Economy MHI 802 (1~230 V, FKM)

Податочен лист

Податоци за хидраулика
 • Приливен притисок
  6 bar
 • Максимален работен притисок PN
  10 bar
 • Притисочна наставка
  Rp 1¼
 • Мин. температура на медиум Tmin
  -15 °C
 • Макс. температура на медиум Tmax
  90 °C
 • Мин. температура на околината Tmin
  -15 °C
 • Макс. температура на околината Tmax
  40 °C
Податоци за мотор
 • Приклучување на мрежа
  1~230 V, 50 Hz
 • Толеранција на напон
  ±10 %
 • Номинална моќност на мотор P2
  0.75 kW
 • Номинална струја IN
  5.10 A
 • Номинален број на вртежи n
  2730 1/min
 • Режим на вклучување
  Директно онлајн (DOL)
 • Фактор на моќност cos φ
  0.98
 • Ефикасност на мотор ηm 50 % ηM 50%
  57.7
 • Ефикасност на мотор ηm 75 % ηM 75%
  62.8
 • Ефикасност на мотор ηm 100 % ηM 100%
  62.3
 • Класа на изолација
  F
 • Вид на заштита на мотор
  X4
Материјали
 • Куќиште на пумпа
  1.4404
 • Работно коло
  1.4404
 • Вратило
  1.4404
 • Механичка заптивка
  BQ1VGG
 • Материјал на заптивање
  FKM
Димензии на инсталација
 • Приклучок за цевка од вшмукателната страна
  Rp 1½
 • Приклучок за цевка од притисочната страна
  Rp 1¼
Информации за нарачувања
 • Производ
  Wilo
 • Опис на производ
  Economy MHI 802 (1~230 V, FKM)
 • EAN број
  4016322528975
 • Број на производ
  4015696
 • Нето тежина прибл. m
  16 kg
 • Бруто тежина прибл. m
  17.3 kg
 • Мерка за должина со амбалажа
  600 mm
 • Мерка за висина со амбалажа
  280 mm
 • Мерка за ширина со амбалажа
  260 mm
 • Карактеристики на пакување
  Транспортна амбалажа
 • Вид на пакување
  Еднонасочна палета
 • Минимална количина за нарачка
  1

Опис

Повеќестепена, нормално вшмукувачка, хоризонтална високопритисочна центрифугална пумпа во блок изведба, со хоризонтален вшмукателен и вертикален потисен приклучок.

Пумпата има компактна конструкција, со проодно вратило на мотор/пумпа и механичка заптивка, независна од насоката на вртење.

Пумпата е погодна за водоснабдување и за зголемување на притисокот, за индустриски циркулациони системи, процесна вода и кружен систем на вода за ладење. Таа може да се применува и во постројките за перење, како и за наводнување.

Особености/предности на производот

 • Компактната блок-изведба не зафаќа простор
 • Сите делови на хидрауликата што се во допир со медиумот, како што се степенасти комори, работни и водечки кола и куќиште на пумпа, се од не‘рѓосувачки челик
 • Одобрение за вода за пиење (KTW, WRAS) за сите составни елементи што се во допир со медиумот (EPDM верзија)

Опсег на испорака

 • Повеќестепена високопритисочна центрифугална пумпа Wilo-Economy MHI
 • Упатство за вградување и работа

Напомени за димензионирање

 • Заштитата за трифазниот мотор е изборна или ја обезбедува корисникот
 • Монофазен мотор опремен со вградена термичка заштита на моторот и кондензатор
Работни податоци
 • Медиум
  Water
Податоци за производ
 • Мин. температура на медиум Tmin
  -15 °C
 • Макс. температура на медиум Tmax
  90 °C
 • Макс. температура на околината Tmax
  40 °C
 • Максимален работен притисок PN
  10 bar
 • Приливен притисок
  6 bar
Податоци за мотор
 • Приклучување на мрежа
  1~230 V, 50 Hz
 • Толеранција на напон
  ±10 %
 • Номинална моќност на мотор P2
  0.75 kW
 • Номинална струја IN
  5.10 A
 • Номинален број на вртежи n
  2730 rpm
 • Фактор на моќност cos φ
  0.98
 • Ефикасност на мотор ηm 50 % ηM 50%
  57.7
 • Ефикасност на мотор ηm 75 % ηM 75%
  62.8
 • Ефикасност на мотор ηm 100 % ηM 100%
  62.3
 • Класа на изолација
  F
 • Вид на заштита
  X4
Материјали
 • Куќиште на пумпа
  1.4404
 • Работно коло
  1.4404
 • Вратило
  1.4404
 • Заптивање на вратило
  BQ1VGG
 • Материјал на заптивање
  FKM
Димензии на инсталација
 • Приклучок за цевка од вшмукателната страна
  Rp 1½
 • Приклучок за цевка од притисочната страна
  Rp 1¼
Информации за нарачувања
 • Производ
  Wilo
 • Опис на производ
  Economy MHI 802 (1~230 V, FKM)
 • Нето тежина прибл. m
  16 kg
 • Број на производ
  4015696

Димензии и цртежи со димензии

4015696_ConGraph_mhi_202_805__dim_01_0902

4015696_ConGraph_mhi_202_805__dim_01_0902
4015696_ConGraph_mhi_202_805__dim_01_0902

Карактеристики

Economy MHI 802 - 805

Economy MHI 802 - 805

Карактеристики во согласност со ISO 9906: 2012 3B

Economy MHI 802 - 805

Шема на приклучоци

MHI, MHIL, MVIL, MHI

MHI, MHIL, MVIL, MHI
MHI, MHIL, MVIL, MHI

Информации за порачка

Information for order placements
 • Производ
  Wilo
 • Опис на производ
  Economy MHI 802 (1~230 V, FKM)
 • EAN број
  4016322528975
 • Број на производ
  4015696
 • Бруто тежина прибл. m
  17.3 kg
 • Нето тежина прибл. m
  16 kg
 • Целокупна должина L
  387.0 mm
 • Висина без амбалажа H
  216 mm
 • Боја
  зелена/сребро
 • Карактеристики на пакување
  Транспортна амбалажа
 • Вид на пакување
  Еднонасочна палета
 • Број по слој
  1
 • Ширина без амбалажа L
  190.0 mm
 • Минимална количина за нарачка
  1
 • Број по палета
  1

Downloads

Wilo-Economy-MHI 2.. / 4.. / 8.. / 16..

Број на производ 2020406
Издание 1604
Број на верзијата 08
Формат на страница A4
Број на страници 1

PDF (13 MB)

Преземи

MHI802-2/V/1-230-50-2

PDF (712 kB)

Преземи

MHI802-2/V/1-230-50-2

PDF (869 kB)

Преземи

MHI802-2/V/1-230-50-2

PDF (19 kB)

Преземи

MHI802-2/V/1-230-50-2

PDF (20 kB)

Преземи

MHI802-2/V/1-230-50-2

PDF (16 kB)

Преземи

PDF: Economy MHI 802 (1~230 V, FKM)

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај