Break tank for sanitary water application (round version)

Опис на серијата

Особености/предности на производот

Примена

акумулационен раезервоар со атмосферско проветрување, во согласност со DIN 1988 (EN 806) за посредно приклучување на постројка зголемување на притисокот на јавната мрежа за вода за пиење.

При примената придржувајте се на DIN 1988 (EN 806) и на прописите на локалните претпријатија за водознабдување.

Опсег на испорака

PE-резервоарво кружна или аголна изведба со

  • индикатор за нивото на водата
  • Празнење Пливачки прекинувач како сигнализатор за заштита од недостиг на вода
  • доведување воздух и обезвоздушување со примена на филтер
  • ревизиски отвор со капак кој се заклучува без капак,
  • внатрешни ѕидови против плискање, за смирување на медиумот
  • прилив, прелив, приклучок за преземање

Материјали

Дозволен медиум: чиста вода

Температура на медиум: макс. 40 °C

Материјал на резервоар: PE, не е штетен во однос на законот за заштита прехранбените производи

Серија

Акумулационен резервоар за примена кај вода за пиење (заоблена изведба)

Производ

PDF: Break tank for sanitary water application (round version)

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај