Star-Z NOVA

Податочен лист

Податоци за хидраулика
 • Максимален работен притисок PN
  10 bar
 • Макс. напор H Qmin
  1.0
 • Макс. проток Qmax
  0.4
 • Мин. температура на медиум Tmin
  2 °C
 • Макс. температура на медиум Tmax
  95 °C
 • Мин. температура на околината Tmin
  2 °C
 • Макс. температура на околината Tmax
  40 °C
 • Макс. дозволена вкупна тврдост во системите за циркулацина на вода за пиење
  3,57 mmol/l (20 °dH)
Податоци за мотор
 • Приклучување на мрежа
  1~230 V, 50 Hz
 • Номинална моќност P2
  5.0 W
 • Номинална струја IN
  0.05 A
 • Макс. број на вртежи nmax
  3000 rpm
 • Влезна моќност (мин) P1 min
  3.0 W
 • Влезна моќност P1 max
  5.0 W
 • Емитирана интерференца
  EN 61000-6-3
 • Отпорност на интерференца
  EN 61000-6-2
 • Вид на заштита на мотор
  IP42
 • Класа на изолација
  F
 • Навртување на каблите
  1 x PG11
 • Заштита на мотор
  не е потребно (заштитено од струја на блокирање)
Материјали
 • Работно коло
  PPE/PS-GF30
 • Вратило
  керамика
 • Материјал на лежиште
  јаглен, импрегниран со синтетичка смола
Димензии на инсталација
 • Навој
  G 1
 • Приклучок за цевка од вшмукателната страна
  Rp ½
 • Приклучок за цевка од притисочната страна
  Rp ½
 • Монтажна должина l0
  84 mm
Информации за нарачувања
 • Производ
  Wilo
 • Опис на производ
  Star-Z NOVA
 • EAN број
  4048482094151
 • Број на производ
  4132760
 • Нето тежина прибл. m
  1 kg
 • Бруто тежина прибл. m
  0.9 kg
 • Мерка за должина со амбалажа
  134 mm
 • Мерка за висина со амбалажа
  117 mm
 • Мерка за ширина со амбалажа
  158 mm
 • Карактеристики на пакување
  Комерцијална амбалажа
 • Вид на пакување
  Картон
 • Минимална количина за нарачка
  1

Опис

Оваа циркулациона пумпа одговара само за вода за пиење.

Циркулациона пумпа за топла вода за пиење Wilo-Star-Z NOVA (изведба со воден ротор) за куќа за едно семејство.

Пумпа за инсталација на цевки, синхрон мотор заштитен од струја на блокирање со висок вртежен момент на вклучување.

Куќиште на пумпа од месинг, работно коло Noryl, вратило од керамика.

Влезна моќност од 3 - 5 W.

Во стандардна изведба со топлинска изолација, навој на куќиште Rp ½.

Работни податоци
 • Медиум
  Water
 • температура на медиум T
  -
 • температура на околината T
  -
 • Максимален работен притисок PN
  10 bar
 • Макс. дозволена вкупна тврдост во системите за циркулацина на вода за пиење
  3,57 mmol/l (20 °dH)
Податоци за мотор
 • Емитирана интерференца
  EN 61000-6-3
 • Отпорност на интерференца
  EN 61000-6-2
 • Приклучување на мрежа
  1~230 V, 50 Hz
 • Влезна моќност P1 max
  5.0 W
 • Макс. број на вртежи nmax
  3000 rpm
 • Номинална струја IN
  0.05 A
 • Вид на заштита на мотор
  IP42
 • Навртување на каблите
  1 x PG11
Материјали
 • Работно коло
  PPE/PS-GF30
 • Вратило
  керамика
 • Материјал на лежиште
  јаглен, импрегниран со синтетичка смола
Димензии на инсталација
 • Приклучок за цевка од вшмукателната страна
  Rp ½
 • Приклучок за цевка од притисочната страна
  Rp ½
 • Монтажна должина l0
  84 mm
Информации за нарачувања
 • Производ
  Wilo
 • Опис на производ
  Star-Z NOVA
 • Нето тежина прибл. m
  1 kg
 • Број на производ
  4132760

Димензии и цртежи со димензии

Star Z-NOVA

Star Z-NOVA
Star Z-NOVA

Карактеристики

Star-Z NOVA

Star-Z NOVA
Star-Z NOVA

Шема на приклучоци

Eco PICO-NOVA

Eco PICO-NOVA

Мотор отпорен на струја на блокирање

Монофазен мотор (EM), со 2 пола, 1~230 V, 50 Hz

Eco PICO-NOVA

Информации за порачка

Информации за нарачувања
 • Производ
  Wilo
 • Опис на производ
  Star-Z NOVA
 • EAN број
  4048482094151
 • Број на производ
  4132760
 • Бруто тежина прибл. m
  0.9 kg
 • Нето тежина прибл. m
  1 kg
 • Целокупна должина L
  119.0 mm
 • Висина без амбалажа H
  83 mm
 • Боја
  Зелена
 • Карактеристики на пакување
  Комерцијална амбалажа
 • Вид на пакување
  Картон
 • Број по слој
  40
 • Ширина без амбалажа L
  84.0 mm
 • Минимална количина за нарачка
  1
 • Број по палета
  320

PDF: Star-Z NOVA

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај