Wilo-CronoBloc-BL

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Енергетска штедливост благодарение на најмодерната хидрауликаза пумпи и употреба на IE3 мотори
 • Погодна за снабдување со вода за пиење (KTW, ACS)
 • Глобална разновидна примена благодарение на различните материјали за работни кола, повеќе опции за мотор, како и различни лизгачки механички заптивки
 • Едноставна инсталација со помош на стандардни ногалки за пумпа и опционален блок како база
 • Едноставно одржување и лесна примена на изведба со „Back-Pull-Out“ дизајн и патронска прстенеста заптивка кај големи типови пумпи

Опис

Особено во високо развиени земји, регулативите и законите за вода за пиење се секогаш построги. За да се исполнат истите, се зголемуваат барањата за самите материјали што се употребуваат во пумпите и системите. Истовремено се зголемуваат глобалните мега-трендови како потребата за поефикасни системи во рамките на урбанизацијата. Wilo-CronoBloc е нашето решение поради одобрението за вода за пиење и високата ефикасност.

Конструкција

Пумпа со сув ротор во блок-изведба со прирабничко поврзување

Примена

За транспортирање на вода за греење, (според VDI 2035), мешавини на вода-гликол, вода за ладење и ладна вода без абразивни материи, во постројки за греење, за ладна вода и за вода за ладење.

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пример

BL 40/160-4/2

BL

Блок-пумпа

40

Номинален дијаметар DN на приклучок на цевка (потисен приклучок)

160

Номинален пречник на работно коло

4

Номинална моќност на мотор P2 во kW

2

Бр. на полови

Технички податоци

 • Дозволено температурно подрачје -20 °C до +140°C
 • Приклучување на мрежа 3~400 V, 50 Hz (други на барање)
 • Вид на заштита IP55
 • Номинален дијаметар DN 32 до DN 150
 • Макс. работен притисок 16 бара (изборно 25 бара на барање)

Материјали

 • Куќиште на пумпа и фенер: Стандард: EN-GJL-250; изборно: Сфероидно леано железо EN-GJS-400-18-LT (зависно од типот)
 • Работно коло: Стандард: EN-GJL-200; специјална изведба: Бронза CuSn 10 од нерѓосувачки челик 1.4408 (зависно од типот)
 • Вратило: 1.4122
 • Механичка заптивка: AQEGG, други механички заптивки на барање

Опис/конструкција

<TEXT> <P>Едностепена нископритисочна центрифугална пумпа во моноблок изведба со аксијална вшмукателна наставка и радијално поставена притисочна наставка со </P> <P level="1">Механичка заптивка </P> <P level="1">прирабничка врска со приклучок за мерење на притисокот R <sup>1</sup>/8</P> <P level="1">Латерна</P> <P level="1">Спојка </P> <P level="1">IEC-норм-мотор </P> </TEXT>

Вкупен дијаграм

CronoBloc-BL

CronoBloc-BL

Преземања

om_il_bl_cartridge_2157073

Број на страници 40

PDF (92 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-CronoBloc-BL

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај