Wilo-CronoBloc-BL-E

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Штедење енергија со интегрирана електронско прилагодување на капацитетот
 • Изборни интерфејси за собирничка комуникација преку приклучливи IF-модули
 • Едноставно ракување благодарение на докажаната технологија на зелено копче и на дисплејот
 • Интегрирана целосна заштита на моторот (KLF) со електроника за активирање
 • Прилагодено кон корисникот со моќности и главни димензии според ЕN 733 (за стандардни пумпи)

Конструкција

Електронски регулирана единечна пумпа со сув ротор, во блок-изведба, со прирабничко поврзување и автоматско прилагодување на моќноста.

Примена

Транспорт на вода за греење (според VDI 2035), ладна вода и мешавини на вода-гликол без абразивни материи во системите за греење, ладна вода и ладење.

Опрема/функција

Начин на работа

 • Δp-c за константен диференцијален притисок
 • Δp-v за варијабилен диференцијален притисок
 • PID-Control
 • Регулациски режим (n=constant)

Панел за ракување

 • Зелено копче и дисплеј

Рачни функции

 • Нагодување на баран диференцијален притисок
 • Нагодување на број на вртежи (рачно управување)
 • Поставување на работен режим
 • Нагодување на пумпа ON/OFF
 • Конфигурација на сите работни параметри
 • Квитирање грешка

Надворешни управувачки функции

 • Управувачки влез „Приоритетно искл.“
 • Аналоген влез 0-10 V, 0-20 mA за регулациски режим (DDC) и далечинско регулирање на зададена вредност
 • Аналоген влез 2–10 V, 4-20 mA за регулациски режим (DDC) и далечинско регулирање на зададена вредност
 • Аналоген влез 0-10 V за сигнал за вистинска вредност на сензорот за притисок
 • Аналоген влез 2–10 V, 0-20 mA, 4–20 mA за сигнал за вистинска вредност на сензорот за притисок

Функции на сигнализација и прикажување

 • Збирна сигнализација за грешка SSM
 • Сигнализација за збирна работа SBM

Размена на податоци

 • Инфрацрвен интерфејс за безжична размена на податоци со IR-монитор/IR-стик
 • Место на приклучување на Wilo IF-модули (Modbus, BACnet, CAN, PLR, LON) за поврѕување со зградна авоматика

Безбедносни функции

 • Целосна заштита на моторот со вградена електроника за исклучување
 • Блокада за зафаќање

Управување со двојни пумпи (2 единечни пумпи; само при примена на елемент за обединување)

 • Работа како главна/резервна пумпа (автоматска замена на работната пумпа при грешка)
 • Работа како главна/резервна пумпа, замена на пумпа по 24 часа
 • Паралелна работа

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пример

BL-E 40/160-5,5/2-R1

BL-E

Блок-пумпа со електронска регулација

40

Номинален дијаметар DN на приклучок на цевка (потисен приклучок)

160

номинален пречник на работно коло во mm

5,5

Номинална моќност на мотор P2 во kW

2

Бр. на полови

-R1

Изведба без сензор за диференцијален притисок

Технички податоци

 • Дозволено температурно подрачје -20 °C до +140°C
 • Приклучување на мрежа
  • 3~440 V -5/±10 %, 50/60 Hz
  • 3~400 V ±10 %, 50/60 Hz
  • 3~380 V -5/±10 %, 50/60 Hz
 • Вид на заштита IP55
 • Номинален дијаметар DN 32 до DN 125
 • Макс. работен притисок 16 бара (120 °C)

Материјали

 • Куќиште на пумпа и фенер: Стандард: EN-GJL-250; изборно: сфероидно леано железо EN-GJS-400-18-LT
 • Работно коло: Стандард: EN-GJL-200; изборно: Бронза CuSn 10
 • Вратило: 1.4122
 • Механичка заптивка: AQEGG, други механички заптивки на барање

Опис/конструкција

<TEXT> <P>Едностепена нископритисочна центрифугална пумпа во моноблок изведба со аксијална вшмукателна наставка и радијално поставена притисочна наставка со </P> <P level="1">Механичка заптивка </P> <P level="1">прирабничка врска со приклучок за мерење на притисокот R <sup>1</sup>/8</P> <P level="1">Латерна</P> <P level="1">Спојка </P> <P level="1">Погон со интегрирана електронска регулација на бројот на вртежи</P> </TEXT>

Вкупен дијаграм

CronoBloc-BL-E

PDF: Wilo-CronoBloc-BL-E

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај