CronoNorm-NLG 150/520-200/4

Податочен лист

Податоци за хидраулика
 • Макс. проток
  2400 m³/h
 • Макс. напор
  100.00 m
Податоци за производ
 • Макс. температура на медиум
  120 °C
 • Мин. температура на медиум
  -20 °C
 • Макс. температура на околината
  40 °C
Податоци за мотор
 • Класа на енергетска ефикасност на мотор
  IE3
 • Толеранција на напон
  ±10 % %
 • Механичка номинална моќност
  200.00 kW
 • Номинална струја
  346.00 A
 • Фактор на моќност
  0.87
 • Класа на изолација
  F
 • Интегрирана целосна заштита на моторот
  yes
Димензии на инсталација
 • Приклучок за цевка од вшмукателната страна
  DN 200
 • Приклучок за цевка од притисочната страна
  DN 150
 • Максимален работен притисок
  16 bar
Материјали
 • Вратило
  1.4028, X30Cr13
 • Куќиште на пумпа
  5.1301, EN-GJL-250
 • Работно коло
  Konstruktionswerkstoff mit hoher Dehnung, korrosions- und meerwasserbeständig.
 • Механичка заптивка
  AQ1EGG
Информации за нарачувања
 • Нето тежина прибл.
  2151 kg
 • Опис
  4460462
 • Ознака на производ
  CronoNorm-NLG 150/520-200/4
 • Производ
  Wilo

Карактеристики

CronoNorm-NLG 150/520

CronoNorm-NLG 150/520
CronoNorm-NLG 150/520

Информации за порачка

Information for order placements
 • Производ
  Wilo
 • Ознака на производ
  CronoNorm-NLG 150/520-200/4
 • EAN број
  4048482624877
 • Опис
  4460462
 • Бруто тежина прибл.
  2181.0 kg
 • Нето тежина прибл.
  2151 kg
 • Целокупна должина
  2295.0 mm
 • Висина без амбалажа
  1048 mm
 • Боја
  Зелена
 • Карактеристики на пакување
  Транспортна амбалажа
 • Вид на пакување
  Еднонасочна палета
 • Број по слој
  1
 • Ширина без амбалажа
  860.0 mm
 • Минимална количина за нарачка
  1
 • Број по палета
  1

Опис

Едностепена центрифугална пумпа како пумпа со основна плоча. Со аксијална вшмукателна наставка и радијална притисочна наставка, за поставување на темел. Пумпа со подлога и носач на лежиште со прирабничко поврзување, еластична спојка,за проширување, заштита за спојка и мотор, заедно монтирани на основна плоча.

IEC-мотор со 3 термисторски сензори. Заптивање на вратило преку неразладена лизгачка механичка заптивка до макс. 120 °C. Куќиште од сферо гус, вратило од не‘рѓосувачки челик, работно коло од сиво леано железо (работно коло од бронза е достапно со доплата).

Материјали
 • Куќиште на пумпа
  5.1301, EN-GJL-250
 • Работно коло
  Konstruktionswerkstoff mit hoher Dehnung, korrosions- und meerwasserbeständig.
 • Вратило
  1.4028, X30Cr13
Работни податоци
 • Мин. температура на медиум
  -20 °C
 • Макс. температура на медиум
  120 °C
 • Максимален работен притисок
  16 bar
 • Макс. температура на околината
  40 °C
 • Минимален индекс на ефикасност (MEI)
  0.4
Податоци за мотор
 • Моќност на вратило P2(Q=макс.) на избраното работно коло * број на пумпа
  200000 W
 • Номинална струја
  346.00 A
 • Ефикасност на мотор ηm 50 %
  96
 • Ефикасност на мотор ηm 75 %
  96.3
 • Ефикасност на мотор ηm 100 %
  96
 • Фактор на моќност
  0.87
Димензии на инсталација
 • Приклучок за цевка од вшмукателната страна
  DN 200
 • Приклучок за цевка од притисочната страна
  DN 150
Информации за нарачувања
 • Производ
  Wilo
 • Нето тежина прибл.
  2151 kg
 • Ознака на производ
  CronoNorm-NLG 150/520-200/4
 • Опис
  4460462

Downloads

Wilo-CronoNorm-NL, NLG

Број на производ 4168440
Издание 1111
Број на верзијата 01
Формат на страница A4
Број на страници 58

PDF (3 MB)

Преземи

PDF: CronoNorm-NLG 150/520-200/4

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај