Economy MHI 405 (3~400 V, FKM)

Податочен лист

Материјали
 • Куќиште на пумпа
  1.4404, X2CrNiMo17-12-2
 • Работно коло
  1.4301, X5CrNi18-10
 • Механичка заптивка
  BQ1VGG
Работни податоци
 • Мин. температура на медиум
  -15 °C
 • Макс. температура на медиум
  90 °C
 • Максимален работен притисок
  10 bar
 • Притисочна наставка
  Rp 1
 • Макс. температура на околината
  40 °C
Податоци за мотор
 • Приклучување на мрежа
  3~400 V, 50 Hz
 • Режим на вклучување
  Директно онлајн (DOL)
 • Номинална струја
  2.80 A
 • Ефикасност на мотор ηm 50 %
  81.5
 • Ефикасност на мотор ηm 75 %
  82.7
 • Ефикасност на мотор ηm 100 %
  82.7
 • Фактор на моќност
  0.83
 • Вид на заштита
  IP54
Димензии на инсталација
 • Приклучок за цевка од вшмукателната страна
  Rp 1¼
 • Приклучок за цевка од притисочната страна
  Rp 1
Информации за нарачувања
 • Нето тежина прибл.
  15 kg
 • Опис
  4210734
 • Производ
  Wilo

Димензии и цртежи со димензии

Economy MHI

Economy MHI
Economy MHI

Карактеристики

Economy MHI 402 - 406

Economy MHI 402 - 406

Карактеристики во согласност со ISO 9906: 2012 3B

Economy MHI 402 - 406

Шема на приклучоци

MHI, MHIL, MVIL, MHI

MHI, MHIL, MVIL, MHI
MHI, MHIL, MVIL, MHI

Информации за порачка

Information for order placements
 • Производ
  Wilo
 • Ознака на производ
  Economy MHI 405 (3~400 V, FKM)
 • EAN број
  4048482691909
 • Опис
  4210734
 • Бруто тежина прибл.
  16.6 kg
 • Нето тежина прибл.
  15 kg
 • Целокупна должина
  457.0 mm
 • Висина без амбалажа
  219 mm
 • Боја
  зелена/сребро
 • Карактеристики на пакување
  Транспортна амбалажа
 • Вид на пакување
  Картон
 • Број по слој
  1
 • Ширина без амбалажа
  190.0 mm
 • Минимална количина за нарачка
  1
 • Број по палета
  1

Опис

Повеќестепена, нормално вшмукувачка, хоризонтална високопритисочна центрифугална пумпа во блок изведба, со хоризонтален вшмукателен и вертикален потисен приклучок.

Пумпата има компактна конструкција, со проодно вратило на мотор/пумпа и механичка заптивка, независна од насоката на вртење.

Пумпата е погодна за водоснабдување и за зголемување на притисокот, за индустриски циркулациони системи, процесна вода и кружен систем на вода за ладење. Таа може да се применува и во постројките за перење, како и за наводнување.

Особености/предности на производот

 • Компактната блок-изведба не зафаќа простор
 • Сите делови на хидрауликата што се во допир со медиумот, како што се степенасти комори, работни и водечки кола и куќиште на пумпа, се од не‘рѓосувачки челик
 • Одобрение за вода за пиење (KTW, WRAS) за сите составни елементи што се во допир со медиумот (EPDM верзија)

Опсег на испорака

 • Повеќестепена високопритисочна центрифугална пумпа Wilo-Economy MHI
 • Упатство за вградување и работа

Напомени за димензионирање

 • Заштитата за трифазниот мотор е изборна или ја обезбедува корисникот
 • Монофазен мотор опремен со вградена термичка заштита на моторот и кондензатор
Материјали
 • Куќиште на пумпа
  1.4404, X2CrNiMo17-12-2
 • Работно коло
  1.4301, X5CrNi18-10
 • Вратило
  1.4404, X2CrNiMo17-12-2
 • Материјал на заптивање
  FKM
Информации за нарачувања
 • Производ
  Wilo
 • Ознака на производ
  Economy MHI 405 (3~400 V, FKM)
 • Нето тежина прибл.
  15 kg
 • Опис
  4210734

Downloads

Wilo-Economy-MHI 2.. / 4.. / 8.. / 16..

Број на производ 2020406
Издание 1604
Број на верзијата 08
Формат на страница A4
Број на страници 1

PDF (13 MB)

Преземи

PDF: Economy MHI 405 (3~400 V, FKM)

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај