SiBoost Smart 1 HELIX VE1004

Податочен лист

Податоци за хидраулика
 • Макс. работен притисок p
  16 bar
 • Приклучок за цевка од притисочната страна DNd
  R 1½
 • Приклучок за цевка од вшмукателната страна DNs
  Rp 1½
 • Број на степени
  4
 • Број на резервни пумпи
  0
 • Број на работни пумпи
  1
 • Мин. температура на медиум Tmin
  3 °C
 • Макс. температура на медиум Tmax
  50 °C
 • Мин. температура на околината Tmin
  5 °C
 • Макс. температура на околината Tmax
  40 °C
Податоци за мотор
 • Толеранција на напон
  400/50:+/-10%, 380/60:+/-10%, 460/60:+/-10%
 • Класа на изолација
  F
 • Вид на заштита
  IP55
 • Номинална моќност на мотор P2
  2.20 kW
 • Номинална струја IN
  5.10 A
 • Ефикасност на мотор ηm 50 % ηM 50%
  88.5
 • Ефикасност на мотор ηm 75 % ηM 75%
  88.5
 • Ефикасност на мотор ηm 100 % ηM 100%
  88.5
Материјали
 • Куќиште на пумпа
  1.4301
 • Работно коло
  1.4307
 • Вратило
  1.4301
 • Механичка заптивка
  Q1BE3GG
 • Материјал на заптивање
  EPDM
Информации за нарачувања
 • Производ
  Wilo
 • Опис на производ
  SiBoost Smart 1 HELIX VE1004
 • EAN број
  4048482268118
 • Број на производ
  2537653
 • Нето тежина прибл. m
  68 kg
 • Бруто тежина прибл. m
  93.0 kg
 • Мерка за должина со амбалажа
  1200 mm
 • Мерка за висина со амбалажа
  1046 mm
 • Мерка за ширина со амбалажа
  800 mm
 • Карактеристики на пакување
  Транспортна амбалажа
 • Вид на пакување
  Еднонасочна палета
 • Минимална количина за нарачка
  1

Опис

Компактна постројка за зголемување на притисокот за непосредно или посредно поврзување. Се состои од нормално вшмукувачки, вертикални високопритисочни центрифугални пумпи од нерѓосувачки челик, во изведба со сув ротор, при што секоја пумпа располага со фреквентен конвертор. Подготвена за приклучување, со цевковод од не‘рѓосувачки челик, монтирана на основна рамка, со сите потребни уреди за мерење и регулирање.

За автоматско водоснабдување и зголемување на притисокот во станбени, канцелариски и административни згради, хотели, болници, стоковни куќи (за таа цел треба да се предвидат постројки со резервна пумпа согласно DIN 1988 и DIN EN 806), како и во индустриските системи.

За транспорт на вода за пиење, потрошна вода, вода за ладење, вода за гаснење (освен за постројки за гаснење пожар според DIN 14462 и со одобрување од локалните противпожарни власти) или друга потрошна вода, која ниту хемиски ниту механички не ги напаѓа материјалите и која не содржи абразивни или долговлакнести состојки.

Особености/предности на производот

 • Цврста постројка со високопритисочни центрифугални пумпи од нерѓосувачки челик од серијата Helix VE и со вграден фреквентен конвертор со воздушно ладење
 • Високо ефикасна хидраулика на пумпа поврзана со норм-моторите еквивалентни на IE4
 • Надпропорционално голема широчина на регулирано подрачје на фреквентниот конвертор од 25 Hz до максимум 60 Hz (зависно од изведбата)
 • Вградена целосна заштита на моторот преку PTC
 • Интегрирано препознавање на работа на суво, со автоматско исклучување при недостаток на вода преку дијаграмот на моќноста на моторната контролна електроника
 • Други специфични постројки на барање на клиентот

Опрема/функција

 • 1 пумпа од серите Helix VE 2 до Helix VE 52, со норм-мотори еквивалентни на IE4 и со континуирано регулирана работа со вграден фреквентен конвертор
 • Основна рамка од поцинкуван челик, со висинско поместување на придушувачите на осцилации, за изолација од вибрациона бучава
 • Деловите што се во допир со медиумот се отпорни на корозија
 • Цевковод од нерѓосувачки челик

од притисочната страна

 • Затворачки вентил
 • Неповратен вентил
 • Мембрански притисочен сад 8 l, PN 16
 • Сензор за притисок 4..20 mA
 • Манометар

Од вшмукателната страна:

 • Сензор за притисок 4..20 mA
 • Манометар

Поставена на поцинкувана основна рамка со придушувачи на осцилации со висинско поместување со мембрански притисочен сад (содржина 8 l) вклучувајќи проточна арматура во согласност со DIN 4807, вграден неповратен вентил, сензор за притисок (4-20 mA) и манометар за автоматска регулација на постројката преку функцијата p = константно односно p = варијабилно. Зададената вредност за напорот се регулира континуирано преку копче за притисок на фреквентен конвертор. Автоматско препознавање нулта количина и исклучување. Вградена заштита на мотор преку електронско надгледување на струјата.

Со LC-дисплеј за приказ на статусот на актуелниот притисок, ракување преку копче за притисок за конфигурација на нивото на притисок и стандардно нагодување зададена вредност, како и со безнапонски контакти за сигнализација за збирна работа и сигнализација на збирна грешка.

Со кабел и подготвено за приклучување, со затворачки вентил монтиран од притисочната страна на основната рамка.

Работни податоци
 • Медиум
  Water
 • Број на пумпи
  1
 • Максимален работен притисок PN
  16 bar
 • Приливен притисок
  6 bar
Податоци за мотор
 • Номинална моќност на мотор P2
  2.20 kW
 • Номинална струја IN
  5.10 A
 • Номинален број на вртежи n
  3500 1/min
 • Класа на изолација
  F
 • Вид на заштита на мотор
  IP55
Материјали
 • Куќиште на пумпа
  1.4301
 • Работно коло
  1.4307
 • Вратило
  1.4301
 • Заптивање на вратило
  Q1BE3GG
 • Материјал на заптивање
  EPDM
 • Материјал на цевковод
  1.4571
Димензии на инсталација
 • Приклучок за цевка од вшмукателната страна DNs
  Rp 1½
 • Приклучок за цевка од притисочната страна DNd
  R 1½
Информации за нарачувања
 • Производ
  Wilo
 • Опис на производ
  SiBoost Smart 1 HELIX VE1004
 • Нето тежина прибл. m
  68 kg
 • Број на производ
  2537653

Карактеристики

SiBoost Smart1 Helix VE 1004

SiBoost Smart1 Helix VE 1004
SiBoost Smart1 Helix VE 1004

Шема на приклучоци

MHIE, MVIE, MHIE, MVIE 3~400 V ≤7.5 kW

MHIE, MVIE, MHIE, MVIE 3~400 V ≤7.5 kW
MHIE, MVIE, MHIE, MVIE 3~400 V ≤7.5 kW

Информации за порачка

Information for order placements
 • Производ
  Wilo
 • Опис на производ
  SiBoost Smart 1 HELIX VE1004
 • EAN број
  4048482268118
 • Број на производ
  2537653
 • Бруто тежина прибл. m
  93.0 kg
 • Нето тежина прибл. m
  68 kg
 • Целокупна должина L
  650.0 mm
 • Висина без амбалажа H
  876 mm
 • Боја
  зелена/црна/сребро
 • Карактеристики на пакување
  Транспортна амбалажа
 • Вид на пакување
  Еднонасочна палета
 • Број по слој
  1
 • Ширина без амбалажа L
  340.0 mm
 • Минимална количина за нарачка
  1
 • Број по палета
  1

Downloads

Wilo-SiBoost Smart 1 Wilo-Comfort-Vario COR-1 ...-GE, .../VR

Број на производ 2535459
Издание 2013-07
Број на верзијата 02
Формат на страница A4
Број на страници 1

PDF (56 MB)

Преземи

Wilo-Helix VE 22-36-52

Број на производ 4151995
Издание 1601
Број на верзијата 05
Формат на страница A4
Број на страници 1

PDF (191 MB)

Преземи

Wilo-Helix VE 2-4-6-10-6

Број на производ 4151993
Издание 1601
Број на верзијата 04
Формат на страница A4
Број на страници 1

PDF (168 MB)

Преземи

SiBoost Smart 1Helix VE1004

PDF (2 MB)

Преземи

SiBoost Smart 1HELIX VE1004

PDF (3 MB)

Преземи

SiBoost Smart 1HELIX VE1004

PDF (34 kB)

Преземи

SiBoost Smart 1HELIX VE1004

PDF (38 kB)

Преземи

SiBoost Smart 1HELIX VE1004

PDF (46 kB)

Преземи

PDF: SiBoost Smart 1 HELIX VE1004

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај