Wilo-CronoTwin-DL

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Намалени трошоци за работниот век преку оптимизирана ефикасност
 • Можат флексибилно да се применуваат кај постројки за климатизација и ладење, со предности во примената со целно одведување на кондензатот со помош на оптимизиран дизајн на фенер (патентирано)
 • Висока заштита од корозија преку катафорезна облога
 • Главна/резервна работа или работа со врвно оптоварување (со помош на надворешен дополнителен уред)

Конструкција

Двојна пумпа со сув ротор во Inline-изведба со прирабнички приклучок

Примена

Транспорт на вода за греење (според VDI 2035), ладна вода и мешавини на вода-гликол без абразивни материи во системите за греење, ладна вода и ладење.

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пример

DL 40/160-4/2

DL

Inline-двојна пумпа

40

Номинален дијаметар DN на приклучок на цевка

160

Номинален пречник на работно коло

4

Номинална моќност на мотор P2 во kW

2

Бр. на полови

Технички податоци

 • Дозволено температурно подрачје -20 °C до +140 °C
 • Приклучување на мрежа 3~400 V, 50 Hz (други на барање)
 • Степен на заштита IP 55
 • Номинален дијаметар DN 32 до DN 200
 • Макс. работен притисок 16 бара

Материјали

 • Куќиште на пумпа и фенер: Стандард: EN-GJL-250
 • Ротор: Стандард: EN-GJL-200; специјална изведба: Бронза CuSn 10
 • Вратило: 1.4122
 • Механичка заптивка: AQEGG, други механички заптивки на барање

Опис/конструкција

Едностепена нископритисочна двојна пумпа во Inline-изведба, со

 • преклопен вентил
 • Лизгачка механичка заптивка
 • прирабничка врска со приклучок за мерење на притисокот R 1/8
 • фенер
 • спојка
 • IEC-норм-мотор

Вкупен дијаграм

CronoTwin-DL

CronoTwin-DL

Производ

PDF: Wilo-CronoTwin-DL

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај