Wilo-BAC

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Намалени трошоци за работниот век преку оптимизирана ефикасност
 • Куќиште на пумпа од пластика
 • Изведба со Victaulic- или навоен приклучок (BAC 70/135... само со Victaulic-приклучок)

Конструкција

Пумпа со сув ротор во блок-изведба со навртување или Victaulic-приклучок.

Примена

За транспорт на вода за ладењ и ладна вода, мешавини на вода-гликол и други течности без абразивни материи.

Опрема/функција

Едностепена нископритисочна центрифугална пумпа во блок изведба со аксијална вшмукателна наставка и радијално поставена притисочна наставка

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пример

BAC 40/126-1,5/2-S

BAC

Блок-пумпа за ладење и климатизација

40

Приклучок за црево (потисен приклучок)

126

Пречник на работно коло

1,5

Номинална моќност на мотор P2 во kW

2

Бр. на полови

S

Навоен приклучок

R

Victaulic‐врска

Технички податоци

 • Дозволено температурно подрачје -15 °C до +60 °C
 • Приклучување на мрежа 3~400 V, 50 Hz (други на барање)
 • Степен на заштита IP 54
 • Навоен приклучок: G2/G 1½ (тип-S) или приклучок Victaulic 60,3/48,3 mm (тип BAC 40…/R) или 76,1/76,1 mm (тип BAC 70…/R)
 • Макс. работен притисок 6,5 бара

Материјали

 • Куќиште на пумпа: PA 6.6 50% GF
 • Работно коло: PA/PPO, импрегнирано со стаклени влакна
 • Вратило: X30Cr13
 • Механичка заптивка: BQEGG

Опис/конструкција

Едностепена нископритисочна центрифугална пумпа во блок изведба со аксијална вшмукателна наставка и радијално поставена притисочна наставка.

Вкупен дијаграм

BAC

Производ

PDF: Wilo-BAC

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај