DrainLift WS 1100

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Во собирниот простор нема таложење
 • Висока цврстина благодарение на полутопчесто дно на шахтата
 • Можност за избор на четири приливи на лице место
 • Цевковод од нерѓосувачки челик V4A

Конструкција

Шахта од пластика за поставување во земја

Примена

Транспортот на претходно прочистена вода или вода со фекалии, којашто не се спроведува низ систем на канали со природен пад може да содржи и предмети коишто пловат под нивото на повратниот притисок.

Опсег на испорака

 • Шахта за пумпа со претходно монтиран цевковод
 • Надводна спојка
 • Неповратен вентил
 • Засун
 • Приклучок за миење G 1½
 • Синџир од висококвалитетен челик, со вкл. куки за прицврстување
 • Прачка за сензор за ниво или пливачки прекинувач со вкл. монтажен прибор
 • Приклучен материјал за две DN 150 KG- приливни цевки
 • Ланец
 • Упатство за вградување и работа

Кај станиците со двојни пумпи се доставува двоен број на арматури (надводна спојка, засун, ...).

Напомена! Пумпата не спаѓа во опсегот на испораката!

Означување на типот

Пр.:

Wilo-DrainLift WS 1100E/x

WS

Шахтна пумпна станица синтетика

1100

Пречник на шахта во mm

E

E = единечна пумпна постројка D = двојна пумпна постројка

x

Избран тип на пумпа

Материјали

 • Пумпна шахта: PE
 • Цевковод: Не’рѓосувачки челик
 • Траверзна: Не’рѓосувачки челик
 • Засун: црвено леано железо
 • Топчест неповратен вентил: Сиво леано железо
 • Надводна спојка: Сиво леано железо
 • Синџир: Не’рѓосувачки челик

Опис/конструкција

Пластична шахта подготвена за монтирање со целосен цевковод како единечна или двојна пумпна станица за подземна инсталација. Пластична шахта со четири приливи за флексибилно приклучување и четири вградени перки за зголемување на потисната сигурност. Дното на шахтата е полусферично за минимизирање на таложењето и максимизирање на стабилноста.

Технички податоци

 • Прилив: 4x DN 150
 • Обезвоздушување: 2x DN 100
 • Капак за шахта за максимално прометно оптоварување од 5 kN/m² (според DIN EN 124, група 1)
 • Максимален притисок во потисна линија: 6 бари

Серија

DrainLift WS 1100

Преземања

Wilo-DrainLift WS 900.../ WS 1100...

Број на производ 2024177
Издание 0703
Број на верзијата 02
Формат на страница A4
Број на страници 21

PDF (1 MB)

Преземи

Производ

PDF: DrainLift WS 1100

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај