Wilo-Drain MTC

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Робусна изведба од сиво леано железо
 • Надворешно поставен алат за сечење
 • Заптивање од страна на медиумот со механичка заптивка
 • Заптивна комора

Конструкција

Отпадна вода- пумпа со потопен мотор со надворешен алат за сечење за континуирана работа за стационарно и преносливо водено поставување.

Примена

Транспорт на

 • Отпадна вода со фекалии
 • Претходно прочистена отпадна вода без фекалии и долговлакнести состојки
 • Нечиста вода

Опрема/функција

 • Алат за сечење со надворешно сечиво и влечен пресек
 • Надгледување на температурата на намотката со биметален сензор

Опсег на испорака

 • Пумпа
 • 10 m приклучен кабел со слободен крај
 • A-изведба со вграден пливачки прекинувач и приклучок со заштитен контакт
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

на пр.:

Wilo-Drain MTC 32F55.13/66Ex

MT

Macerator Technology

C

Изведба во сиво леано железо

32

Номинален дијаметар [mm]

F

Форма на работното коло

55

Макс. напор [m]

13

Макс. волуменска струја [m3/h]

66

Моќност P2 [kW] (= вредност/10 = 6,6 kW)

Експлозивни средини

ATEX-одобрение

A

Со пливачки прекинувач и приклучок со заштитен контакт

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа: 1~230 V, 50 Hz (само MTC 40) и 3~400 V, 50 Hz
 • Потопен работен режим: S1
 • Работен режим непотопено: S2-15 мин или S3 30%
 • Вид на заштита: IP68
 • Класа на изолација: F
 • Температура на медиум: 3…40 °C (MTC 40: 3…35 °C)
 • Должина на кабел: 10 m

Материјали

 • Куќиште на мотор: EN-GJL-200 односно EN-GJL-250
 • Хидраулично куќиште: EN-GJL-250
 • Работно коло: EN-GJL-HB175, EN-GJS-500 или EN-GJL-250
 • Вратило: не‘рѓосувачки челик 1.0503, 1.7225 или 1.4021
 • Алат за сечење: не‘рѓосувачки челик 1.4112, абразит/1.4034 или X102CrMo17K4
 • Заптивање од страната на пумпата: SiC/SiC
 • Заптивање од страната на моторот:
  • MTC 40: Ал-оксид/СиЦ
  • MTC 32F39.16: NBR
  • MTC 32F49.17 и MTC 32F55.13: јаглен/керамика
 • Статичка заптивка: NBR

Опис/конструкција

Потопна пумпа за отпадна вода со надворешен алат за сечење, како преплавлив блок-агрегат за стационарно и за преносливо водено поставување при континуирана работа.

Хидраулика

Испустот од притисочната страна е изведен како хоризонтално навојно/прирабничко поврзување (MTC 40) или како прирабничко поврзување (MTC 32). Се применуваат отворени повеќеканални работни кола.

Мотор

Како мотори доаѓаат предвид мотори со ладење на горната површина во монофазна изведба (само MTC 40) и трифзна изведба за директен старт. Топлината на моторот се предава од куќиштето rдиректно на медиумот. Моторите можат да се применуваат потопени, при континуирана работа (S1), и извадени, при краткотрајна работа (S2), како и за наизменична работа (S3).

Понатаму, моторите се опремени со термичко надгледување на намотката. Термичкото надгледување на намотката ја штити намотката на моторот од прегревање. За таа цел стандардно се користат биметални сензори.

Кабелот за поврзување има стандардни слободни краеви и должина од 10 m. Изведбата „А“ е изведена со пливачки прекинувач и приклучок со заштитен контакт.

Заптивање

Помеѓу моторот и хидрауликата се наоѓа заптивна комора. Таа е наполнета со медицинско бело масло и го штити моторот од навлегување на медиумот преку заптивката од страната на пумпата. Во зависност од типот на моторот, заптивањето од страна на пумпата и на моторот е различно:

 • MTC 32F39.16: од страна на медиумот со лизгачка механичка заптивка, а од страната на моторот со две радијални прстенести заптивки на вратилото
 • MTC 32F49.17, ...55.13 и MTC 40: две лизгачки механички заптивки со независно дејство

Вкупен дијаграм

Wilo-Drain MTC

Преземања

Wilo-Drain MTC 32

Број на производ 6080666
Издание 1605
Број на верзијата 01
Формат на страница A4
Број на страници 11

PDF (445 kB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-Drain MTC

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај