EMU RZP 20.145-4/11 S14

Податочен лист

Единица
 • Нето тежина прибл. m
  43 kg
 • Заштита од експлозија ATEX
  изборно
 • Заштита од експлозија FM
  изборно
 • Вид на заштита на мотор
  IP68
Пропелер
 • Модел на пропелер
  Пропелер со 2 перки со самочистечка главчина; наназад искривено и без затнување и без заплеткување
 • Nominal propeller diameter Dnom
  200 mm
 • Број на вртежи на пропелер n
  1392 1/min
 • Коефициент на преност
  1.000
Количини на полнење и сорти
 • Полнење заптивна комора
  Бело масло
 • Количина на полнење заптивна комора V
  0.35 l
Мотор/електроника
 • Тип мотор
  T 12-4/11G (Ex)
 • Модел на мотор
  Потопен мотор – со пасивно ладење
 • Приклучување на мрежа
  3~400 V, 50 Hz
 • Номинална струја IN
  3.30 A
 • Активирачка струја - директно IA
  16 A
 • Струја на активирање - ѕвезда-триаголник IA
  5.3 A
 • Влезна моќност P1 max
  1740.00 W
 • Номинална моќност на мотор P2
  1300.00 W
 • Број на вртежи n
  1392 rpm
 • Класа на енергетска ефикасност на мотор
  -
 • Ефикасност ηM
  75.0
 • Фактор на моќност cos φ
  0.76
 • Мин. температура на медиум Tmin
  3 °C
 • Макс. температура на медиум Tmax
  40 °C
 • Макс. длабочина на потопување
  20.00 m
 • Класа на изолација
  H
 • Макс. зачестеност на вклучување t
  15 1/h
 • мин. пауза на прекинувач t
  3 min
 • Момент на вклучување M
  19.8 Nm
 • Масен момент на инерција
  0.00210 kg/m²
 • Носач на мотор
  2 зажлебени топчести лежишта
Материјали
 • Материјал на мотор
  EN-GJL-250
 • Статичко заптивање
  FKM
 • Вратило на мотор
  1.4021, X20Cr13
 • Заптивна комора
  5.1301, EN-GJL-250
 • Пропелер
  1.4571, X6CrNiMoTi17-12-2
 • Централен запченик
  1.4571, X6CrNiMoTi17-12-2

Информации за порачка

Информации за нарачувања
 • Производ
  Wilo
 • Опис на производ
  EMU RZP 20.145-4/11 S14
 • Број на производ
  RZP_20_145-4_11_S14_400_50
 • Нето тежина прибл. m
  43 kg

Downloads

Wilo-EMU TR 14-40

Број на производ 6074708
Издание 2019-01
Број на верзијата 02
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 52

PDF (17 MB)

Преземи

PDF: EMU RZP 20.145-4/11 S14

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај