Wilo-BAC

Особености/предности на производот

 • Намалени трошоци за работниот век преку оптимизирана ефикасност
 • Куќиште на пумпа од пластика
 • Изведба со Victaulic‐ или навоен приклучок (BAC 70/135... само со Victaulic-приклучок)

Опис на серијата

Изведба

Пумпа со сув ротор во блок-изведба со навојна или Виктаулик-врска

Употреба

За транспорт на вода за ладењ и ладна вода, мешавини на вода-гликол и други течности без абразивни материи.

Означување на типот

ПримерBAC 40/126-1,5/2-S
BACБлок-пумпа за ладење и климатизација
40Приклучок за црево (потисен приклучок)
126Пречник на работно коло
1,5Номинална моќност на мотор P2 во kW
2Бр. на полови
SНавоен приклучок
RVictaulic‐врска

Технички податоци

 • Минимален индекс на ефикасност (MEI) ≥ 0.4
 • Дозволено температурно подрачје -15 °C до +60 °C
 • Приклучување на мрежа 3~400 V, 50 Hz (други на барање)
 • Степен на заштита IP 54
 • Навоен приклучок: G2/G 1½ (тип-S) или приклучок Victaulic 60,3/48,3 mm (тип BAC 40…/R) или 76,1/76,1 mm (тип BAC 70…/R)
 • Макс. работен притисок 6,5 бара

Опис/конструкција

Едностепена нископритисочна центрифугална пумпа во блок изведба со аксијална вшмукателна наставка и радијално поставена притисочна наставка.

Материјали

 • Куќиште на пумпа: PA 6.6 50% GF
 • Работно коло: PA/PPO, импрегнирано со стаклени влакна
 • Вратило: X30Cr13
 • Механичка заптивка: BQEGG

Опрема/функција

Едностепена нископритисочна центрифугална пумпа во блок изведба со аксијална вшмукателна наставка и радијално поставена притисочна наставка

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа

Општи напомени - ErP-насоки (еколошки дизајн)

The benchmark for most efficient water pumps is MEI ≥ 0.70The efficiency of a pump with a trimmed impeller is usually lower than that of a pump with the full impeller diameter. The trimming of the impeller will adapt the pump to a fixed duty point, leading to reduced energy consumption. The minimum efficiency index (MEI) is based on the full impeller diameter.The operation of this water pump with variable duty points may be more efficient and economic when controlled, for example, by the use of a variable speed drive that matches the pump duty to the system.Information on benchmark efficiency is available at www.europump.org/efficiencychartsПумпи со потребна моќност > 150 kW или проточно количество QBEP < 6 m3/h не спаѓаат под одредбата за еколошки дизајн за пумпи за вода. Оттаму не се издава вредност за MEI.

Вкупен дијаграм

Работни криви на пумпа

Производ

Дозволени медиуми (други медиуми на барање)

Мешавина на гликол и вода (при 20-40 вол.-% гликол и температура на медиумот ≤ 40 °C)

Вода за греење (според VDI 2035)

-

Ладење и ладна вода

Дозволени подрачја на примена

Поставување во затворени објекти

Мотор/електроника

Интегрирана целосна заштита на моторот

Специјална изведба со термисторски сензор (KLF) со доплата

Можности за монтажа

Монтажа на конзола

Преземања

General overview

Издание 2017
Формат на страница A4
Број на страници 72

PDF (46 MB)

Преземи

Wilo-BAC

Број на производ 2036430
Издание 0203
Број на верзијата 01
Формат на страница A4
Број на страници 1

PDF (19 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-BAC

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај