Helix V 1007-1/16/E/S

Податочен лист

Материјали
 • Куќиште на пумпа
  1.4301, X5CrNi18-10
 • Работно коло
  1.4307, X2CrNi18-9
 • Механичка заптивка
  Q1BE3GG
Работни податоци
 • Мин. температура на медиум
  -30 Celsius
 • Макс. температура на медиум
  120 Celsius
 • Максимален работен притисок
  16 bar
 • Притисочна наставка
  G ½
 • Макс. температура на околината
  40 Celsius
Податоци за мотор
 • Приклучување на мрежа
  3~400 V, 50 Hz
 • Режим на вклучување
  Директно онлајн (DOL)
 • 5.0 A
 • Ефикасност на мотор ηm 50 %
  85.6
 • Ефикасност на мотор ηm 75 %
  87
 • Ефикасност на мотор ηm 100 %
  87.1
 • Фактор на моќност
  0.89
 • Вид на заштита
  IP55
Информации за нарачувања
 • Нето тежина прибл.
  46.20 kg
 • Опис
  4201296
 • Производ
  Wilo

Шема на приклучоци

Multivert MVI 3~400 V ≤ 4 kW/10A

Multivert MVI 3~400 V ≤ 4 kW/10A
Multivert MVI 3~400 V ≤ 4 kW/10A

Информации за порачка

Information for order placements
 • Производ
  Wilo
 • Ознака на производ
  Helix V 1007-1/16/E/S
 • EAN број
  4048482591681
 • Опис
  4201296
 • Бруто тежина прибл.
  54.0 kg
 • Нето тежина прибл.
  46.20 kg
 • Целокупна должина
  294.0 mm
 • Висина без амбалажа
  867 mm
 • Боја
  зелена/сребро
 • Карактеристики на пакување
  Транспортна амбалажа
 • Вид на пакување
  Картон
 • Број по слој
  1
 • Ширина без амбалажа
  252.0 mm
 • Минимална количина за нарачка
  1
 • Број по палета
  1

Опис

Високопродуктивна високопритисна центрифугална пумпа во вертикална изведба со Inline-приклучоци.

Нормално вшмукувачка високопритисна центрифугална пумпа во компактна конструкција што овозможува едноставно одржување. Приклучокот за вратило на пумпата и моторот на IEC-норм-мотор е со помош на стезна спојка.

Посебното валчесто лежиште со латерна обезбедува оптимално примање на аксијалните сили. Меѓулежиштата во хидрауликата и вратилото отпорно на корозија благодарение на муф од не‘рѓосувачки челик обезбедуваат долг работен век. Специјалните цврсто вградени навртки за подигање овозможуваат едноставно монтирање на пумпата.

Пумпата е погодна за примена кај водоснабдување и зголемување на притисокот, во индустриски циркулациони системи како и во кружни текови за процесна вода и затворени ладни кружни текови. Можете да ја употребувате за далечинска употреба кај постројки за гасење пожар, перење како и за наводнување.

Особености/предности на производот

 • Со ефикасно оптимизирана, ласерски заварена и 2D-/3D-хидраулика (со проток и оптимизација за испуштање гасови)
 • Работни кола, водечки кола и степенесто куќиште отпорни на корозија
 • Куќиште на пумпа со оптимизиран проток и NPSH
 • Конструкција со робусна заштита на спојка лесно се одржува
 • Дозвола за вода за пиење за пумпа со делови во допир со медиумот од нерѓосувачки челик (EPDM-изведба)

Опсег на испорака

 • Wilo-Helix V високопритисна центрифугална пумпа
 • Упатство за вградување и работа
 • Изведба PN 16 со овални прирабници: Контраприрабница од сиво леано железо со соодветни завртки, навртки и заптивки

Напомени за конструкција

 • Заштитата на моторот се добива на барање или ја обезбедува корисникот.
 • Стандардната положба на кутијата со приклучоци е на вшмукателната прирабник и, по потреба, може да се менува.
 • Wilo-Helix V е во стандардна изведба опремена со механичка заптивка.
 • Флексибилниот дизајн на латерна, достапен во две изведби, овозможува директен пристап до механичката заптивка.
 • За пумпи во изведби PN 16, PN 25 и Pmax = 30, DIN контраприрабницата се состои од сиво леано железо или нерѓосувачки челик, навртки, завртки и заптивки.
 • Бајпас монтажните комплети се достапни како опрема.
 • Wilo-Helix V во ATEX-изведба на барање
Материјали
 • Работно коло
  1.4307, X2CrNi18-9
 • Куќиште на пумпа
  1.4301, X5CrNi18-10
 • Материјал на заптивање
  EPDM
 • Вратило
  1.4301, X5CrNi18-10

Downloads

Wilo-Helix VX Care

Број на производ 4157926
Издание 1502
Број на верзијата 04
Формат на страница A4
Број на страници 60

PDF (5 MB)

Преземи

PDF: Helix V 1007-1/16/E/S

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај