Drain MTC 32F39.16/30 (3~400 V)

Податочен лист

Работни податоци
 • Макс. напор
  39 m
 • Макс. проток
  16 m³/h
 • Оптимален проток
  16 m³/h
 • Оптимален напор
  39 m
 • Притисочна наставка
  DN 32
 • Номинален дијаметар прирабник
  DN 32
 • Стандард за приклучок на излез
  EN 1092-2
 • Максимален работен притисок
  6 bar
 • Работен режим (потопен)
  S1
 • Работен режим (непотопен)
  S3-30%
 • Максимална длабочина на потопување
  10.00 m
 • Макс. температура на медиум
  40 Celsius
 • Мин. температура на медиум
  3 Celsius
 • Бруто тежина прибл.
  45.0 kg
Единица
 • Максимален работен притисок
  6 bar
 • Максимална длабочина на потопување
  10.00 m
 • Мин. температура на медиум
  3 Celsius
 • Макс. температура на медиум
  40 Celsius
Податоци за мотор
 • Приклучување на мрежа
  3~400 V, 50 Hz
 • Толеранција на напон
  ±10 % %
 • 7.3 A
 • Струја на активирање
  43 A
 • Фактор на моќност
  0.84
 • Режим на вклучување
  Директно онлајн (DOL)
 • Макс. зачестеност на вклучување
  50 1/h
 • Работен режим (потопен)
  S1
 • Работен режим (непотопен)
  S3-30%
 • Вид на заштита
  IP68
 • Влезна моќност P1(Q=макс.) на избраното работно коло * број на пумпа
  4200 W
 • Влезна струја P1 макс.
  4200 W
 • Механичка номинална моќност
  3.40 kW
 • Моќност на вратило P2(Q=макс.) на избраното работно коло * број на пумпа
  3400 W
Опрема/функција
 • Интегрирана заштита на мотор за температура
  Биметал
 • Надгледување на заптивањето на мотор
  no
 • Надгледување на заптивањето на комора за протекување
  no
Кабел
 • Должина на кабел за поврзување
  10.0 m
 • Тип кабел
  H07RN-F
 • Попречен пресек на кабел
  6G1
Материјали
 • Куќиште на пумпа
  5.1301, EN-GJL-250
 • Вратило
  1.0503, C45
 • Материјал на мотор
  5.1301, EN-GJL-250
 • Материјал на заптивање
  NBR
 • Работно коло
  5.1201, EN-GJL-HB175
Димензии на инсталација
 • Приклучок за цевка од притисочната страна
  DN 32
Информации за нарачувања
 • Нето тежина прибл.
  43.00 kg
 • Производ
  Wilo
 • Ознака на производ
  Drain MTC 32F39.16/30 (3~400 V)

Димензии и цртежи со димензии

Wilo-Drain MTC 32F39... - Portable wet well installation

Wilo-Drain MTC 32F39... - Portable wet well installation

Wilo-Drain MTC 32F39... - Stationary wet well installation

Wilo-Drain MTC 32F39... - Stationary wet well installation
Wilo-Drain MTC 32F39... - Portable wet well installation
Wilo-Drain MTC 32F39... - Stationary wet well installation

Карактеристики

Wilo-Drain MTC — 50 Hz — No. of poles: 2

Wilo-Drain MTC — 50 Hz — No. of poles: 2

Pump curves in accordance with ISO 9906, class 3B, paragraph 4.2.2.

Wilo-Drain MTC — 50 Hz — No. of poles: 2

Информации за порачка

Information for order placements
 • Производ
  Wilo
 • Ознака на производ
  Drain MTC 32F39.16/30 (3~400 V)
 • EAN број
  4016322894988
 • Опис
  2081263
 • Бруто тежина прибл.
  45.0 kg
 • Нето тежина прибл.
  43.00 kg
 • Целокупна должина
  330.0 mm
 • Висина без амбалажа
  380 mm
 • Боја
  Зелена
 • Карактеристики на пакување
  Транспортна амбалажа
 • Вид на пакување
  Картон
 • Број по слој
  1
 • Ширина без амбалажа
  350.0 mm
 • Минимална количина за нарачка
  1
 • Број по палета
  1

Опис

Целосно преплавлива потопна пумпа за отпадна вода со надворешен алат за сечење за вертикално водено поставување. Транспорт на отпадна вода што содржи фекалии, како и комунална и индустриска отпадна вода, па дури и со долговлакнести состојки. Агрегат целосно направен од сиво леано железо, заптивање од страна на пумпата од SiC/SiC. Потисен приклучок со хоризонтално губење на притисокот со прирабничко поврзување. Мотор со пасивно ладење во трифазна изведба со термичко надгледување на моторот и заптивна комора. Кабел за поврзување со слободен крај должински отпорен на вода. Сите агрегати без одобрување во поглед на заштита од експлозии.

Работни податоци
 • Макс. напор
  39 m
 • Медиум
  Water
Единица
 • Максимален работен притисок
  6 bar
 • Максимален работен притисок
  4 bar
 • Максимална длабочина на потопување
  10.00 m
 • Мин. температура на медиум
  3 Celsius
 • Макс. температура на медиум
  40 Celsius
Податоци за мотор
 • Приклучување на мрежа
  3~400 V, 50 Hz
 • Толеранција на напон
  ±10 % %
 • 7.3 A
 • Струја на активирање
  43 A
 • Фактор на моќност
  0.84
 • Режим на вклучување
  Директно онлајн (DOL)
 • Макс. зачестеност на вклучување
  50 1/h
 • Работен режим (потопен)
  S1
 • Работен режим (непотопен)
  S3-30%
 • Вид на заштита
  IP68
 • Влезна моќност P1(Q=макс.) на избраното работно коло * број на пумпа
  4200 W
 • Влезна струја P1 макс.
  4200 W
 • Механичка номинална моќност
  3.40 kW
 • Моќност на вратило P2(Q=макс.) на избраното работно коло * број на пумпа
  3400 W
Опрема/функција
 • Надгледување на заптивањето на мотор
  no
 • Надгледување на заптивањето на комора за протекување
  no
Кабел
 • Должина на кабел за поврзување
  10.0 m
 • Тип кабел
  H07RN-F
 • Попречен пресек на кабел
  6G1
Материјали
 • Куќиште на пумпа
  5.1301, EN-GJL-250
 • Вратило
  1.0503, C45
 • Материјал на мотор
  5.1301, EN-GJL-250
 • Материјал на заптивање
  NBR
 • Работно коло
  5.1201, EN-GJL-HB175
Димензии на инсталација
 • Приклучок за цевка од притисочната страна
  DN 32
Информации за нарачувања
 • Нето тежина прибл.
  43.00 kg
 • Производ
  Wilo
 • Ознака на производ
  Drain MTC 32F39.16/30 (3~400 V)
 • Опис
  2081263

Downloads

Certification Booklet Wilo-Drain MTC 32

Број на производ 6080666
Издание 1605
Број на верзијата 01
Формат на страница A4
Број на страници 11

PDF (445 kB)

Преземи

Certification Booklet Wilo-Drain MTC 32

Број на производ 6080666
Издание 1605
Број на верзијата 01
Формат на страница A4
Број на страници 11

PDF (445 kB)

Преземи

Certification Booklet Wilo-Drain MTC 32

Број на производ 6080666
Издание 1605
Број на верзијата 01
Формат на страница A4
Број на страници 11

PDF (445 kB)

Преземи

Certification Booklet Wilo-Drain MTC 32

Број на производ 6080666
Издание 1605
Број на верзијата 01
Формат на страница A4
Број на страници 11

PDF (445 kB)

Преземи

Certification Booklet Wilo-Drain MTC 32

Број на производ 6080666
Издание 1605
Број на верзијата 01
Формат на страница A4
Број на страници 11

PDF (445 kB)

Преземи

Certification Booklet Wilo-Drain MTC 32

Број на производ 6080666
Издание 1605
Број на верзијата 01
Формат на страница A4
Број на страници 11

PDF (445 kB)

Преземи

Certification Booklet Wilo-Drain MTC 32

Број на производ 6080666
Издание 1605
Број на верзијата 01
Формат на страница A4
Број на страници 11

PDF (445 kB)

Преземи

Certification Booklet Wilo-Drain MTC 32

Број на производ 6080666
Издание 1605
Број на верзијата 01
Формат на страница A4
Број на страници 11

PDF (445 kB)

Преземи

Certification Booklet Wilo-Drain MTC 32

Број на производ 6080666
Издание 1605
Број на верзијата 01
Формат на страница A4
Број на страници 11

PDF (445 kB)

Преземи

Certification Booklet Wilo-Drain MTC 32

Број на производ 6080666
Издание 1605
Број на верзијата 01
Формат на страница A4
Број на страници 11

PDF (445 kB)

Преземи

Certification Booklet Wilo-Drain MTC 32

Број на производ 6080666
Издание 1605
Број на верзијата 01
Формат на страница A4
Број на страници 11

PDF (445 kB)

Преземи

Certification Booklet Wilo-Drain MTC 32

Број на производ 6080666
Издание 1605
Број на верзијата 01
Формат на страница A4
Број на страници 11

PDF (445 kB)

Преземи

Certification Booklet Wilo-Drain MTC 32

Број на производ 6080666
Издание 1605
Број на верзијата 01
Формат на страница A4
Број на страници 11

PDF (445 kB)

Преземи

PDF: Drain MTC 32F39.16/30 (3~400 V)

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај