Rexa CUT GE03.25/P-T25-2-540X

Податочен лист

Работни податоци
 • Макс. напор
  25 m
 • Оптимален напор
  25 m
 • Притисочна наставка
  DN 32/40
 • Номинален дијаметар прирабник
  DN 32/40
 • Стандард за приклучок на излез
  -
 • Максимален работен притисок
  10 bar
 • Слободен топчест премин на хидраулика
  0 mm
 • Работен режим (потопен)
  S1
 • Работен режим (непотопен)
  S2-30 мин.
 • Максимална длабочина на потопување
  20.00 m
 • Макс. температура на медиум
  40 Celsius
 • Мин. температура на медиум
  3 Celsius
 • Бруто тежина прибл.
  53.7 kg
Единица
 • Максимален работен притисок
  10 bar
 • Максимална длабочина на потопување
  20.00 m
 • Мин. температура на медиум
  3 Celsius
 • Макс. температура на медиум
  40 Celsius
Податоци за мотор
 • Приклучување на мрежа
  3~400 V, 50 Hz
 • Толеранција на напон
  ±10 % %
 • 5.5 A
 • Струја на активирање
  31 A
 • Фактор на моќност
  0.84
 • Режим на вклучување
  Директно онлајн (DOL)
 • Макс. зачестеност на вклучување
  50 1/h
 • Работен режим (потопен)
  S1
 • Работен режим (непотопен)
  S2-30 мин.
 • Вид на заштита
  IP68
 • Влезна моќност P1(Q=макс.) на избраното работно коло * број на пумпа
  3200 W
 • Влезна струја P1 макс.
  3200 W
 • Механичка номинална моќност
  2.50 kW
 • Моќност на вратило P2(Q=макс.) на избраното работно коло * број на пумпа
  2500 W
Опрема/функција
 • Интегрирана заштита на мотор за температура
  Биметал
 • Надгледување на заптивањето на мотор
  yes
 • Надгледување на заптивањето на комора за протекување
  no
Кабел
 • Должина на кабел за поврзување
  20.0 m
 • Тип кабел
  H07RN-F
 • Попречен пресек на кабел
  7G1,5
Материјали
 • Куќиште на пумпа
  5.1301, EN-GJL-250
 • Вратило
  1.4401, X5CrNiMo17-12-2
 • Материјал на мотор
  5.1301, EN-GJL-250
 • Материјал на заптивање
  NBR
 • Работно коло
  5.1301, EN-GJL-250
Димензии на инсталација
 • Приклучок за цевка од притисочната страна
  DN 32/40
Информации за нарачувања
 • Нето тежина прибл.
  51.70 kg
 • Производ
  Wilo
 • Ознака на производ
  Rexa CUT GE03.25/P-T25-2-540X

Димензии и цртежи со димензии

Wilo-Rexa CUT GE03.25.. - stationary wet well installation

Wilo-Rexa CUT GE03.25.. - stationary wet well installation

Wilo-Rexa CUT GE03.25.. - portable wet well installation

Wilo-Rexa CUT GE03.25.. - portable wet well installation
Wilo-Rexa CUT GE03.25.. - stationary wet well installation
Wilo-Rexa CUT GE03.25.. - portable wet well installation

Карактеристики

Wilo-Rexa CUT GI/GE — 50 Hz — No. of poles: 2

Wilo-Rexa CUT GI/GE — 50 Hz — No. of poles: 2

Pump curves in accordance with ISO 9906, class 3B. The specified degrees of efficiency correspond to the hydraulic efficiency.

Wilo-Rexa CUT GI/GE — 50 Hz — No. of poles: 2

Информации за порачка

Information for order placements
 • Производ
  Wilo
 • Ознака на производ
  Rexa CUT GE03.25/P-T25-2-540X
 • EAN број
  4048482680613
 • Опис
  6079714
 • Бруто тежина прибл.
  53.7 kg
 • Нето тежина прибл.
  51.70 kg
 • Целокупна должина
  265.0 mm
 • Висина без амбалажа
  540 mm
 • Боја
  Зелена
 • Карактеристики на пакување
  Транспортна амбалажа
 • Вид на пакување
  Картон
 • Број по слој
  1
 • Ширина без амбалажа
  215.0 mm
 • Минимална количина за нарачка
  1
 • Број по палета
  1

Опис

Целосно преплавлива потопна пумпа за отпадна вода со надворешен алат за сечење за вертикално водено поставување, за транспорт на нечиста вода и отпадна вода што содржи фекалии (во важечкото подрачје на DIN EN 12050-1) и со долги влакнести состојки. Агрегат целосно од сиво леано железо, заптивање од страна на пумпата и од страната на моторот со две лизгачки механички заптивки. Потисен приклучок со хоризонтална притисочна наставка и навојно / прирабничко поврзување. Мотор со пасивно ладење во трифазна изведба со термичко надгледување на моторот, заптивна комора и дозвола за експлозивни подрачја. Приклучен кабел со слободен крај.

Работни податоци
 • Макс. напор
  25 m
 • Медиум
  Water
Единица
 • Максимален работен притисок
  10 bar
 • Максимален работен притисок
  3 bar
 • Максимална длабочина на потопување
  20.00 m
 • Мин. температура на медиум
  3 Celsius
 • Макс. температура на медиум
  40 Celsius
Податоци за мотор
 • Приклучување на мрежа
  3~400 V, 50 Hz
 • Толеранција на напон
  ±10 % %
 • 5.5 A
 • Струја на активирање
  31 A
 • Фактор на моќност
  0.84
 • Режим на вклучување
  Директно онлајн (DOL)
 • Макс. зачестеност на вклучување
  50 1/h
 • Работен режим (потопен)
  S1
 • Работен режим (непотопен)
  S2-30 мин.
 • Вид на заштита
  IP68
 • Влезна моќност P1(Q=макс.) на избраното работно коло * број на пумпа
  3200 W
 • Влезна струја P1 макс.
  3200 W
 • Механичка номинална моќност
  2.50 kW
 • Моќност на вратило P2(Q=макс.) на избраното работно коло * број на пумпа
  2500 W
Опрема/функција
 • Надгледување на заптивањето на мотор
  yes
 • Надгледување на заптивањето на комора за протекување
  no
Кабел
 • Должина на кабел за поврзување
  20.0 m
 • Тип кабел
  H07RN-F
 • Попречен пресек на кабел
  7G1,5
Материјали
 • Куќиште на пумпа
  5.1301, EN-GJL-250
 • Вратило
  1.4401, X5CrNiMo17-12-2
 • Материјал на мотор
  5.1301, EN-GJL-250
 • Материјал на заптивање
  NBR
 • Работно коло
  5.1301, EN-GJL-250
Димензии на инсталација
 • Приклучок за цевка од притисочната страна
  DN 32/40
Информации за нарачувања
 • Нето тежина прибл.
  51.70 kg
 • Производ
  Wilo
 • Ознака на производ
  Rexa CUT GE03.25/P-T25-2-540X
 • Опис
  6079714

Downloads

Wilo-Rexa CUT GE

Број на производ 6069819
Издание 2017-12
Број на верзијата 02
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 1080

PDF (8 MB)

Преземи

Wilo-Rexa Cut standard

Број на производ 6075127
Издание 1411
Број на верзијата 01
Формат на страница A4
Број на страници 384

PDF (11 MB)

Преземи

Wilo-Rexa CUT GI

Број на производ 6069820
Издание 2017-12
Број на верзијата 02
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 756

PDF (10 MB)

Преземи

PDF: Rexa CUT GE03.25/P-T25-2-540X

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај