SiBoost Smart 1 HELIX VE1003

Податочен лист

Дозволено подрачје на примена
 • Макс. температура на медиум
  50 °C
 • Макс. температура на околината
  40 °C
 • Управување
  Со фреквентен конвертор
 • Макс. работен притисок
  16 bar
 • Приклучок за цевка од притисочната страна
  R 1½
 • Приклучок за цевка од вшмукателната страна
  Rp 1½
 • Број на степени
  3
 • Број на резервни пумпи
  0
 • Број на работни пумпи
  1
Податоци за мотор
 • Толеранција на напон
  400/50:+/-10%_380/60:+/-10%_460/60:+/-10% %
 • Класа на изолација
  F
 • Вид на заштита
  IP55
 • Механичка номинална моќност
  1.50 kW
 • Номинална струја
  3.30 A
 • Ефикасност на мотор ηm 50 %
  85.7
 • Ефикасност на мотор ηm 75 %
  86.5
 • Ефикасност на мотор ηm 100 %
  86.5
Материјали
 • Куќиште на пумпа
  1.4301, X5CrNi18-10
 • Вратило
  1.4301, X5CrNi18-10
 • Работно коло
  1.4307, X2CrNi18-9
 • Материјал на заптивање
  EPDM
 • Механичка заптивка
  Q1BE3GG
Информации за нарачувања
 • Нето тежина прибл.
  92 kg
 • Опис
  2537327
 • Производ
  Wilo

Карактеристики

SiBoost Smart1 Helix VE 1003

SiBoost Smart1 Helix VE 1003
SiBoost Smart1 Helix VE 1003

Шема на приклучоци

MHIE, MVIE, MHIE, MVIE 3~400 V ≤7.5 kW

MHIE, MVIE, MHIE, MVIE 3~400 V ≤7.5 kW
MHIE, MVIE, MHIE, MVIE 3~400 V ≤7.5 kW

Информации за порачка

Information for order placements
 • Производ
  Wilo
 • Ознака на производ
  SiBoost Smart 1 HELIX VE1003
 • EAN број
  4048482328256
 • Опис
  2537327
 • Бруто тежина прибл.
  92.0 kg
 • Нето тежина прибл.
  92 kg
 • Целокупна должина
  650.0 mm
 • Висина без амбалажа
  834 mm
 • Боја
  зелена/црна/сребро
 • Карактеристики на пакување
  Транспортна амбалажа
 • Вид на пакување
  Еднонасочна палета
 • Број по слој
  1
 • Ширина без амбалажа
  340.0 mm
 • Минимална количина за нарачка
  1
 • Број по палета
  1

Опис

Високоефикасна постројка за водоснабдување (нормално вшмукувачка), подготвена за приклучување, со 1 вертикално подредена високопритисочна центрифугална пумпа од не’рѓосувачки челик во изведба со сув ротор, од серијата Helix VE

За автоматско водоснабдување во приливниот погон од јавната водоводна мрежа или од резервоар.

За транспорт на вода за пиење, потрошна вода, вода за ладење, вода за гаснење (освен за постројки за гаснење пожар според DIN14462 и со одобрување од локалните противпожарни власти) или друга потрошна вода, која ниту хемиски ниту механички не ги напаѓа вградените материјали и која не содржи абразивни или долговлакнести состојки.

Особености/предности на производот

 • Робусен систем со високопритисочни центрифугални пумпи од не‘рѓосувачки челик, од серијата Helix VE, како и со вграден фреквентен изменувач со воздушно ладење
 • Високопродуктивна хидраулика на пумпа поврзана со норм-мотори, еквивалентни на IE4
 • Натпропорционално голема широчина на регулирано подрачје на фреквентниот конвертор од 25 Hz до 60 Hz максимум (зависно од верзијата)
 • Вградена целосна заштита на моторот преку PTC
 • Интегрирано препознавање на работа на суво, со автоматско исклучување при недостаток на вода преку дијаграмот на моќноста на моторната контролна електроника
 • Други специфични изведби на барање на клиентот

Опрема/функција

 • 1 пумпа од серијата Helix VE, со норм-мотори еквивалентни на IE4 и со континуирано регулирана работа со вграден фреквентен конвертор
 • Основна рамка од поцинкуван челик, со придушувач на вибрации, со можност за висинско поместување, за изолација од вибрациона бучава
 • Деловите што се во допир со медиумот се отпорни на корозија
 • Цевковод од не’рѓосувачки челик 1.4301
 • Затворачка клапна, од притисочна страна
 • Неповратен вентил, притисочна страна
 • Мембрански притисочен сад 8 l, PN16, притисочна страна
 • Манометар, притисочна страна
 • Изборно, уред за осигурување од недостаток на вода и манометар, од вшмукателната страна

Подготвена за приклучување и ожичена и опремена со цевки, со затворачки вентил од притисочната страна, монтиран на основна рамка.

Материјали
 • Куќиште на пумпа
  1.4301, X5CrNi18-10
 • Работно коло
  1.4307, X2CrNi18-9
 • Вратило
  1.4301, X5CrNi18-10
 • Материјал на заптивање
  EPDM
 • Материјал на цевковод
  1.4571, X6CrNiMoTi17-12-2
Работни податоци
 • Медиум
  Water
 • Максимален работен притисок
  16 bar
 • Притисочна наставка
  G 1½
 • Макс. температура на медиум
  50 °C
 • Мин. температура на медиум
  3 °C
 • Макс. температура на околината
  40 °C
Податоци за мотор
 • Моќност на вратило P2(Q=макс.) на избраното работно коло * број на пумпа
  1500 W
 • Номинална струја
  3.30 A
 • Номинален број на вртежи
  3210 rpm
 • Вид на заштита
  IP55
 • Вид на заштита
  IP55
Димензии на инсталација
 • Приклучок за цевка од притисочната страна
  R 1½
 • Приклучок за цевка од вшмукателната страна
  Rp 1½
Информации за нарачувања
 • Нето тежина прибл.
  92 kg
 • Производ
  Wilo
 • Ознака на производ
  SiBoost Smart 1 HELIX VE1003
 • Опис
  2537327

Downloads

Wilo-SiBoost Smart 1 Wilo-Comfort-Vario COR-1 ...-GE, .../VR

Број на производ 2535459
Издание 2013-07
Број на верзијата 02
Формат на страница A4
Број на страници 1

PDF (56 MB)

Преземи

Wilo-Helix VE 22-36-52

Број на производ 4151995
Издание 1601
Број на верзијата 05
Формат на страница A4
Број на страници 1

PDF (191 MB)

Преземи

Wilo-Helix VE 2-4-6-10-6

Број на производ 4151993
Издание 1601
Број на верзијата 04
Формат на страница A4
Број на страници 1

PDF (168 MB)

Преземи

PDF: SiBoost Smart 1 HELIX VE1003

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај