Helix V 2208-2/25/V

Податочен лист

Материјали
 • Куќиште на пумпа
  1.4409, GX2CrNiMo19-11-2
 • Работно коло
  1.4404, X2CrNiMo17-12-2
 • Механичка заптивка
  U3BVGG
Работни податоци
 • Мин. температура на медиум
  -15 Celsius
 • Макс. температура на медиум
  90 Celsius
 • Максимален работен притисок
  16 bar
 • Притисочна наставка
  DN 50
 • Макс. температура на околината
  40 Celsius
Податоци за мотор
 • Приклучување на мрежа
  3~400 V, 50 Hz
 • Режим на вклучување
  Директно/ѕвезда-триаголник
 • 19.0 A
 • Ефикасност на мотор ηm 50 %
  90.1
 • Ефикасност на мотор ηm 75 %
  91.2
 • Ефикасност на мотор ηm 100 %
  91.2
 • Фактор на моќност
  0.91
 • Вид на заштита
  IP55
Информации за нарачувања
 • Нето тежина прибл.
  140.00 kg
 • Опис
  4139786
 • Производ
  Wilo

Димензии и цртежи со димензии

4139786_ConGraph_helix_v__dim_01_0902

4139786_ConGraph_helix_v__dim_01_0902
4139786_ConGraph_helix_v__dim_01_0902

Карактеристики

Helix V 2201 - 2216

Helix V 2201 - 2216

Карактеристики во согласност со ISO 9906: 2012 3B

Helix V 2201 - 2216

Шема на приклучоци

FLA system, Υ-Δ starting

FLA system, Υ-Δ starting

AX0: приклучување на мрежа

AX1: приклучување на пумпа

AX2: притисочен прекинувач/јамка за граничен тастер

AX3: Заштита од недостаток на вода 1, 2 пливачки прекинувач, сензор за ниво; 1, 2, 3 електроди за ниво

AX5: безнапонски контакт 1, 2, 3 вклучена пумпа (не е во пробно работење)

AX8: безнапонски контакт 1, 2 работна подготвеност; 3, 4 пумпа вклучена; 5, 6, 7 сигнализација на збирна грешка; 8, 9 надгледување прелив за урегентен случај (пливачки прекинувач); 10, 11 надгледување прелив за урегентен случај (известување)

AX9: безнапонски контакт 1, 2 надгледување напојна мрежа

AX10: Сервис клеми (внимание: 230VAC при стартување пумпа)

BX0: приклучување на мрежа

BX1: приклучување на пумпа

BX2: Притисочен прекинувач2/јамка за граничен тастер 1, 2 притисочен прекинувач2; 3, 4 притисочен прекинувач3

BX3: Заштита од недостаток на вода 1, 2 пливачки прекинувач, сензор за ниво; 1, 2, 3 електроди за ниво

BX5: безнапонски контакт 1, 2, 3 пумпа вклучена (не е во пробно работење)

BX8: безнапонски контакт 1, 2 работна подготвеност; 3, 4 пумпа вклучена; 5, 6, 7 сигнализација на збирна грешка; 8, 9 надгледување прелив за урегентен случај (пливачки прекинувач); 10, 11 надгледување прелив за урегентен случај (известување)

БX9: безнапонски контакт 1, 2 надгледување напојна мрежа

BX10: Сервис клеми (внимание: 230VAC при стартување пумпа)

FLA system, Υ-Δ starting

Информации за порачка

Information for order placements
 • Производ
  Wilo
 • Ознака на производ
  Helix V 2208-2/25/V
 • EAN број
  4048482074054
 • Опис
  4139786
 • Бруто тежина прибл.
  162.0 kg
 • Нето тежина прибл.
  140.00 kg
 • Целокупна должина
  300.0 mm
 • Висина без амбалажа
  1433 mm
 • Боја
  зелена/сребро
 • Карактеристики на пакување
  Транспортна амбалажа
 • Вид на пакување
  Еднонасочна палета
 • Број по слој
  1
 • Ширина без амбалажа
  296.0 mm
 • Минимална количина за нарачка
  1
 • Број по палета
  1

Опис

Високопродуктивна високопритисна центрифугална пумпа во вертикална изведба со Inline-приклучоци.

Нормално вшмукувачка високопритисна центрифугална пумпа во компактна конструкција што овозможува едноставно одржување. Вратилото на пумпата и вратилото на IEC норм-моторот се поврзани со помош на стезна спојка и специјалното валчесто лежиште гарантира оптмално абсорбирање на аксијалните сили. Меѓулежиштата во хидрауликата и вратилото отпорно на корозија благодарение на муф од не‘рѓосувачки челик обезбедуваат долг работен век. Специјалните цврсто вградени навртки за подигање овозможуваат едноставно монтирање на пумпата.

Пумпата е погодна за примена кај водоснабдување и зголемување на притисокот, во индустриски циркулациони системи како и во кружни текови за процесна вода и затворени ладни кружни текови. Можете да ја употребувате за далечинска употреба кај постројки за гасење пожар, перење како и за наводнување.

Особености/предности на производот

 • Со ефикасно оптимизирана, ласерски заварена и 2D-/3D-хидраулика (со проток и оптимизација за испуштање гасови)
 • Работни кола, водечки кола и степенесто куќиште отпорни на корозија
 • Куќиште на пумпа со оптимизиран проток и NPSH
 • Конструкција со робусна заштита на спојка лесно се одржува
 • Дозвола за вода за пиење за пумпа со делови во допир со медиумот од нерѓосувачки челик (EPDM-изведба)

Опсег на испорака

 • Wilo-Helix V високопритисна центрифугална пумпа
 • Упатство за вградување и работа

Напомени за конструкција

 • Заштитата на моторот се добива на барање или ја обезбедува корисникот.
 • Стандардната положба на кутијата со приклучоци е на вшмукателната прирабник и, по потреба, може да се менува.
 • Wilo Helix V е со механичка заптивка со лесна примена (X заптивање) во патронска изведба, опремена со сериска заптивка за едноставно одржување
 • Спојката за проширување (при ≥ 7,5 kW) овозможува замена на лизгачката механичка заптивка, без демонтажа на моторот
 • Флексибилниот дизајн на латерна, достапен во две изведби, овозможува директен пристап до механичката заптивка.
 • Кружната контраприрабница се состои од сиво леано железо или нерѓосувачки челик, навртки, завртки и заптивки.
 • Бајпас монтажните комплети се достапни како опрема.
 • Wilo-Helix V во ATEX-изведба на барање
Материјали
 • Работно коло
  1.4404, X2CrNiMo17-12-2
 • Куќиште на пумпа
  1.4409, GX2CrNiMo19-11-2
 • Материјал на заптивање
  FKM
 • Вратило
  1.4404, X2CrNiMo17-12-2

Downloads

Wilo-Helix V/ FIRST V 22-36-52

Број на производ 4120943
Издание 1603
Број на верзијата 09
Формат на страница A4
Број на страници 1

PDF (116 MB)

Преземи

Wilo-Helix VX Care

Број на производ 4157926
Издание 1502
Број на верзијата 04
Формат на страница A4
Број на страници 60

PDF (5 MB)

Преземи

PDF: Helix V 2208-2/25/V

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај