spu_4__pic_01_1710

Veçoritë/avantazhet e produktit

 • Jetëgjatë, sepse të gjitha pjesët që bien në kontakt me lëngun janë rezistente ndaj korrozionit.
 • Valvul moskthimi e integruar
 • Jetëgjatë në përdorim falë helikave pluskuese
 • Motor me mirëmbajtje të thjeshtë

Shërbimet e rekomanduara

Përshkrimi i serive
Wilo-Actun FIRST SPU 4

Konstruksioni

Pompë 4" me shumë helika me motor të zhytur në ujë, me konstruksion me këmishë mbështjellëse për instalim vertikal dhe horizontal

Përdorimi

 • Për furnizim me ujë nga puse dhe depozitat me ujë shiu
 • Për furnizim të shtëpisë me ujë, për vaditje me spërkatje dhe vaditje
 • Rritës presioni
 • Ulje e nivelit të ujit
 • Për pompimin e ujit pa përbërës me fibra të gjata dhe abrazivë

Tërësia e pajisjeve/funksionimi

 • Pompë me motor të zhytur me shumë helika, me helika radiale ose gjysmë-aksiale
 • Motor i mbushur me vaj, me ri-pështjellim
 • Valvul moskthimi e integruar
 • Xhunto bashkuese NEMA
 • Motori me rrymë alternative ose trefazore

Çelësi tip

Shembull

Wilo-Actun FIRST SPU4.01-10-B/XI4-50-1-230

Actun

Familja e produktit

FIRST

Emërtimi i serisë

SPU

Emërtimi i llojit ("Submersible pump for universal use" me helika plastike)

4

Diametri nominal i pompave në inç

01

Vëllimi nominal i rrjedhës në m³/h

10

Numri i shkallëve

B

Gjenerata teknike

XI

Identifikon një motor të montuar, seri kryesisht me çelik të pandryshkshëm (inoks)

4

Diametri nominal i motorit në inç

50-1-230

Versioni elektrik; 50 Hz, 1~ 230 V

Të dhënat teknike

 • Linja ushqyese: 3~400 V, 50 Hz
 • Mënyra e punës, e zhytur: S1
 • Temperatura e lëngjeve: 3-30 °C
 • Shpejtësia min. e qarkullimit në motor: 0,2 ose 0,5 m/s (në varësi të fuqisë)
 • Përmbajtja maks. e rërës: 50 g/m3
 • Proceset maks. të nisjes: 10 – 20/h (në varësi të fuqisë)
 • Thellësia maks. e zhytjes: 200 m
 • Klasa e mbrojtjes: IP 68
 • Bashkuesi me presion: NPT 1¼, NPT 1½, NPT 2

Materiale

 • Trupi i sistemit hidraulik: Çelik inoks 1.4301
 • Helikat: Noryl
 • Boshti i pompës: 1.4104 inoks
 • Trup i motorit inoks 1.4301
 • Boshti i motorit: 1.4305 inoks

Konstruksioni

Pompë me motor që zhytet në ujë për instalim vertikal ose horizontal.

Sistemi hidraulik

Pompë me motor që zhytet në ujë me shumë helika, me helika radiale ose gjysmë-aksiale në versionin me këmishë mbështjellëse. Valvul moskthimi e integruar. Të gjitha pjesët që bien në kontakt me lëngun përbëhen nga materiale rezistente ndaj korrozionit.

Motori

Motor me rrymë alternative, me ri-pështjellim, rezistent ndaj korrozionit, ose motor me rrymë trefazore për nisje direkte. I izoluar nëpërmjet një bllokuesi mekanik me kushineta vetëlubrifikuese, me mbushje me vaj.

Ftohja

Motori ftohet nëpërmjet lëngut. Motori duhet të vihet në punë gjithmonë i zhytur. Vlera e kufizuar për temperaturën maksimale të lëngut nuk duhet tejkaluar, vëllimi minimal i rrjedhës nuk duhet të jetë më i vogël se vlera e kufizuar. Instalimi vertikal është i mundur sipas dëshirës me ose pa këmishë ftohëse. Për instalimin horizontal është e nevojshme një këmishë ftohëse.

Dorëzim

 • Sistem hidraulik + motor plotësisht i montuar
 • Kabllo lidhjeje 2,0/2,5 m (seksioni: 4 x 1,5 mm2)
 • Manuali i instalimit dhe përdorimit

Opsione

 • Variantet e motorit: 1~230 V, 50 Hz; 3~400 V, 50 Hz; 1~220 V, 60 Hz; 3~220 V, 60 Hz; 3~380 V, 60 Hz; 3~460 V, 60 Hz
Dokumente

Broshura e certifikimit

Wilo-Actun FIRST-SPU4

Numri i artikullit 6053358
Botim 2020-08
Formati i faqeve 209.9 x 297.0 mm
Numri i faqeve 12
PDF (2 MB)

Certifikata REACH

Rregullorja REACH

Botim 2021-05
Formati i faqeve 209.9 x 297.0 mm
Numri i faqeve 4
PDF (262 KB)

Lista e produkteve
Number of results: 96
0.37 … 7.5 kW
[96]
Emërtimi i produktitDiametri i motorit ØNumri i shkallëveFuqia nominale e motorit P2Indeksi i efiçencës minimale (MEI)LidhjaNumri i artikullit
Actun FIRST SPU 4.01-10-B/XI4-50-1-230
4 in (")
10
0,37 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083317
Actun FIRST SPU 4.01-10-B/XI4-50-3-400
4 in (")
10
0,37 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083356
Actun FIRST SPU 4.01-13-B/XI4-50-1-230
4 in (")
13
0,37 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083318
Actun FIRST SPU 4.01-13-B/XI4-50-3-400
4 in (")
13
0,37 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083357
Actun FIRST SPU 4.01-19-B/XI4-50-1-230
4 in (")
19
0,55 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083319
Actun FIRST SPU 4.01-19-B/XI4-50-3-400
4 in (")
19
0,55 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083358
Actun FIRST SPU 4.01-26-B/XI4-50-1-230
4 in (")
26
0,75 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083320
Actun FIRST SPU 4.01-26-B/XI4-50-3-400
4 in (")
26
0,75 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083359
Actun FIRST SPU 4.01-38-B/XI4-50-1-230
4 in (")
38
1,1 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083321
Actun FIRST SPU 4.01-38-B/XI4-50-3-400
4 in (")
38
1,1 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083360
Actun FIRST SPU 4.02-05-B/XI4-50-1-230
4 in (")
5
0,37 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083322
Actun FIRST SPU 4.02-05-B/XI4-50-3-400
4 in (")
5
0,37 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083361
Actun FIRST SPU 4.02-07-B/XI4-50-1-230
4 in (")
7
0,37 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083323
Actun FIRST SPU 4.02-07-B/XI4-50-3-400
4 in (")
7
0,37 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083362
Actun FIRST SPU 4.02-10-B/XI4-50-1-230
4 in (")
10
0,55 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083324
Actun FIRST SPU 4.02-10-B/XI4-50-3-400
4 in (")
10
0,55 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083363
Actun FIRST SPU 4.02-14-B/XI4-50-1-230
4 in (")
14
0,75 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083325
Actun FIRST SPU 4.02-14-B/XI4-50-3-400
4 in (")
14
0,75 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083364
Actun FIRST SPU 4.02-20-B/XI4-50-1-230
4 in (")
20
1,1 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083326
Actun FIRST SPU 4.02-20-B/XI4-50-3-400
4 in (")
20
1,1 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083365
Actun FIRST SPU 4.03-05-B/XI4-50-1-230
4 in (")
5
0,37 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083327
Actun FIRST SPU 4.03-05-B/XI4-50-3-400
4 in (")
5
0,37 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083366
Actun FIRST SPU 4.03-08-B/XI4-50-1-230
4 in (")
8
0,55 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083328
Actun FIRST SPU 4.03-08-B/XI4-50-3-400
4 in (")
8
0,55 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083367
Actun FIRST SPU 4.03-11-B/XI4-50-1-230
4 in (")
11
0,75 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083329
Actun FIRST SPU 4.03-11-B/XI4-50-3-400
4 in (")
11
0,75 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083368
Actun FIRST SPU 4.03-16-B/XI4-50-1-230
4 in (")
16
1,1 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083330
Actun FIRST SPU 4.03-16-B/XI4-50-3-400
4 in (")
16
1,1 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083369
Actun FIRST SPU 4.03-21-B/XI4-50-1-230
4 in (")
21
1,5 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083331
Actun FIRST SPU 4.03-21-B/XI4-50-3-400
4 in (")
21
1,5 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083370
Actun FIRST SPU 4.03-32-B/XI4-50-1-230
4 in (")
32
2,2 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083332
Actun FIRST SPU 4.03-32-B/XI4-50-3-400
4 in (")
32
2,2 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083371
Actun FIRST SPU 4.04-05-B/XI4-50-1-230
4 in (")
5
0,37 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083333
Actun FIRST SPU 4.04-05-B/XI4-50-3-400
4 in (")
5
0,37 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083372
Actun FIRST SPU 4.04-07-B/XI4-50-1-230
4 in (")
7
0,55 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083334
Actun FIRST SPU 4.04-07-B/XI4-50-3-400
4 in (")
7
0,55 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083373
Actun FIRST SPU 4.04-09-B/XI4-50-1-230
4 in (")
9
0,75 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083335
Actun FIRST SPU 4.04-09-B/XI4-50-3-400
4 in (")
9
0,75 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083374
Actun FIRST SPU 4.04-14-B/XI4-50-1-230
4 in (")
14
1,1 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083336
Actun FIRST SPU 4.04-14-B/XI4-50-3-400
4 in (")
14
1,1 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083375
Actun FIRST SPU 4.04-18-B/XI4-50-1-230
4 in (")
18
1,5 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083337
Actun FIRST SPU 4.04-18-B/XI4-50-3-400
4 in (")
18
1,5 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083376
Actun FIRST SPU 4.04-27-B/XI4-50-1-230
4 in (")
27
2,2 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083338
Actun FIRST SPU 4.04-27-B/XI4-50-3-400
4 in (")
27
2,2 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083377
Actun FIRST SPU 4.04-35-B/XI4-50-3-400
4 in (")
35
3 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083378
Actun FIRST SPU 4.04-48-B/XI4-50-3-400
4 in (")
48
4 kW
≥0,7
Rp 1¼
6083379
Actun FIRST SPU 4.05-04-B/XI4-50-1-230
4 in (")
4
0,37 kW
≥0,7
Rp 1½
6083339
Actun FIRST SPU 4.05-04-B/XI4-50-3-400
4 in (")
4
0,37 kW
≥0,7
Rp 1½
6083380
Actun FIRST SPU 4.05-06-B/XI4-50-1-230
4 in (")
6
0,55 kW
≥0,7
Rp 1½
6083340
Actun FIRST SPU 4.05-06-B/XI4-50-3-400
4 in (")
6
0,55 kW
≥0,7
Rp 1½
6083381