Flumen EXCEL-TRE 30.145-4/24

Податочен лист

Единица
 • Влезна моќност во работна точка P1.1
  2650.00 W
 • Макс. потисна снага F
  530 N
 • Коефициент на моќност на потисок
  0.2 N/W
 • Нето тежина прибл. m
  106 kg
 • Заштита од експлозија ATEX
  изборно
 • Заштита од експлозија FM
  изборно
 • Вид на заштита на мотор
  IP68
Пропелер
 • Модел на пропелер
  3-крилен пропелер со самочистечка главчина; наназад искривено и без затнување и без заплеткување
 • Nominal propeller diameter Dnom
  300 mm
 • Број на вртежи на пропелер n
  1445 1/min
 • Коефициент на преност
  1.000
Количини на полнење и сорти
 • Полнење заптивна комора
  Бело масло
 • Количина на полнење заптивна комора V
  1.20 l
Мотор/електроника
 • Тип мотор
  TE 17-4/24R (Ex)
 • Модел на мотор
  Потопен мотор – со пасивно ладење
 • Приклучување на мрежа
  3~400 V, 50 Hz
 • Номинална струја IN
  10.30 A
 • Активирачка струја - директно IA
  123 A
 • Струја на активирање - ѕвезда-триаголник IA
  41 A
 • Влезна моќност P1 max
  5900.00 W
 • Номинална моќност на мотор P2
  5000.00 W
 • Број на вртежи n
  1445 rpm
 • Класа на енергетска ефикасност на мотор
  IE3
 • Ефикасност ηM
  85.8
 • Фактор на моќност cos φ
  0.82
 • Мин. температура на медиум Tmin
  3 °C
 • Макс. температура на медиум Tmax
  40 °C
 • Макс. длабочина на потопување
  20.00 m
 • Класа на изолација
  H
 • Макс. зачестеност на вклучување t
  15 1/h
 • мин. пауза на прекинувач t
  3 min
 • Момент на вклучување M
  150 Nm
 • Масен момент на инерција
  0.01340 kg/m²
 • Носач на мотор
  1 зажлебено топчесто лежиште, 1 контакт лагер под агол со два реда
Материјали
 • Материјал на мотор
  EN-GJL-250
 • Статичко заптивање
  FKM
 • Вратило на мотор
  1.4021, X20Cr13
 • Заптивна комора
  1.4408, GX5CrNiMo19-11-2
 • Пропелер
  1.4408, GX5CrNiMo19-11-2

Димензии и цртежи со димензии

Flumen EXCEL-TRE 30

Flumen EXCEL-TRE 30
Flumen EXCEL-TRE 30

Информации за порачка

Информации за нарачувања
 • Производ
  Wilo
 • Опис на производ
  Flumen EXCEL-TRE 30.145-4/24
 • Број на производ
  TRE_30_145-4_24_400_50
 • Нето тежина прибл. m
  106 kg

Downloads

Wilo-Flumen OPTI-TR 20-1, 28-1, 30-1, 40-1 Wilo-Flumen EXCEL-TRE 20, 30, 40

Број на производ 6074709
Издание 2019-01
Број на верзијата 02
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 52

PDF (17 MB)

Преземи

PDF: Flumen EXCEL-TRE 30.145-4/24

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај