Kërko
Kontaktoni
E-Mail
Krijimi i katalogut
Te Preferuarat e mia
Krahasimi i produkteve
Wilo-Atmos GIGA-B | Wilo

Wilo-Atmos GIGA-B

E gjithanshme, e besueshme për përdorim në ngrohje, ajër të kondicionuar dhe ftohje në ndërtesa të mëdha.

Avantazhet tuaja
Wilo-Atmos GIGA B

E gjithanshme, e besueshme për përdorim në ngrohje, ajër të kondicionuar dhe ftohje në ndërtesa të mëdha.

Wilo-Atmos GIGA është një pompë me rotor të thatë në konstruksion monobllok që është i përshtatshëm për transportin e ujit në një numër të madh llojesh të ndërtesave. Pompa dallohet nga kostot e ulëta të kohëzgjatjes së punës falë efektivitetit hidraulik dhe garanton një kohëzgjatje të madhe nëpërmjet veshjes mbrojtëse kataforetike të qëndrueshme ndaj korrozionit të të gjithë komponentëve të gizës. Një shumëllojshmëri e madhe e variacioneve të komponentëve dhe diapazonit të gjerë të temperaturës nga -20 °C deri në +140 °C e bën atë të gjithanshme për përdorime nga më të ndryshmet.

Instalimi dhe mirëmbajtja janë miqësorë ndaj klientit për shkak të këmbëve sipas serisë së pompës dhe dizajnit «Back-Pull-out» me komplet opsional permistopi te llojet e mëdha të pompave (duke filluar nga 37 kW/4pol). Për shkak të përmasave kryesore sipas EN 733 ajo është e pajtueshme me shumë pompa ekzistuese monobllok. Me lançimin e Atmos GIGA-B, Wilo disponon një seri pompash me rotor të thatë në versionin më të fundit të teknologjisë.


Veçoritë/avantazhet e produktit

 • Me kursim të energjisë falë sistemit hidraulik modern të pompës dhe përdorimit të motorëve IE3/IE4
 • E përdorshme në zbatime të ndryshme në rang global, falë materialeve të ndryshme të helikave, opsioneve të shumta të motorëve si dhe bllokuesve mekanikë të ndryshëm
 • Instalim i thjeshtë për shkak të këmbëve sipas serisë së pompës dhe blloqeve opsionale mbështetëse
 • Mirëmbajtje e thjeshtë dhe konstruksion i lehtë për përdorim me dizajn opsional «Back-Pull-Out» dhe komplet permistopi në llojet e pompave të mëdha
 • Veshja mbrojtëse kataforetike e të gjitha përbërësve të derdhur siguron qëndrueshmëri kundër korrozionit të lartë dhe jetëgjatësi
 • I përshtatshëm për përdoruesin falë fuqive dhe përmasave kryesore sipas EN 733 (DIN për portat standarde)
Përshkrimi i serive
Wilo-Atmos GIGA-B 2pl

Konstruksioni

Pompë me rotor të thatë në konstruksion monobllok me lidhje me flanxhë

Përdorimi

Për pompimin e ujit të ngrohjes (sipas VDI 2035), të përzierjeve ujë-glikol dhe ujit të freskët dhe të ftohtë pa materiale gërryese në sistemet e ngrohjes, të ujit të ftohtë dhe në sistemet e ftohjes.

Çelësi tip

Shembull

B 40/160-7,5/2

B

Pompë monobllok

40

Diametri nominal DN i lidhjes së presionit (daljes së presionit)

160

diametri nominal i helikës

7,5

Fuqia nominale e motorit P2 në kW

2

Numri i poleve

Të dhënat teknike

 • Shkalla e lejuar e temperaturës -20 °C deri +140 °C
 • Bllokues mekanik për pompimin e ujit deri në Tmax. = +140 °C. Deri në T ≤ +40 °C lejohet një përzierje glikoli nga 20% deri në 40% të vëllimit. Në përzierjet ujë-glikol me përqindje glikoli > 40% deri në maksimumi 50% të vëllimit dhe me temperaturë lëngu nga > +40 °C deri maksimumi në +120 °C apo në lëngje të tjera të ndryshme nga uji, duhet parashikuar një bllokues mekanik alternativ. Në rastin e përdorimit të përzierjeve ujë-glikol në përgjithësi rekomandohet përdorimi i variantit S1 me bllokuesin mekanik përkatës.
 • Linja ushqyese 3~400 V, 50 Hz (të tjera me kërkesë)
 • Klasa e mbrojtjes IP 55
 • Diametri nominal DN 32 deri DN 150
 • Presioni maks. i funksionimit 16 bar (25 bar opsionale, me kërkesë)

Materiale

 • Trupi i pompës dhe lanterni: Standardi: EN-GJL-250; opsionale: Gizë sferoidale EN-GJS-400-18-LT (në varësi të llojit)
 • Helika: Standardi: EN-GJL-200; versioni i posaçëm: Bronz CuSn 10 Inoks 1.4408
 • Boshti: 1.4122
 • Bllokues mekanik: AQEGG; bllokues mekanikë të tjerë, me kërkesë

Konstruksioni

Pompë centrifugale e presionit të ulët me një shkallë me konstruksion monobllok me porta thithëse aksiale dhe dalje presioni të renditura në mënyrë radiale me

 • Bllokuesi mekanik
 • Lidhje me flanxhë me lidhje për matjen e presionit R 1/8
 • Lantern
 • Trupi i pompës me këmbët
 • Xhunto bashkuese
 • Motor standard IEC

Dorëzim

 • Pompë
 • Manuali i instalimit dhe mënyrës së punës

Opsione

 • Varianti …-L1 me helikë bronzi (kundrejt çmimit shtesë)
 • Varianti …-L4 me helikë inoksi (kundrejt çmimit shtesë)
 • Varianti ...-P6 me dizajn "Back-pull-out" dhe komplet permistopi
 • Varianti …-H1 me trup prej gizë sferoidale me kërkesë
 • Varianti …-P4 për presionin maks. të funksionimit 25 bar me kërkesë
 • Tensione dhe frekuenca të tjera, si dhe miratim ATEX, me kërkesë

Aksesorë

 • Bases (pump housing and motor) for installation on a base
 • PTC thermistor sensor, PTC thermistor tripping relay
 • Special motors
 • Special mechanical seals
 • SC-HVAC, CC-HVAC control systems and switchgears
Dokumente

Broshura e certifikimit

Wilo-CronoLine-IL-E, Wilo-CronoTwin-DL-E, Wilo-CronoBloc-BL-E, Wilo-Atmos GIGA-I/-B, Wilo-CronoLine-IL, Wilo-CronoTwin-DL, Wilo-CronoBloc-BL

Numri i artikullit 2216677
Botim 2022-11
Formati i faqeve 209.9 x 297.0 mm
Numri i faqeve 40
PDF (13 MB)

Certifikata REACH

Rregullorja REACH

Botim 2021-05
Formati i faqeve 209.9 x 297.0 mm
Numri i faqeve 4
PDF (262 KB)

Përzgjedhja e produktit
Number of results: 779
Emërtimi i produktitNumri i shtyllaveMEIIEDiametri nominal i fllanxhësBllokuesi mekanikFuqia nominale e motorit P2Pesha bruto afërisht mNumri i artikullitGrupi GRD
Atmos GIGA-B 65/160-15/2
2
≥0,4
IE3
DN 65
AQ1EGG
15 kW
200 kg
2214134
12
Atmos GIGA-B 65/160-15/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 65
Q1Q1X4GG
15 kW
200 kg
2217094
12
Atmos GIGA-B 65/160-18,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 65
AQ1EGG
18,5 kW
219 kg
2213892
12
Atmos GIGA-B 65/160-18,5/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 65
Q1Q1X4GG
18,5 kW
219 kg
2217093
12
Atmos GIGA-B 65/170-15/2
2
≥0,4
IE3
DN 65
AQ1EGG
15 kW
211 kg
2214126
12
Atmos GIGA-B 65/170-15/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 65
Q1Q1X4GG
15 kW
211 kg
2217103
12
Atmos GIGA-B 65/170-18,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 65
AQ1EGG
18,5 kW
230 kg
2213898
12
Atmos GIGA-B 65/170-18,5/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 65
Q1Q1X4GG
18,5 kW
230 kg
2217102
12
Atmos GIGA-B 65/180-2,2/4
4
≥0,4
IE3
DN 65
AQ1EGG
2,2 kW
114 kg
2213901
12
Atmos GIGA-B 65/180-2,2/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 65
Q1Q1X4GG
2,2 kW
114 kg
2217107
12
Atmos GIGA-B 65/180-18,5/2
2
≥0,4
IE3
DN 65
AQ1EGG
18,5 kW
230 kg
2214125
12
Atmos GIGA-B 65/180-18,5/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 65
Q1Q1X4GG
18,5 kW
230 kg
2217101
12
Atmos GIGA-B 65/180-22/2
2
≥0,4
IE3
DN 65
AQ1EGG
22 kW
311 kg
2213897
12
Atmos GIGA-B 65/180-22/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 65
Q1Q1X4GG
22 kW
311 kg
2217100
12
Atmos GIGA-B 65/190-3/4
4
≥0,4
IE3
DN 65
AQ1EGG
3 kW
114 kg
2213900
12
Atmos GIGA-B 65/190-3/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 65
Q1Q1X4GG
3 kW
114 kg
2217106
12
Atmos GIGA-B 65/190-30/2
2
≥0,4
IE3
DN 65
AQ1EGG
30 kW
362 kg
2213896
12
Atmos GIGA-B 65/190-30/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 65
Q1Q1X4GG
30 kW
362 kg
2217099
12
Atmos GIGA-B 65/200-3/4
4
≥0,4
IE3
DN 65
AQ1EGG
3 kW
114 kg
2214122
12
Atmos GIGA-B 65/200-3/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 65
Q1Q1X4GG
3 kW
114 kg
2217105
12
Atmos GIGA-B 65/200-4/4
4
≥0,4
IE3
DN 65
AQ1EGG
4 kW
120 kg
2213899
12
Atmos GIGA-B 65/200-4/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 65
Q1Q1X4GG
4 kW
120 kg
2217104
12
Atmos GIGA-B 65/200-30/2
2
≥0,4
IE3
DN 65
AQ1EGG
30 kW
362 kg
2214123
12
Atmos GIGA-B 65/200-30/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 65
Q1Q1X4GG
30 kW
362 kg
2217098
12
Atmos GIGA-B 65/200-37/2
2
≥0,4
IE3
DN 65
AQ1EGG
37 kW
392 kg
2213895
12
Atmos GIGA-B 65/200-37/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 65
Q1Q1X4GG
37 kW
392 kg
2217097
12
Atmos GIGA-B 65/215-22/2
2
≥0,4
IE3
DN 65
AQ1EGG
22 kW
334 kg
9140197
13
Atmos GIGA-B 65/215-22/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 65
Q1Q1X4GG
22 kW
334 kg
2216892
13
Atmos GIGA-B 65/220-45/2/6
2
≥0,4
IE3
DN 65
AQ1EGG
45 kW
462 kg
2228074
13
Atmos GIGA-B 65/225-30/2
2
≥0,4
IE3
DN 65
AQ1EGG
30 kW
385 kg
9140196
13
Atmos GIGA-B 65/225-30/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 65
Q1Q1X4GG
30 kW
385 kg
2216891
13
Atmos GIGA-B 65/230-4/4
4
≥0,4
IE3
DN 65
AQ1EGG
4 kW
163 kg
2213904
13
Atmos GIGA-B 65/230-4/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 65
Q1Q1X4GG
4 kW
163 kg
2217110
13
Atmos GIGA-B 65/230-37/2
2
≥0,4
IE3
DN 65
AQ1EGG
37 kW
412 kg
9140195
13
Atmos GIGA-B 65/230-37/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 65
Q1Q1X4GG
37 kW
412 kg
2216890
13
Atmos GIGA-B 65/230-55/2/6
2
≥0,4
IE3
DN 65
AQ1EGG
55 kW
536 kg
2228072
13
Atmos GIGA-B 65/240-5,5/4
4
≥0,4
IE3
DN 65
AQ1EGG
5,5 kW
195 kg
2213903
13
Atmos GIGA-B 65/240-5,5/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 65
Q1Q1X4GG
5,5 kW
195 kg
2217109
13
Atmos GIGA-B 65/240-37/2
2
≥0,4
IE3
DN 65
AQ1EGG
37 kW
412 kg
2214196
13
Atmos GIGA-B 65/240-37/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 65
Q1Q1X4GG
37 kW
412 kg
2216889
13
Atmos GIGA-B 65/240-45/2
2
≥0,4
IE3
DN 65
AQ1EGG
45 kW
462 kg
2228038
13
Atmos GIGA-B 65/240-45/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 65
Q1Q1X4GG
45 kW
462 kg
2228039
13
Atmos GIGA-B 65/250-7,5/4
4
≥0,4
IE3
DN 65
AQ1EGG
7,5 kW
204 kg
2213902
13
Atmos GIGA-B 65/250-7,5/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 65
Q1Q1X4GG
7,5 kW
204 kg
2217108
13
Atmos GIGA-B 65/250-45/2
2
≥0,4
IE3
DN 65
AQ1EGG
45 kW
462 kg
2228036
13
Atmos GIGA-B 65/250-45/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 65
Q1Q1X4GG
45 kW
462 kg
2228037
13
Atmos GIGA-B 65/250-55/2
2
≥0,4
IE3
DN 65
AQ1EGG
55 kW
536 kg
2228034
13
Atmos GIGA-B 65/250-55/2-S1
2
≥0,4
IE3
DN 65
Q1Q1X4GG
55 kW
536 kg
2228035
13
Atmos GIGA-B 65/295-7,5/4
4
≥0,4
IE3
DN 65
AQ1EGG
7,5 kW
228 kg
2157063
13
Atmos GIGA-B 65/295-7,5/4-S1
4
≥0,4
IE3
DN 65
Q1Q1X4GG
7,5 kW
228 kg
2216873
13