Wilo-Drain LPC

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Долг работен век благодарение на цврстата изведба во сиво леано железо
 • Лесно се одржува преку вградениот ревизиски отвор
 • Флексибилна примена

Конструкција

Самовшмукувачка пумпа за нечиста вода со норм-мотор за суво поставување

Примена

Транспорт на

 • Нечиста вода
 • Потрошна вода

Опрема/функција

NO VALUE

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • Упатство за вградување и работа.

Означување на типот

Пр.:

LPC 40/19

LP

Самовшмукувачка пумпа

C

Гус-изведба

40

Номинален дијаметар, пр. 1½"

19

Максимален напор во m

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа: 3~400 V, 50 Hz
 • Вид на заштита: IP55
 • Температура на транспортиран медиум: 3 ... 80 °C
 • Вшмукателен и потисен приклучок:
  • LPC 40: R 1½
  • LPC 50: G 2
  • LPC 80: G 3
 • Макс. длабочина на вшмукување: 7,5 m

Материјали

LPC 40

 • Куќиште на пумпа: AlSi
 • Работно коло: EN-GJL-250
 • Вратило: 1.4104
 • Механичка заптивка: C/Al
 • Статички заптивки: NBR
 • Куќиште на мотор: Al

LPC 50

 • Куќиште на пумпа: EN-GJL-250
 • Работно коло: EN-GJL-250
 • Вратило: 1.4104
 • Механичка заптивка: C/Al
 • Статички заптивки: NBR
 • Куќиште на мотор: Al

LPC 80

 • Куќиште на пумпа: EN-GJL-250
 • Работно коло: EN-GJL-250
 • Вратило: 1.4104
 • Механичка заптивка: SiC/SiC
 • Статички заптивки: NBR
 • Куќиште на мотор: Al

Опис/конструкција

Самовшмукувачка центрифугална пумпа во блок изведба за преносливо и стационарно суво поставување, не е преплавлива.

LPC 40

Хидраулика со хоризонтален вшмукателен приклучок и вертикален потисен приклучок со вграден неповратен вентил. Како работни кола се применуваат повеќеканални работни кола. Погонот е изведен со норм-мотор. Хидрауликата и моторот имаат заедничко вратило. Цврстата инсталација се остварува преку стабилна основна плоча.

LPC 50, LPC 80

Хидраулика со хоризонтален вшмукателен приклучок и вертикален потисен приклучок. Како работни кола се применуваат повеќеканални работни кола. Работното коло и куќиштето на пумпата може да се чистат преку ревизиски отвор на хидрауликата. Погонот е изведен со норм-мотор. Хидрауликата и моторот имаат заедничко вратило. Цврстата инсталација се остварува преку стабилна основна плоча.

Вкупен дијаграм

Wilo-Drain LPC

Преземања

Wilo-Drain LPC

Број на производ 6080664
Издание 1605
Број на верзијата 01
Формат на страница A4
Број на страници 4

PDF (227 kB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-Drain LPC

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај