Multivert MVISE 806-2G

Димензии и цртежи со димензии

2526595_ConGraph_mvise_2g__dim_01_0609

2526595_ConGraph_mvise_2g__dim_01_0609
2526595_ConGraph_mvise_2g__dim_01_0609

Карактеристики

Multivert MVISE 806-2G

Multivert MVISE 806-2G

Карактеристики во согласност со ISO 9906: 2012 3B

Multivert MVISE 806-2G

Шема на приклучоци

MHIE, MVIE, MHIE, MVIE 3~400 V ≤7.5 kW

MHIE, MVIE, MHIE, MVIE 3~400 V ≤7.5 kW
MHIE, MVIE, MHIE, MVIE 3~400 V ≤7.5 kW

Информации за порачка

Information for order placements
 • Производ
  Wilo
 • Ознака на производ
  Multivert MVISE 806-2G
 • EAN број
  4016322886372
 • Опис
  2526595
 • Бруто тежина прибл.
  40.0 kg
 • Нето тежина прибл.
  35.00 kg
 • Целокупна должина
  246.0 mm
 • Висина без амбалажа
  735 mm
 • Боја
  зелена/црна/сребро
 • Карактеристики на пакување
  Транспортна амбалажа
 • Вид на пакување
  Картон
 • Број по слој
  1
 • Ширина без амбалажа
  252.0 mm
 • Минимална количина за нарачка
  1
 • Број по палета
  1

Опис

Нормално вшмукувачка, вертикална високопритисна центрифугална пумпа во линиска изведба со трофазен воден ротор и вграден фреквентен конвертор

Вграден фреквентен конвертор овозможува континуирано регулирање на број на вртежи.

Контролни режими

 • Контролен режим 1: Рачна регулација на бројот на вртежи преку копче на вртење
 • Контролен режим 2: Можна е регулација на притисок над 4 – 20 mA- односно 0 – 10 V-сигнал на сензор или друга регулација (температура, проток итн.), нагодување на здадена вредност со копче на вртење односно над надворешен 0 – 10 V- или 4 – 20 mA сигнал
 • Контролен режим 3: Регулација на број на вртежи над надворешен 0 – 20 mA- односно 0 – 10 V сигнал

Модул за електроника е со излез за напон +24 V отпорен на краток спој со макс. јачина на контакт од 50 mA. Модул со безнапонски контакти за SSM и SBM, безнапонски контакти за надворешно вкл./искл. на работата, како вградена заштита на мотор со препознавање на пад на фаза, недостаток на вода како и прикажување на код за грешка преку дисплеј. Приклучно место за Wilo IF-модулите PLR, LON за приклучок на зградна автоматика.

Пумпа со компактна изведба со самостојно обезвоздушување и постојано вратило на мотор/пумпа и лежишта од страната на моторот. Сите хидраулични делови што се во контакт со медиумот се состојат од нерѓосувачки челик. Приклучувањето се изведува преку овална прирабница.

Пумпата е погодна за примена кај водоснабдување и зголемување на притисокот.

Особености/предности на производот

 • Технологија на воден ротор
 • Речиси нечујна работа (до 20 dB(A) потивка од вообичаените пумпи)
 • Штедлив на простор, компактна изведба
 • Речиси непотребно одржување благодарност на изведба без механичка заптивка
 • Одобрение за вода за пиење за сите составни елементи коишто се во допир со медиумот (EPDM изведба)

Опсег на испорака

 • Високопритисочна центрифугална пумпа Wilo-Multivert MVISE
 • Упатство за вградување и работа
 • Овална контраприрабница од нерѓосувачки челик со соодветни завртки, навртки и заптивки

Напомени за конструкција

 • Изборно со вметлив IF-модул
 • Сензорите се достапни како опрема.

Материјали
 • Работно коло
  1.4301, X5CrNi18-10
 • Куќиште на пумпа
  1.4301, X5CrNi18-10
 • Материјал на заптивање
  EPDM
 • Вратило
  1.4122, X39CrMo17-1

Downloads

Wilo-MVISE-2G

Број на производ 4102054
Издание 0806
Број на верзијата 01
Формат на страница A4
Број на страници 1

PDF (6 MB)

Преземи

PDF: Multivert MVISE 806-2G

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај