Jet HWJ 20 L 202 (1~230 V)

Податочен лист

Податоци за хидраулика
 • Максимален работен притисок PN
  6 bar
 • Притисочна наставка
  Rp 1
 • Мин. температура на медиум Tmin
  5 °C
 • Макс. температура на медиум Tmax
  35 °C
 • Мин. температура на околината Tmin
  3 °C
 • Макс. температура на околината Tmax
  40 °C
Податоци за мотор
 • Приклучување на мрежа
  1~230 V, 50 Hz
 • Номинална моќност на мотор P2
  0.55 kW
 • Номинална струја IN
  4.00 A
 • Номинален број на вртежи n
  2900 1/min
 • Фактор на моќност cos φ
  0.98
 • Класа на изолација
  B
Материјали
 • Куќиште на пумпа
  1.4301
 • Работно коло
  1.4301
 • Вратило
  1.4305
 • Заптивање на вратило
  CVPFF
 • Материјал на заптивање
  NBR
Димензии на инсталација
 • Приклучок за цевка од вшмукателната страна
  Rp 1
 • Приклучок за цевка од притисочната страна
  Rp 1
Информации за нарачувања
 • Производ
  Wilo
 • Опис на производ
  Jet HWJ 20 L 202 (1~230 V)
 • EAN број
  4048482834696
 • Број на производ
  2549379
 • Нето тежина прибл. m
  16 kg
 • Бруто тежина прибл. m
  16.5 kg
 • Мерка за должина со амбалажа
  555 mm
 • Мерка за висина со амбалажа
  640 mm
 • Мерка за ширина со амбалажа
  315 mm
 • Карактеристики на пакување
  Комерцијална амбалажа
 • Вид на пакување
  Картон
 • Минимална количина за нарачка
  1

Опис

Постројка на центрифугална пумпа во компактна изведба со хоризонтален всисен приклучок и вертикален потисен приклучок, се состои од:

Самовшмукувачка, едностепена Jet-пумпа со постојано вратило на мотор/пумпа и лизгачка механичка заптивка, независна од насоката на вртење. Монофазен односно трифазен мотор со директно прирабничко поврзување со вграден термички прекинувач за заштита на мотор и кондензатор при монофазна изведба.

Управување на пумпата преку управувачки монтажен комплет со мембрански притисочен сад, притисочен прекинувач и манометар (0 – 6 bar).

Еластичниот мембрански сад има нова и цврста заменлива мембрана од „Бутил+“ која се карактеризира со голем квалитет на резултати. Не мора да се одржува и не смее да се полни за време на гарантниот период.

Сите делови што се во допир со медиумот се отпорни на корозија.

Претходно монтирана пумпна постројка, подготвена за приклучување и ожичена со 2 m кабел и мрежен утикач. Совршено решение за примена во градини и други приватни намени. Кај трифазна изведба поврзување преку приклучна кутија.

Материјали
 • Куќиште на пумпа
  1.4301
 • Работно коло
  1.4301
 • Вратило
  1.4305
 • Заптивање на вратило
  CVPFF
 • Материјал на заптивање
  NBR
Работни податоци
 • Медиум
  Water
 • Мин. температура на медиум Tmin
  5 °C
 • Макс. температура на медиум Tmax
  35 °C
 • Бруто волумен на мембранскиот притисочен проширувачки сад V
  20 l
 • Максимален работен притисок p
  10 bar
 • Притисочна наставка
  Rp 1
 • Макс. температура на околината Tmax
  40 °C
Податоци за мотор
 • Номинална струја IN
  4.00 A
 • Фактор на моќност cos φ
  0.98
 • Номинален број на вртежи n
  2900 1/min
 • Приклучување на мрежа
  1~230 V, 50 Hz
 • Моќност на вратило P2(Q=макс.) на избраното работно коло * број на пумпа
  550 W
 • Класа на изолација
  B
Димензии на инсталација
 • Приклучок за цевка од вшмукателната страна
  Rp 1
 • Приклучок за цевка од притисочната страна
  Rp 1
Информации за нарачувања
 • Нето тежина прибл. m
  16 kg
 • Производ
  Wilo
 • Опис на производ
  Jet HWJ 20 L 202 (1~230 V)
 • Број на производ
  2549379

Димензии и цртежи со димензии

Jet HWJ 20 L 202 (1~230 V)

Jet HWJ 20 L 202 (1~230 V)
Jet HWJ 20 L 202 (1~230 V)

Информации за порачка

Информации за нарачувања
 • Производ
  Wilo
 • Опис на производ
  Jet HWJ 20 L 202 (1~230 V)
 • EAN број
  4048482834696
 • Број на производ
  2549379
 • Бруто тежина прибл. m
  16.5 kg
 • Нето тежина прибл. m
  16 kg
 • Целокупна должина L
  486.0 mm
 • Висина без амбалажа H
  578 mm
 • Боја
  зелена/сребро/месинг
 • Карактеристики на пакување
  Комерцијална амбалажа
 • Вид на пакување
  Картон
 • Број по слој
  4
 • Ширина без амбалажа L
  285.0 mm
 • Минимална количина за нарачка
  1
 • Број по палета
  8

PDF: Jet HWJ 20 L 202 (1~230 V)

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај