Star-Z 20/1

Податочен лист

Податоци за хидраулика
 • Максимален работен притисок PN
  10 bar
 • Макс. напор H Qmin
  1.1
 • Макс. проток Qmax
  1.9
 • Мин. температура на медиум Tmin
  2 °C
 • Макс. температура на медиум Tmax
  65 °C
 • Мин. температура на околината Tmin
  0 °C
 • Макс. температура на околината Tmax
  40 °C
 • Макс. дозволена вкупна тврдост во системите за циркулацина на вода за пиење
  3.21 mmol/l (18°dH)
Податоци за мотор
 • Приклучување на мрежа
  1~230 V, 50 Hz
 • Номинална моќност P2
  20.0 W
 • Номинална струја IN
  0.18 A
 • Макс. број на вртежи nmax
  2700 rpm
 • Влезна моќност P1 max
  38.0 W
 • Емитирана интерференца
  EN 61000-6-3
 • Отпорност на интерференца
  EN 61000-6-2
 • Вид на заштита на мотор
  IP44
 • Класа на изолација
  F
 • Навртување на каблите
  1 x PG11
 • Заштита на мотор
  не е потребно (заштитено од струја на блокирање)
Материјали
 • Работно коло
  PPE-GF30
 • Вратило
  Оксидна керамика
 • Материјал на лежиште
  јаглен, импрегниран со синтетичка смола
Димензии на инсталација
 • Приклучок за цевка од вшмукателната страна
  G 1
 • Приклучок за цевка од притисочната страна
  G 1
 • Монтажна должина l0
  140 mm
Информации за нарачувања
 • Производ
  Wilo
 • Опис на производ
  Star-Z 20/1
 • EAN број
  4016322364214
 • Број на производ
  4028111
 • Нето тежина прибл. m
  2 kg
 • Бруто тежина прибл. m
  2.3 kg
 • Мерка за должина со амбалажа
  147 mm
 • Мерка за висина со амбалажа
  100 mm
 • Мерка за ширина со амбалажа
  187 mm
 • Карактеристики на пакување
  Комерцијална амбалажа
 • Вид на пакување
  Картон
 • Минимална количина за нарачка
  1

Опис

Оваа циркулациона пумпа одговара само за вода за пиење.

Циркулациона пумпа за топла вода за пиење, пумпа со воден ротор со константен број на вртежи за инсталација на цевки. Мотор отпорен на струја на блокирање. Куќиште на пумпа од црвено леано железо, работно коло од пластика импрегнирана со стаклени влакна, вратило од керамика со карбонски лизгачки лежишта импрегнирани со синтетичка смола.

Работни податоци
 • Медиум
  Water
 • температура на медиум T
  -
 • температура на околината T
  -
 • Максимален работен притисок PN
  10 bar
 • Макс. дозволена вкупна тврдост во системите за циркулацина на вода за пиење
  3.21 mmol/l (18°dH)
Податоци за мотор
 • Емитирана интерференца
  EN 61000-6-3
 • Отпорност на интерференца
  EN 61000-6-2
 • Приклучување на мрежа
  1~230 V, 50 Hz
 • Влезна моќност P1 max
  38.0 W
 • Макс. број на вртежи nmax
  2700 rpm
 • Номинална струја IN
  0.18 A
 • Вид на заштита на мотор
  IP44
 • Навртување на каблите
  1 x PG11
Материјали
 • Работно коло
  PPE-GF30
 • Вратило
  Оксидна керамика
 • Материјал на лежиште
  јаглен, импрегниран со синтетичка смола
Димензии на инсталација
 • Приклучок за цевка од вшмукателната страна
  G 1
 • Приклучок за цевка од притисочната страна
  G 1
 • Монтажна должина l0
  140 mm
Информации за нарачувања
 • Производ
  Wilo
 • Опис на производ
  Star-Z 20/1
 • Нето тежина прибл. m
  2 kg
 • Број на производ
  4028111

Димензии и цртежи со димензии

Star Z

Star Z
Star Z

Карактеристики

Star-Z 20/1, Single-phase current

Star-Z 20/1, Single-phase current
Star-Z 20/1, Single-phase current

Шема на приклучоци

Star-E

Star-E

Мотор отпорен на струја на блокирање

Монофазен мотор (EM) двополен - 1~230 V, 50 Hz

Со вграден кондензатор

Star-E

Информации за порачка

Информации за нарачувања
 • Производ
  Wilo
 • Опис на производ
  Star-Z 20/1
 • EAN број
  4016322364214
 • Број на производ
  4028111
 • Бруто тежина прибл. m
  2.3 kg
 • Нето тежина прибл. m
  2 kg
 • Целокупна должина L
  134.0 mm
 • Висина без амбалажа H
  94 mm
 • Боја
  Зелена
 • Карактеристики на пакување
  Комерцијална амбалажа
 • Вид на пакување
  Картон
 • Број по слој
  32
 • Ширина без амбалажа L
  149.0 mm
 • Минимална количина за нарачка
  1
 • Број по палета
  256

Downloads

STAR-Z20/1

PDF (1 MB)

Преземи

STAR-Z20/1

PDF (2 MB)

Преземи

STAR-Z20/1

PDF (12 kB)

Преземи

STAR-Z20/1

PDF (14 kB)

Преземи

STAR-Z20/1

PDF (12 kB)

Преземи

PDF: Star-Z 20/1

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај