Helix V 5209/2/X-2/25/V/X

Податочен лист

Материјали
 • Куќиште на пумпа
  1.4409, GX2CrNiMo19-11-2
 • Работно коло
  1.4307, X2CrNi18-9
Работни податоци
 • Мин. температура на медиум
  -15 Celsius
 • Макс. температура на медиум
  90 Celsius
 • Максимален работен притисок
  25 bar
 • Притисочна наставка
  DN 80
 • Макс. температура на околината
  40 Celsius
Податоци за мотор
 • Режим на вклучување
  Ѕвезда-триаголник (SD)
 • 63.2 A
 • Ефикасност на мотор ηm 50 %
  93.3
 • Ефикасност на мотор ηm 75 %
  93.7
 • Ефикасност на мотор ηm 100 %
  93.7
 • Фактор на моќност
  0.9
 • Вид на заштита
  IP55
Информации за нарачувања
 • Нето тежина прибл.
  311.00 kg
 • Опис
  4155483
 • Производ
  Wilo

Карактеристики

Helix V 5201 - 5210

Helix V 5201 - 5210

Карактеристики во согласност со ISO 9906: 2012 3B

Helix V 5201 - 5210

Шема на приклучоци

FLA system, Υ-Δ starting

FLA system, Υ-Δ starting

AX0: приклучување на мрежа

AX1: приклучување на пумпа

AX2: притисочен прекинувач/јамка за граничен тастер

AX3: Заштита од недостаток на вода 1, 2 пливачки прекинувач, сензор за ниво; 1, 2, 3 електроди за ниво

AX5: безнапонски контакт 1, 2, 3 вклучена пумпа (не е во пробно работење)

AX8: безнапонски контакт 1, 2 работна подготвеност; 3, 4 пумпа вклучена; 5, 6, 7 сигнализација на збирна грешка; 8, 9 надгледување прелив за урегентен случај (пливачки прекинувач); 10, 11 надгледување прелив за урегентен случај (известување)

AX9: безнапонски контакт 1, 2 надгледување напојна мрежа

AX10: Сервис клеми (внимание: 230VAC при стартување пумпа)

BX0: приклучување на мрежа

BX1: приклучување на пумпа

BX2: Притисочен прекинувач2/јамка за граничен тастер 1, 2 притисочен прекинувач2; 3, 4 притисочен прекинувач3

BX3: Заштита од недостаток на вода 1, 2 пливачки прекинувач, сензор за ниво; 1, 2, 3 електроди за ниво

BX5: безнапонски контакт 1, 2, 3 пумпа вклучена (не е во пробно работење)

BX8: безнапонски контакт 1, 2 работна подготвеност; 3, 4 пумпа вклучена; 5, 6, 7 сигнализација на збирна грешка; 8, 9 надгледување прелив за урегентен случај (пливачки прекинувач); 10, 11 надгледување прелив за урегентен случај (известување)

БX9: безнапонски контакт 1, 2 надгледување напојна мрежа

BX10: Сервис клеми (внимание: 230VAC при стартување пумпа)

FLA system, Υ-Δ starting

Информации за порачка

Information for order placements
 • Производ
  Wilo
 • Ознака на производ
  Helix V 5209/2/X-2/25/V/X
 • EAN број
  4048482164267
 • Опис
  4155483
 • Бруто тежина прибл.
  361.0 kg
 • Нето тежина прибл.
  311.00 kg
 • Целокупна должина
  365.0 mm
 • Висина без амбалажа
  2068 mm
 • Карактеристики на пакување
  Транспортна амбалажа
 • Вид на пакување
  Еднонасочна палета
 • Број по слој
  1
 • Ширина без амбалажа
  296.0 mm
 • Минимална количина за нарачка
  1
 • Број по палета
  1

Опис

Високопродуктивна високопритисна центрифугална пумпа во вертикална изведба со Inline-приклучоци.

Нормално вшмукувачката високопритисна центрифугална пумпа поседува компактен дизајн, посебно е ефикасна и лесно се одржува. Вратилото на пумпата и вратилото на IEC норм-моторот се меѓусебно поврзани со школкеста врска, а посебно фенерско тркалачко лежиште се грижи за оптимално преземање на аксијалните сили. Меѓулежиштата во хидрауликата и вратилото отпорно на корозија благодарение на муф од не‘рѓосувачки челик обезбедуваат долг работен век. Специјални, цврсто монтирани транспортни јамки овозможуваат едноставна инсталација на пумпата.

Пумпата е погодна за водоснабдување и за зголемување на притисокот, за индустриски циркулациони системи, процесна вода и кружен систем на вода за ладење. Таа може да се применува и во постројките за гасење пожар, постројките за перење, како и за наводнување.

Особености/предности на производот

 • Ласерски заварена 2D/3D хидраулика со оптимизиран степен на корисно дејство, со оптимизирано струење и одведување на гасовите
 • Работни и погонски кола и степенесто куќиште со заштита од корозија
 • Куќиште на пумпа со оптимизирано струење и NPSH
 • Конструкцијата со робусна заштита на спојка лесно се одржува
 • Одобрение за вода за пиење за сите делови коишто се во допир со медиумот (верзија EPDM)

Опсег на испорака

 • Повеќестепена високопритисна центрифугална пумпа Wilo-Helix V
 • Упатство за вградување и работа

Напомени за димензионирање

 • Заштитата на моторот се добива на барање или ја обезбедува корисникот
 • Стандардната положба на кутијата со приклучоци е на вшмукателната прирабница и, по потреба, може да се менува
 • Wilo-Helix V е опремена со лесно употреблива механичка заптивка во патронска изведба и стандардна заптивка за едноставно одржување
 • Спојката за проширување (од 7,5 kW) овозможува замена на механичката заптивка, без демонтажа на моторот
 • Флексибилниот дизајн на латерна, достапен во две изведби, овозможува директен пристап до механичката заптивка
 • Приклучоци за давачи на притисокот на куќиштето на пумпа овозможуваат едноставно надгледување и управување на работата на пумпата (изборно за стандардна изведба и вклучено кај изведби за агресивни медиуми)
 • За изведби на пумпи PN16, PN25 и Pmax = 30 bar, опремата на кружната контраприрабница се состои од сиво леано железо или нерѓосувачки челик, навртки, завртки и заптивки
 • Комплетите за заобиколување се достапни како опрема

X-Care

Дополнителен модул со сензори за надгледување на пумпата. Доставените сигнали се пренесуваат на зградната автоматика за да се овозможи саканото управување на пумпата

 • Вградена заштита од сув од
 • Вградено надгледување на пумпата
  • Насока на вртење
  • Работен притисок
  • Температура на околината
  • Бројач на работни часови
  • Стартување/запирање на бројач
 • Интерфејси
  • IR
  • CAN
Материјали
 • Работно коло
  1.4307, X2CrNi18-9
 • Куќиште на пумпа
  1.4409, GX2CrNiMo19-11-2
 • Материјал на заптивање
  FKM
 • Вратило
  1.4404, X2CrNiMo17-12-2

Downloads

Wilo-Helix V/ FIRST V 22-36-52

Број на производ 4120943
Издание 1603
Број на верзијата 09
Формат на страница A4
Број на страници 1

PDF (116 MB)

Преземи

Wilo-Helix VX Care

Број на производ 4157926
Издание 1502
Број на верзијата 04
Формат на страница A4
Број на страници 60

PDF (5 MB)

Преземи

PDF: Helix V 5209/2/X-2/25/V/X

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај