Plavis 015-C

Податочен лист

Материјали
 • Материјал на мотор
  ABS Acrylonitrile butadiene styrene
 • Куќиште на пумпа
  ABS Acrylonitrile butadiene styrene
 • Работно коло
  POM Polyoxymethylene
Работни податоци
 • Мин. температура на медиум
  5 Celsius
 • Макс. температура на медиум
  60 Celsius
 • Максимален работен притисок
  0 bar
 • Максимален работен притисок
  1 bar
 • Макс. температура на околината
  40 Celsius
Податоци за мотор
 • Моќност на вратило P2(Q=макс.) на избраното работно коло * број на пумпа
  15 W
 • Номинална моќност P2
  15 W
 • 0.2 A
 • Вид на заштита
  IP20
Димензии на инсталација
 • Приклучок за цевка од вшмукателната страна
  18/40mm
 • Приклучок за цевка од притисочната страна
  8/10mm
Информации за нарачувања
 • Нето тежина прибл.
  1.00 kg
 • Производ
  Wilo
 • Ознака на производ

Карактеристики

Plavis 011-C

Plavis 011-C
Plavis 011-C

Информации за порачка

Information for order placements
 • Производ
  Wilo
 • Ознака на производ
 • EAN број
  4048482796765
 • Опис
  2548553
 • Бруто тежина прибл.
  1.3 kg
 • Нето тежина прибл.
  1.00 kg
 • Целокупна должина
  275.0 mm
 • Висина без амбалажа
  139 mm
 • Боја
  бела
 • Карактеристики на пакување
  Надворешна амбалажа
 • Вид на пакување
  Картон
 • Број по слој
  20
 • Ширина без амбалажа
  129.0 mm
 • Минимална количина за нарачка
  1
 • Број по палета
  100

Опис

Постројка за кондензат за собирање и одведување на кондензат од кондензационен котел, клима уреди и постројки за климатизација. Изведба подготвена за вклучување со ротирачки капак и мотор. Приливот се фиксира преку приспособливи гумени водилки. Управувањето со нивото на постројката за одведување на кондензат е со прекинувач за ниво со електроди. Повратниот прилив на кондензатот во резервоарот се спречува преку вграден топчсет неповратен вентил. Благодарение на модуларната изведба, постројката за одведување на кондензат е компактна, тивка и има доволна потрошувачка. За безбедност при работа, вградени се визуелен и акустичен аларм, како и контакт за аларм (отворачки контакт/затворачки контакт). Постројката за одведување на кондензат е опремена со комора за гранули за нетруализација на кондензат.

Особености/предности на производот

 • Голема безбедност при работа преку вграден визуелен и акустичен аларм и контакт за аларм (отворачки контакт/затворачки контакт).
 • Доверливо мерење на нивото преку прекинувач за ниво со електроди
 • Неутрализација на кондензат благодарение на вградена комора за гранули
 • Едноставна инсталација благодарение на Plug & Pump постројка со приспособлив прилив и ротирачки капак
 • Брзо и едноставно одржување благодарение на капак за одржување шо се вади и вграден топчест повратен вентил
 • Штедење струја преку ниска потрошувачка (≤ 20 W)
 • Совршена интеграција во средината на клиентот благодарение на компактната конструкција и на тивката работа (≤ 40 dBA)

Опсег на испорака

 • Постројка за одведување на кондензат со сензор за ниво
 • Резервоар, капак и одржување
 • 1,5 m долг електричен кабел, контакт за аларм
 • Ѕид на комора за гранули (1х) (гранулите ги обезбедува корисникот)
 • Црево од притисочната страна (Ø 8 mm, 5 m)
 • Приспособилив прилив (2x гумени водилки Ø 2/32 mm)
 • Шрафови (Ø 4 mm) и типли за монтажа на ѕид
 • Упатство за вградување и работа
Материјали
 • Материјал на мотор
  ABS Acrylonitrile butadiene styrene
 • Куќиште на пумпа
  ABS Acrylonitrile butadiene styrene
 • Работно коло
  POM Polyoxymethylene
Работни податоци
 • Мин. температура на медиум
  5 Celsius
 • Макс. температура на медиум
  60 Celsius
 • Максимален работен притисок
  0 bar
 • Макс. температура на околината
  40 Celsius
Податоци за мотор
 • Моќност на вратило P2(Q=макс.) на избраното работно коло * број на пумпа
  15 W
 • 0.2 A
 • Вид на заштита
  IP20
Димензии на инсталација
 • Приклучок за цевка од вшмукателната страна
  18/40mm
 • Приклучок за цевка од притисочната страна
  8/10mm
Информации за нарачувања
 • Нето тежина прибл.
  1.00 kg
 • Производ
  Wilo
 • Ознака на производ

Downloads

Wilo-Plavis Second

Број на производ 4210255
Издание 1705
Број на верзијата 06
Формат на страница A4
Број на страници 72

PDF (5 MB)

Преземи

Wilo-Plavis

Број на производ 4210255
Издание 1611
Број на верзијата 04
Формат на страница A4
Број на страници 60

PDF (4 MB)

Преземи

PDF: Plavis 015-C

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај