Wilo-Atmos GIGA-N

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Енергетска штедливост благодарение на високата севкупна ефикасност преку подобрена хидраулика и употреба на IE3-мотори
 • KTL-облогата на сите леани компоненти се грижи за отпорност на корозија и за долговечност
 • Универзално поставување благодарение на нормираните димензии, различните варијанти на мотори и работни кола од различни материјали
 • Едноставно одржување благодарение на спојката за проширување во „Back-Pull-Out“ изведба што се користи лесно
 • Голема безбедност при работа благодарение на подобрената конструкција на работното коло за намалување на притисокот

Норм-пумпа за универзална примена и долг работен век.

Wilo-Atmos GIGA-N претставува најпристапниот модел за пумпи со сув ротор. Големиот вариетет мотори и материјали и широкото температурно подрачје од -20 до +140 °C прави голема версатилност и носи различни можности за примена.

Пумпата направена за континуирана работа гарантира долг работен век благодарение на отпорноста на корозија на внесувањето слоеви и валчестото лежиште без одржување. Во случај на одржување, спојката за проширување овозможува најбрза можна замена на механичката заптивка. Бројот на вртежи на Wilo-Atmos GIGA-N се регулира со помош на Wilo-EFC конвертор. Можете да поставите надгледување на температурата и на вибрациите на лежиштето на пумпата за предвремено да ги препознавате дефектите.

Wilo нуди дополнителни понуди приспособени на вас, од пуштање во работа до одржување – а со помош на универзалниот WiloCare пакет, Wilo далечинското надгледување ви гарантира безбедност при работа.

Конструкција

Едностепена нископритисочна центрифугална пумпа со аксијално вшмукување, монтирана на основна плоча Стандардна изведба со спојка за проширување.

Примена

 • Транспорт на вода за греење (според VDI 2035), ладна вода и мешавини на вода-гликол без абразивни материи во системите за греење, ладна вода и ладење.
 • Примена во наводнување, зградна техника, општа индустрија, фабрики итн.

Опрема/функција

Едностепена нископритисочна центрифугална пумпа во блок-изведба според EN 733, со спојка, заштита на спојка, мотор и основна плоча

 • Механичка заптивка

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа
 • Пумпа со слободен крај на вратилото или
 • Пумпа на основна плоча, со спојка и заштита на спојка, без мотор или
 • целосно монтирана пумпа на основна плоча со електромотор

Означување на типот

Пример

Atmos GIGA-N 40/200-11/2

Atmos

Фамилија на производи

GIGA

Опис на серијата

N

Стандардна пумпа со аксијално вшмукување

40

DN за притисочна прирабница

200

Номинална широчина на работно коло [mm]

11

Номинална моќност на мотор P2 [kW]

2

Бр. на полови

Технички податоци

 • Дозволено температурно подрачје -20 °C до +140 °C
 • Приклучување на мрежа 3~400 V, 50 Hz
 • Вид на заштита IP55
 • Номинални дијаметри DN 32 до DN 150
 • Макс. работен притисок од 16 бара

Материјали

 • Куќиште на пумпа и латерна. Стандард: EN-GJL-250
 • Работно коло: Стандард: EN-GJL-200; други на барање
 • Вратило: 1.4021
 • Механичка заптивка: AQEGG, други механички заптивки на барање

Опис/конструкција

 • Едностепена нископритисочна центрифугална пумпа како пумпа со основна плоча, со аксијална вшмукателна наставка со прирабнички поврзан носач на лежиште и прицврстување на оската за флексибилно споени погони
 • Спојка за проширување (спојување со муф) како стандард, којашто дава можност единицата на роторот на моторот да се остави во положбата прширување
 • Варијанта ...-P5 без спојка за проширување (за намалена цена, погледнете го ценовникот)

Вкупен дијаграм

Wilo-Atmos GIGA-N (2pl)

Wilo-Atmos GIGA-N (4pl)

Производ

PDF: Wilo-Atmos GIGA-N

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај