Wilo-Drain LP

Особености/предности на производот

 • Висока работна сигурност
 • Едноставна работа
 • Едноставно ракување

Опис на серијата

Изведба

Самовшмукувачка пумпа за нечиста вода со норм-мотор за суво поставување

Употреба

Транспорт на

 • Нечиста вода
 • Потрошна вода

Означување на типот

Пр.:Wilo-Drain LP 40/10
LPСамовшмукувачка пумпа
40Номинален дијаметар (DN 40)
10Максимален напор во m

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа: 1~230 V, 50 Hz
 • Вид на заштита: IP 44
 • Температура на транспортиран медиум : 3 ‐ 35 °C
 • Слободен куглест премин: 5 mm
 • Приклучување: Rp 11/2
 • Макс. висина на вшмукување: 6 m

Опрема/функција

 • Термичко надгледување на моторот
 • Овална контраприрабница
 • Слободно проточно работно коло

Материјали

 • Куќиште на мотор: Al
 • Куќиште на пумпа: PP
 • Работно коло: месинг
 • Вратило: 1.4006
 • Заптивање: механичка заптивка C/Cr
 • Статички заптивки: NBR

Опис/конструкција

Самовшмукувачка центрифугална пумпа за преносливо суво поставување, не може да се преплавува.

Циркуларната пумпа е опремена со вртложно тркало. Цврстата монтажа се остварува преку стабилна основна плоча од полипропилен.

Опсег на испорака

Пумпа, со вкл. овална контраприрабница со внатрешен навој G 1 1/2, рачка за носење и упатство за монтажа и работа.

Вкупен дијаграм

Вкупен дијаграм Drain LP

Производ

Конструкција

Преплавлива

-

нормално вшмукувачка

-

Отворено едноканално работно коло

-

Слободно проточно работно коло

Отворено повеќеканално работно коло

-

вртложен уред

-

Заптивна комора

не

Заптивање од страната на моторот, лизгачка механичка заптивка

-

Заптивање од страната на моторот, заптивен прстен на вратило

Заптивање од страна на медиум со лизгачка механичка заптивка

Заптивање од страната на медиумот, заптивен прстен на вратило

-

Монофазен мотор

Трифазен мотор

Вклучување директно

Вклучување ѕвезда-триаголник

-

FU-погон

-

Сув мотор

Мотор со маслено ладење

-

Ладење со млазна обвивка

-

Примена

Водено поставување стационарно

-

Водено поставување, преносливо

-

Поставување на суво, преносливо

Суво поставување стационарно

Опрема/функција

Заштита од експолозија

-

Приклучок за црево

-

Пливачки прекинувач

-

Неповратен вентил

-

Кондензаторска кутија при 1~230V

-

Приклучниот кабел се одвојува

Подготвена за вклучување

-

Преземања

General overview

Издание 2017
Формат на страница A4
Број на страници 72

PDF (46 MB)

Преземи

Wilo-Drain LP 40

Број на производ 2048284
Издание 0904
Број на верзијата 02
Формат на страница A4
Број на страници 28

PDF (523 kB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-Drain LP

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај