EFC

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Брзо и ефективно пуштање во работа благодарение на асистентот лесен за ракување
 • Голема енергетска ефикасност и компактен дизајн со голема ефикасност до 98 проценти
 • Економично решение благодарение на ниската побарувачка за ладење
 • Широка опфатност за примена на пумпи со помош на приспособлив контролен режим
 • Флексибилно опционално поврзување со различни собирнички системи

Конструкција

Самостоен фреквентен конвертор

Примена

 • Овие фреквентни конвертори за монтажа на ѕид може да се вградуваат за разни примени кај пумпи со фиксен број на вртежи, коишто се опремени со асинхрони мотори или мотори со трајни магнети, особено за примена на греење, климатизација и зголемување на притисокот.

Опсег на испорака

 • Самостоен фреквентен конвертор
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Технички податоци

 • Целосна заштита на моторот со термисторска процена
 • Ургентна работа со редукција на бројот на вртежи при прекумерна температура, поднапон или пад на фаза
 • Надгледување во случај на откажување на главната фаза
 • Часовник со точно време за временски зависно управување
 • Одделни бројачи за инвертер и работни часови на мотор, бројач на kWh, меморија за стандардните сигнализации
 • Функција на тренд (вградена електроника за работа на книгата со податоци)
 • Каскадно управување во стандардна изведба, заштита од сув од на пумпа, непостоечки или низок проток
 • Енергетски штедлив режим со функција за мирен режим
 • 4 внатрешни PID-контролори
 • Функција Smart Logic со 10 мерки за поедноставно задавање задачи на погонот
 • PM-моторите и синхроните релуктантни мотори можат да работат со уред

Серија

EFC

Производ

PDF: EFC

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај