Wilo-CronoNorm-NLG

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Намалени трошоци за работниот век преку оптимизирана ефикасност
 • Механичка заптивка со присилно прелевање, независна од насоката на вртење
 • Заменливи потрошни прстени
 • Трајно подмачкани, богато димензионирани топчести лежишта
 • Ниска вредност на NPSH, најдобри карактеристики за кавитација

Конструкција

Едностепена нископритисочна центрифугална пумпа со аксијално вшмукување, монтирана на основна плоча

Примена

 • Транспорт на вода за греење (според VDI 2035), ладна вода и мешавини на вода-гликол без абразивни материи во системите за греење, ладна вода и ладење.
 • Примена во наводнување, зградната техника, општа индустрија, фабрики итн.

Опрема/функција

Едностепена нископритисочна центрифугална пумпа во блок изведба со спојка и заштита на спојка, мотор и основна плоча

 • Механичка заптивка или заптивно пакување

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа
 • Пумпа со слободен крај на вратилото или
 • Пумпа на основна плоча, со спојка и заштита на спојка, без мотор или
 • целосно монтирана пумпа на основна плоча со електромотор

Означување на типот

Пример

NLG 200/315-75/4

NLG

Опис на серијата: Норм-пумпа

200

Номинален дијаметар DN на притисочен приклучок

315

Номинален дијаметар на работно коло [mm]

75

Номинална моќност на мотор P2 [kW]

4

Бр. на полови

Технички податоци

 • Дозволено температурно подрачје -20 °C до +120 °C
 • Приклучување на мрежа 3~400 V, 50 Hz
 • Вид на заштита IP55
 • Номинални дијаметри DN 150 до DN 300
 • Макс. работен притисок 16 бара

Материјали

 • Куќиште на пумпа и потисен капак: EN-GJS-500-7
 • Носач на лежиште: EN-GJL-250
 • Работно коло: EN-GJL-250(специјална изведба: G-CuSn10)
 • Вратило: 1.4028
 • Потрошни прстени: G-CuSn10
 • Механичка заптивка: AQ1EGG;други механички заптивки на барање

Опис/конструкција

 • Едностепено хоризонтално спирално куќиште на пумпа, со носач на лежиште и заменлици потрошни прстени во процесна изведба
 • Изолација на вратилото со помош на лизгачка механичка заптивка според EN 12756 или заптивно пакување
 • Спирално куќиште со налиени ногалки. Лежиштење на вратилото на пумпата со помош на подмачкано зажлебено топчесто лежиште
 • Спојка на вратилото со меѓуракавец

Вкупен дијаграм

nlg__bigdut_01

Производ

PDF: Wilo-CronoNorm-NLG

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај