Wilo-CronoNorm-NL

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Намалени трошоци за работниот век преку оптимизирана ефикасност
 • Механичка заптивка со присилно прелевање, независна од насоката на вртење
 • ниска вредност на NPSH, најдобри карактеристики за кавитација
 • Спојка на вратило, со или без спојка за проширување

Конструкција

Едностепена нископритисочна центрифугална пумпа со аксијално вшмукување, монтирана на основна плоча

Примена

 • Транспорт на вода за греење (според VDI 2035), ладна вода и мешавини на вода-гликол без абразивни материи во системите за греење, ладна вода и ладење.
 • Примена во наводнување, зградната техника, општа индустрија, фабрики итн.

Опрема/функција

Едностепена нископритисочна центрифугална пумпа во блок изведба со спојка и заштита на спојка, мотор и основна плоча

 • Механичка заптивка или заптивно пакување

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа
 • Пумпа со слободен крај на вратилото или
 • Пумпа на основна плоча, со спојка и заштита на спојка, без мотор или
 • целосно монтирана пумпа на основна плоча со електромотор

Означување на типот

Пример

NL 40/200B-11/2

NL

Стандардна пумпа со аксијално вшмукување

40

DN за притисочна прирабница

200

Номинална широчина на работно коло [mm]

b

Хидраулична изведба

11

Номинална моќност на мотор P2 [kW]

2

Бр. на полови

Технички податоци

 • Дозволено температурно подрачје -20 °C до +120 °C
 • Приклучување на мрежа 3~400 V, 50 Hz
 • Вид на заштита IP 55
 • Номинални дијаметри DN 32 до DN 150
 • Макс. работен притисок 16 бара

Материјали

 • Куќиште на пумпа и потисен капак: EN-GJL-250
 • Носач на лежиште: EN-GJL-250
 • Ротор: EN-GJL-250(специјална изведба: G-CuSn10)
 • Вратило: X20Cr13
 • Механичка заптивка: AQ1EGG (други механички заптивки на барање)

Опис/конструкција

 • Едностепена нископритисочна центрифугална пумпа со аксијален вшмукателен приклучок со прирабнички поврзан носач на лежиште и прицврстување на оската за флексибилно споени погони
 • Спојки за проширување (Hülsenkupplung) достапни по избор, даваат можност при прширување на единицата на роторот на моторот да се остави во положбата

Вкупен дијаграм

CronoNorm-NL

CronoNorm-NL

Производ

PDF: Wilo-CronoNorm-NL

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај