Stratos GIGA B 32/1-41/3,8

Податочен лист

Материјали
 • Куќиште на пумпа
 • Работно коло
  PPS-GF40
 • Латерна
 • Вратило
  1.4542, X5CrNiCuNb16-4
Работни податоци
 • Мин. температура на медиум
  -20 °C
 • Макс. температура на медиум
  140 °C
 • Максимален работен притисок
  16 bar
 • Макс. температура на околината
  40 °C
Податоци за мотор
 • Приклучување на мрежа
  3~400 V, 50/60 Hz
 • Класа на енергетска ефикасност на мотор
  IE5
 • Емитирана интерференца
  EN 61800-3
 • Отпорност на интерференца
  EN 61800-3
 • Механичка номинална моќност
  3.80 kW
 • Номинална струја
  6.70 A
 • Номинален број на вртежи
  4600 rpm
 • Макс. број на вртежи
  4600 rpm
 • Вид на заштита
  IP55
Димензии на инсталација
 • Приклучок за цевка од вшмукателната страна
  DN 50
 • Приклучок за цевка од притисочната страна
  DN 32
Информации за нарачувања
 • Нето тежина прибл.
  40 kg
 • Производ
  Wilo
 • Ознака на производ
  Stratos GIGA B 32/1-41/3,8
 • Опис
  2189108

Димензии и цртежи со димензии

Stratos GIGA B 32/1-41/3,8

Stratos GIGA B 32/1-41/3,8
Stratos GIGA B 32/1-41/3,8

Карактеристики

Stratos GIGA B 32/1-41/3,8

Stratos GIGA B 32/1-41/3,8
Stratos GIGA B 32/1-41/3,8

Информации за порачка

Information for order placements
 • Производ
  Wilo
 • Ознака на производ
  Stratos GIGA B 32/1-41/3,8
 • EAN број
  4048482778341
 • Опис
  2189108
 • Бруто тежина прибл.
  47.0 kg
 • Нето тежина прибл.
  40 kg
 • Целокупна должина
  539.0 mm
 • Висина без амбалажа
  380 mm
 • Боја
  зелена/сребро
 • Карактеристики на пакување
  Транспортна амбалажа
 • Вид на пакување
  Картон
 • Број по слој
  1
 • Ширина без амбалажа
  276.0 mm
 • Минимална количина за нарачка
  1
 • Број по палета
  1

Опис

Високоефикасна блок пумпа со EC-мотор класа на ефикасност IE5 согласно IEC 60034-30-2 и електронско прилагодување на моќноста при изведба со сув ротор. Пумпата е изведена како едностепена нископритисочна центрифугална пумпа со прирабнички приклучок и лизгачка механичка заптивка. Stratos GIGA В има приоритет при транспорт на вода за греење (според VDI 2035), ладна вода и мешавини на вода и гликол без абразивни материјали во системите за греење, климатизација и ладење.

Конструкција:

 • Едностепена нископритисочна центрифугална пумпа со неподелено вратило во изведба со блокови вклучително ногалка на куќиштето од пумпата
 • Прирабник и димензии за куќиште според EN 733
 • Прирабница PN 16 - издупчена според EN 1092-2
 • Приклучоци за мерење притисок (R 1/8) за инсталиран сензор за диференцијален притисок (изведба ...-R1 без сензор за диференцијалниот притисок)
 • Куќиште на пумпа и прирабница на моторот во стандардна изведба со катодно електробоење
 • Лизгачка механичка заптивка за транспорт на вода до Tмакс. = +140°C. До T ≤ +40°C е дозволен волуменски удел на гликол од 20% до 40 %. Кај мешавини на вода/гликол, со волуменски удел на гликол од >40% до макс. 50% и температура на медиумот од > + 40°C до макс. +120°C или други медиуми различни од водата треба да се предвиди алтернативна лизгачка механичка заптивка.
 • Приклучни напони 3~480 V ±10 %, 50/60 Hz, 3~440 V ±10 %, 50/60 Hz, 3~400 V ±10 %, 50/60 Hz, 3~380 V -5 % +10 %, 50/60 Hz

Опрема:

 • Конзоли за прицврстување на темелот
 • Комплети сензори за диференцијалниот притисок 0 – 10 V за пумпи во изведба ...-R1
 • IR-монитор
 • IR-стик
 • IF-модул PLR
 • IF-модул LON
 • IF-модул Modbus
 • IF-модул BACnet
 • IF-модул CAN

Стандардна опрема:

 • Панел за ракување со зелено копче за:
  • Пумпа вклучена/исклучена
  • Избор на контролен режим: Δp-c (константен диференцијален притисок), Δp-v (варијабилен диференцијален притисок), PID-контролор, n-константа (регулациски режим)
  • Нагодување на зададена вредност односно број на вртежи
  • Конфигурација на работни параметри
  • Квитирање грешка
 • Екран на пумпа за приказ на:
  • Контролен режим
  • зададена вредност (на пр. диференцијален притисок или број на вртежи)
  • пораки за грешки и предупредувања
  • актуелна вредност (на пр. влезна моќност, актуелна вредност на сензорот)
  • работни податоци (на пр. работни часови, потрошувачката на енергија)
  • статусни податоци (на пр. статус на релеите SSM и SBM)
  • податоци за уредите (на пр. име на пумпа)
  • работен режим (само при примена на разводна цевка: главна/резервна работа, паралелна работа)

Дополнителни функции:

 • Аналогни интерфејси 0-10 V, 2-10 V, 0-20 mA, 4-20 mA, интегрирано управување со двојна пумпа за употреба во елемент за обединување, два релеи за известување кои можат да се конфигурираат за известувања за работа и сигнализација за грешки, начин на работа во случај на грешки кој може да се конфигурира наменет за примени за греење и климатизација, блокада за зафаќање на пумпата, интегрирана целосна заштита на моторот (KLF) со електроника за активирање, стандардна изведба со отвори за испуштање на кондензатот од куќиштето на моторот (затворени при испорака), IR-интерфејс за безжична комуникација со уред за ракување и сервис Wilo IR-модул и Wilo IR-монитор, приклучно место за Wilo IF-модули Modbus, BACnet, CAN, PLR, LON за поврзување на зградна автоматика.
Материјали
 • Куќиште на пумпа
 • Работно коло
  PPS-GF40
 • Латерна
 • Вратило
  1.4542, X5CrNiCuNb16-4
Работни податоци
 • Медиум
  Water
 • Мин. температура на медиум
  -20 °C
 • Макс. температура на медиум
  140 °C
 • Максимален работен притисок
  16 bar
 • Макс. температура на околината
  40 °C
Податоци за мотор
 • Емитирана интерференца
  EN 61800-3
 • Отпорност на интерференца
  EN 61800-3
 • Приклучување на мрежа
  3~400 V, 50/60 Hz
 • Номинална моќност P2
  3800 W
 • Макс. број на вртежи
  4600 rpm
 • Номинална струја
  6.70 A
 • Вид на заштита
  IP55
 • Класа на изолација
  F
 • Интегрирана целосна заштита на моторот
  yes
Димензии на инсталација
 • Приклучок за цевка од вшмукателната страна
  DN 50
 • Приклучок за цевка од притисочната страна
  DN 32
Информации за нарачувања
 • Нето тежина прибл.
  40 kg
 • Производ
  Wilo
 • Ознака на производ
  Stratos GIGA B 32/1-41/3,8
 • Опис
  2189108

Downloads

Wilo-Stratos GIGA(-B)

Број на производ 2160201, 2160202, 2160203, 2160204
Издание 1608
Број на верзијата 02
Формат на страница A4
Број на страници 1

PDF (140 MB)

Преземи

PDF: Stratos GIGA B 32/1-41/3,8

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај