Пребарување
Контакт
Е-пошта
Создавање каталог
Мои фаворити

Свестрано за домот

Wilo нуди прилагодени производи и системи кои го прават животот полесен и поудобен на различни начини. Како целосен испорачател за апликации со топла и ладна вода, Wilo е совршено подготвен да одговори на различните барања на клиентите - со решенија кои обезбедуваат максимална сигурност, флексибилност и поврзаност.

Wilo-Varios PICO-STG

Најкомпатибилно решение за замена - со најголема леснотија за користење.

Заменувањето на застарени, неефикасни и неисправни циркулатори е дневна задача на инсталатерите. Оваа секојдневна работа е профитабилна само ако може да се изврши брзо и едноставно - дури и при тешки и слабо осветлени услови за инсталација. Поради оваа причина, разноврсноста, едноставноста и безбедноста се од клучно значење за време на секој чекор од процесот, од инсталација до пуштање во работа и користење. Она што го одделува Wilo-Varios PICO е неговиот висок степен на компатибилност и флексибилност, како и фактот дека тој може оптимално да се прилагоди на параметрите за околната средина. Сега може да се користи и во соларни и геотермални енергетски апликации.

Неговата компактна конструкција и паметно поставените прилагодливи електрични конектори овозможуваат лесна инсталација. Исто така, функцијата за синхронизација во апликацијата Wilo-Assistant, го олеснува пренесувањето на подесувањето од старата пумпа. Интуитивна контрола со една рака со употреба на технологија на зелено копче обезбедува максимално лесна употреба, како за време на пуштањето, така и во работењето. LED дисплејот обезбедува јасен преглед на сите основни параметри. Со контролни функции како што се обезвоздушување, рачно рестартирање и комбинација на стандардни и надворешни режими на контрола, Wilo-Varios PICO обезбедува врвна леснотија за корисникот.

прочитај повеќе

Wilo-Actun OPTI-MS

Wilo-Actun OPTI-MS

Самостојно и сигурно снабдување со вода со соларна енергија.

Снабдувањето со вода и наводнување на големи градини во оддалечените региони со ограничена инфраструктура е голем предизвик. Она што е потребно е решение кое може полесно да се дизајнира, контролира и следи. Дополнително, решението мора да биде сигурно, со мало одржување и долг работен век. Wilo-Actun OPTI-MS е сигурно решение за оптимално снабдување со вода и импресионира со неговото високо ниво на работна сигурност и лесна инсталација. Благодарение на интегрираниот фреквентен конвертер, електрично може да се поврзе со малку напор. Благодарение на контролата и интегрираната електроника, овој систем работи целосно автономно.

„Wilo-Select Solar“ алатката за конфигурација достапна на почетната интернет страница на Wilo помага во дизајнирањето и пресметувањето на различните компоненти, како што е оптималната количина на вода, напорот и потребното и реалното сончево време. Динамичкиот MPPT (Maximum Power Point Tracking) гарантира работа на сончевиот панел на максималната моќност и, како и високата хидраулична и моторна ефикасност, во голема мерка е одговорна за оптимизираниот проток на вода. Висококвалитетните материјали и моторната технологија ја зголемуваат сигурноста во работењето, а со тоа и долговечноста. Апликацијата „Wilo-Solar Connect“ е многу удобна затоа што ви овозможува да проверите дали снабдувањето со вода е доволно преку вашиот паметен телефон и при работа - дури и на долги растојанија.

прочитај повеќе