DrainLift WS 40-50

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Херметичка шахта за надземна и подземна инсталација
 • Флексибилни благодарение на слободен избор на приливи
 • Голем волумен на резервоарот
 • Надводна спојка од PUR отпорен на корозија

Конструкција

Шахта од пластика како подземна пумпна станица или надземен систем за одведување на отпадна вода

Примена

Транспортот на претходно прочистена вода или вода со фекалии, којашто не се спроведува низ систем на канали со природен пад може да содржи и предмети коишто пловат под нивото на повратниот притисок.

Опсег на испорака

 • Резервоар (за единечна или двојна пумпна постројка)
 • Интегриран цевковод од не`ѓосувачки челик
 • Засун од црвено леано железо
 • Спојка за надгледување од пластика, отпорна на корозија (PUR) со интегрирана блокада на повратен тек
 • Капак со заптивање (по него може да се оди до 200 kg)
 • Пила за дупчење Ø 124 mm , приливна заптивка DN 100 (за цевка Ø 110 mm)
 • 1 цревен елемент РVC Ø 50 mm со стеги за приклучување на рачна мембранска пумпа
 • материјал за прицврстување на подот
 • Упатство за вградување и работа

Напомена! Пумпата не спаѓа во опсегот на испораката!

Означување на типот

Пр.:

Wilo-DrainLift WS 40E/x

WS

Шахтна пумпна станица синтетика

40

Губење на притисокот на постројката

E

E = единечна пумпна постројка, D = двојна пумпна постројка

x

Избран тип на пумпа

Материјали

 • Пумпна шахта: PE
 • Цевковод: 1.4404
 • Надводна спојка: PUR
 • Топчест неповратен вентил: Сиво леано железо
 • Засун: црвено леано железо

Опис/конструкција

Монтирана шахта од пластика со целосен цевковод како единечна или двојна пумпна постројка. Оптимизирана геометрија на шахтата за висока цврстина на обликот и потисна сигурност на подзeмната вода. Надводна спојка за брза и едноставна монтажа на пумпата, топчест неповратен вентил монтиран директно на притисочната наставка на пумпата. Шахта вкл. синџир и капак за шахта по кој може да се оди.

Шахтата може да се инсталира во објектите како систем за одведување на отпадна вода, како и надвор од нив со шахта во земјата.

Технички податоци:

 • Висина на шахта: 1000 mm
 • Висина на шахта со продолжување: 1300 mm
 • Приливен приклучок: DN 100/DN 150
 • Обезвоздушување: DN 70

Серија

DrainLift WS 40-50

Производ

PDF: DrainLift WS 40-50

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај