EMU RZP 25-2.145-4/24 S21

Податочен лист

Единица
 • Нето тежина прибл. m
  116 kg
 • Заштита од експлозија ATEX
  изборно
 • Заштита од експлозија FM
  изборно
 • Вид на заштита на мотор
  IP68
Пропелер
 • Модел на пропелер
  3-крилен пропелер со самочистечка главчина; наназад искривено и без затнување и без заплеткување
 • Nominal propeller diameter Dnom
  250 mm
 • Број на вртежи на пропелер n
  1417 1/min
 • Коефициент на преност
  1.000
Количини на полнење и сорти
 • Полнење заптивна комора
  Бело масло
 • Количина на полнење заптивна комора V
  1.10 l
Мотор/електроника
 • Тип мотор
  T 17-4/24R (Ex)
 • Модел на мотор
  Потопен мотор – со пасивно ладење
 • Приклучување на мрежа
  3~400 V, 50 Hz
 • Номинална струја IN
  21.00 A
 • Активирачка струја - директно IA
  123 A
 • Струја на активирање - ѕвезда-триаголник IA
  41 A
 • Влезна моќност P1 max
  12200.00 W
 • Номинална моќност на мотор P2
  10000.00 W
 • Број на вртежи n
  1417 rpm
 • Класа на енергетска ефикасност на мотор
  -
 • Ефикасност ηM
  82.0
 • Фактор на моќност cos φ
  0.85
 • Мин. температура на медиум Tmin
  3 °C
 • Макс. температура на медиум Tmax
  40 °C
 • Макс. длабочина на потопување
  20.00 m
 • Класа на изолација
  H
 • Макс. зачестеност на вклучување t
  15 1/h
 • мин. пауза на прекинувач t
  3 min
 • Момент на вклучување M
  150 Nm
 • Масен момент на инерција
  0.01340 kg/m²
 • Носач на мотор
  1 зажлебено топчесто лежиште, 1 контакт лагер под агол со два реда
Материјали
 • Материјал на мотор
  EN-GJL-250
 • Статичко заптивање
  FKM
 • Вратило на мотор
  1.4021, X20Cr13
 • Заптивна комора
  5.1301, EN-GJL-250
 • Пропелер
  1.4571, X6CrNiMoTi17-12-2
 • Централен запченик
  1.4571, X6CrNiMoTi17-12-2

Информации за порачка

Информации за нарачувања
 • Производ
  Wilo
 • Опис на производ
  EMU RZP 25-2.145-4/24 S21
 • Број на производ
  RZP_25-2_145-4_24_S21_400_50
 • Нето тежина прибл. m
  116 kg

Downloads

Wilo-EMU TR 14-40

Број на производ 6074708
Издание 2019-01
Број на верзијата 02
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 52

PDF (17 MB)

Преземи

PDF: EMU RZP 25-2.145-4/24 S21

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај