Economy MHI 203 (1~230 V, FKM)

Податочен лист

Материјали
 • Куќиште на пумпа
  1.4404, X2CrNiMo17-12-2
 • Работно коло
  1.4404, X2CrNiMo17-12-2
 • Механичка заптивка
  BQ1VGG
Работни податоци
 • Мин. температура на медиум
  -15 °C
 • Макс. температура на медиум
  90 °C
 • Максимален работен притисок
  10 bar
 • Притисочна наставка
  Rp 1
 • Макс. температура на околината
  40 °C
Податоци за мотор
 • Приклучување на мрежа
  1~230 V, 50 Hz
 • Режим на вклучување
  Директно онлајн (DOL)
 • Номинална струја
  4.00 A
 • Ефикасност на мотор ηm 50 %
  59.2
 • Ефикасност на мотор ηm 75 %
  64.4
 • Ефикасност на мотор ηm 100 %
  63.9
 • Фактор на моќност
  0.97
 • Вид на заштита
  IP54
Димензии на инсталација
 • Приклучок за цевка од вшмукателната страна
  Rp 1
 • Приклучок за цевка од притисочната страна
  Rp 1
Информации за нарачувања
 • Нето тежина прибл.
  10 kg
 • Опис
  4015678
 • Производ
  Wilo

Димензии и цртежи со димензии

4015678_ConGraph_mhi_202_805__dim_01_0902

4015678_ConGraph_mhi_202_805__dim_01_0902
4015678_ConGraph_mhi_202_805__dim_01_0902

Карактеристики

Economy MHI 202 - 206

Economy MHI 202 - 206

Карактеристики во согласност со ISO 9906: 2012 3B

Economy MHI 202 - 206

Шема на приклучоци

MHI, MHIL, MVIL, MHI

MHI, MHIL, MVIL, MHI
MHI, MHIL, MVIL, MHI

Информации за порачка

Information for order placements
 • Производ
  Wilo
 • Ознака на производ
  Economy MHI 203 (1~230 V, FKM)
 • EAN број
  4016322528692
 • Опис
  4015678
 • Бруто тежина прибл.
  11.3 kg
 • Нето тежина прибл.
  10 kg
 • Целокупна должина
  375.0 mm
 • Висина без амбалажа
  216 mm
 • Боја
  зелена/сребро
 • Карактеристики на пакување
  Транспортна амбалажа
 • Вид на пакување
  Еднонасочна палета
 • Број по слој
  1
 • Ширина без амбалажа
  190.0 mm
 • Минимална количина за нарачка
  1
 • Број по палета
  1

Опис

Повеќестепена, нормално вшмукувачка, хоризонтална високопритисочна центрифугална пумпа во блок изведба, со хоризонтален вшмукателен и вертикален потисен приклучок.

Пумпата има компактна конструкција, со проодно вратило на мотор/пумпа и механичка заптивка, независна од насоката на вртење.

Пумпата е погодна за водоснабдување и за зголемување на притисокот, за индустриски циркулациони системи, процесна вода и кружен систем на вода за ладење. Таа може да се применува и во постројките за перење, како и за наводнување.

Особености/предности на производот

 • Компактната блок-изведба не зафаќа простор
 • Сите делови на хидрауликата што се во допир со медиумот, како што се степенасти комори, работни и водечки кола и куќиште на пумпа, се од не‘рѓосувачки челик
 • Одобрение за вода за пиење (KTW, WRAS) за сите составни елементи што се во допир со медиумот (EPDM верзија)

Опсег на испорака

 • Повеќестепена високопритисочна центрифугална пумпа Wilo-Economy MHI
 • Упатство за вградување и работа

Напомени за димензионирање

 • Заштитата за трифазниот мотор е изборна или ја обезбедува корисникот
 • Монофазен мотор опремен со вградена термичка заштита на моторот и кондензатор
Материјали
 • Куќиште на пумпа
  1.4404, X2CrNiMo17-12-2
 • Работно коло
  1.4404, X2CrNiMo17-12-2
 • Вратило
  1.4404, X2CrNiMo17-12-2
 • Материјал на заптивање
  FKM
Информации за нарачувања
 • Производ
  Wilo
 • Ознака на производ
  Economy MHI 203 (1~230 V, FKM)
 • Нето тежина прибл.
  10 kg
 • Опис
  4015678

Downloads

Wilo-Economy-MHI 2.. / 4.. / 8.. / 16..

Број на производ 2020406
Издание 1604
Број на верзијата 08
Формат на страница A4
Број на страници 1

PDF (13 MB)

Преземи

PDF: Economy MHI 203 (1~230 V, FKM)

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај