SiClean

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Отстранување на магнетните и немагнетните честички од медиумот и обезвоздушување на микро-меурчињата
 • Голема ефикасност при чистењето со физички ефекти (гравитација, филтрирање, магнетни ефекти, ефект на намалување на притисокот)
 • Едноставно ракување со едноставна инсталација, одржување и поедноставени нагодувања
 • Отпорно на корозија благодарение на сепараторот на честички од не`рѓосувачки челик

Конструкција

Компактен сепаратор на честички испорачан како монтажен комплет и лесен за монтирање. Монтажен комплет што се состои од механички и хидраулични составни елементи: циркулациона пумпа, сепаратор на честички, вентил за празнење, автоматски ограничувач на брзина на проток, единица за вентилација, разводна кутија за надгледување на циркулационата пумпа. За монтажа на ѕид или поставување на земја (зависно од типот). Вшмукувачки и потисен приклучок како и мрежен приклучок кои ги обезбедува корисникот. Рачно празнење на постројката.

Примена

Wilo-SiClean ги отстранува магнетните и немагнетните честички од грејните системи со природни, физички феномени. Понатаму, микро-меурчињата може да се депонираат преку единицата за вентилација. За инсталација во комерцијални објекти (административни згради, хотели, болници, трговски центри, училишта, …) и постројки за греење и климатизација за далечинско греење.

Опрема/функција

 • Тип на циркулациона пумпа: Wilo-Yonos PICO (SiClean 0,5/1/2/3/4), Wilo-Yonos MAXO (SiClean 5)
 • антикорозивни, хидраулични составни елементи од не`рѓосувачки челик
 • Црева засилени со влакна приклучени на приливот и испустот на сепараторот на честички. Црева приклучени на повратната линија на цевката во бајпас за помали, поволни приклучоци и мали загуби на притисок
 • Претходно монтирана единица за обезвоздушување за прифаќање на микро-меурчињата
 • Подвижни магнетни шипки за ефикасно разделување на честиците од железен оксид
 • Ограничувач на брзина на проток за автоматско прилагодување на протокот
 • Рачен вентил за миење за едноставно и брзо празнење на сите честички
 • Разводна кутија за надгледување на циркулационата пумпа

Опсег на испорака

 • Сепаратор на партикули Wilo-SiClean (комплетот е претходно монтиран)
 • Разводна кутија
 • Упатство за вградување и работа Wilo-SiClean
 • Упатство за вградување и работа со циркулациона пумпа

Означување на типот

Example:

Wilo-SiClean 2

SiClean

Standard version, manually operated, with an inline circulation pump with glandless technology

2

Size of the set

Серија

SiClean

Преземања

Wilo-SiClean

Број на производ 4192809
Издание 2020-04
Број на верзијата 03
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 14

PDF (1 MB)

Преземи

Wilo-SiClean

Број на производ 4192809
Издание 2020-04
Број на верзијата 03
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 15

PDF (1 MB)

Преземи

Wilo-SiClean

Број на производ 4192809
Издание 2020-04
Број на верзијата 03
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 15

PDF (1 MB)

Преземи

Wilo-SiClean

Број на производ 4192809
Издание 2020-04
Број на верзијата 03
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 15

PDF (1 MB)

Преземи

Wilo-SiClean

Број на производ 4192809
Издание 2020-04
Број на верзијата 03
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 15

PDF (967 kB)

Преземи

Wilo-SiClean

Број на производ 4192809
Издание 2020-04
Број на верзијата 03
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 15

PDF (1 MB)

Преземи

Wilo-SiClean

Издание 2020-04
Број на верзијата 03
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 48

PDF (2 MB)

Преземи

Производ

PDF: SiClean

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај