Wilo-Drain TC 40

Особености/предности на производот

 • Едноставна употреба благодарение на пливачки прекинувач
 • лесна инсталација преку вградена ногалка на пумпа
 • Работно коло од пластика
 • Мала тежина

Опис на серијата

Изведба

Потопна пумпа за отпадна вода за наизменична работа за стационарно и преносливо водено поставување.

Употреба

Транспорт на

 • Отпадна вода со фекалии
 • Претходно прочистена отпадна вода без фекалии и долговлакнести состојки
 • Нечиста вода

Означување на типот

на пр.:Wilo-Drain TC 40/10
TПотопна пумпа
CКуќиште за хидрауликата од сиво леано железо
40Номинален дијаметар [mm]
10Макс. напор [m]

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа: 1~230 V, 50 Hz
 • Потопен работен режим: S1 или S3 25%
 • Работен режим непотопено: S3 25%
 • Вид на заштита: IP 68
 • Класа на изолација: F
 • Термичко надгледување на намотка
 • Макс. температура на медиум: 3 - 40 °C
 • Должина на кабел: 5 m
 • Слободен куглест премин: 40 mm
 • Макс. длабочина на потопување: 2 m

Опрема/функција

 • Подготвена за вклучување
 • Со вкл. пливачки прекинувач
 • Термичко надгледување на моторот

Опис/конструкција

Потопна пумпа за отпадна вода како преплавлив блок-агрегат за стационарно и за преносливо водено поставување.

Хидраулика

Спуштањето од притисочната страна е изведено со вертикални навојни врски Rp 1½. Како оработни кола се применуваат работни кола со слободно струење.

Мотор

Моторите наполнети со масло ја предаваат топлината преку вграден топлински изменувач на транспортираниот медиум. Оттаму, овие мотори можат да се применуваат потопени при трајна, како и при наизменича работа. Кога не се потопени, овие мотори можат да се применуваат при наизменича работа.

За заштита на моторот од продирање на медиумот обезбедена е заптивна комора. Употребениот медиум за полнење е потенцијално биолошки разградлив и не ја загрозува животната средина.

Кабелот од моторот и пливачкиот прекинувач се одводуваат и се заменуваат.

Заптивање

Заптивањето од страна на медуимот се остварува преку лизгачка механичка заптивка која не е зависна од насоката на вртење, додека заптивањето од страна на моторот се оставува со заптивен прстен на вратило.

Материјали

 • Куќиште на пумпа: EN-GJL-200
 • Ногалка: нерѓосувачки челик
 • Работно коло: PA 30GF
 • Вратило: нерѓосувачки челик1.4005
 • Лизгачка заптивка од страна на пумпата: јаглен/керамика
 • Заптивка на вратило од страна на моторот: NBR
 • Статичка заптивка: NBR
 • Куќиште на мотор: нерѓосувачки челик 1.4308

Опсег на испорака

 • Пумпа, подготвена за приклучување, со приклучен кабел и шуко-утикач
 • Со дограден пливачки прекинувач
 • Упатство за вградување и работа

Опрема

 • Неповратен вентил и засун
 • разни додатоци за спуштање на притисокот и црева
 • Приклучни табли и релеи

Вкупен дијаграм

Drain TC 40

Производ

Конструкција

Преплавлива

едноканално работно коло

-

Слободно проточно работно коло

Повеќеканално работно коло

-

Отворено повеќеканално работно коло

-

Алат за сечење

-

вртложен уред

-

Заптивна комора

не

Комора за протекување

-

Заптивање од страната на моторот, лизгачка механичка заптивка

-

Заптивање од страната на моторот, заптивен прстен на вратило

Заптивање од страна на медиум со лизгачка механичка заптивка

Монофазен мотор

Трифазен мотор

-

Вклучување директно

Вклучување ѕвезда-триаголник

-

FU-погон

-

Сув мотор

-

Мотор со маслено ладење

Сув мотор со затворено ладење

-

Примена

Водено поставување стационарно

-

Водено поставување, преносливо

Суво поставување стационарно

-

Поставување на суво, преносливо

-

Опрема/функција

Надгледување на заптивање на мотор

-

Надгледување на заптивна комора

-

Надгледување на комората за протекување

-

Надгледување на температура на мотор со биметал

Надгледување температура на мотор PTC

-

Заштита од експолозија

-

Пливачки прекинувач

Кондензаторска кутија при 1~230V

интегриран

Подготвена за вклучување

Материјали

Куќиште на пумпа

сиво леано железо

Работно коло

сиво леано железо

Куќиште на мотор

сиво леано железо

Преземања

General overview

Издание 2017
Формат на страница A4
Број на страници 72

PDF (46 MB)

Преземи

Wilo-Drain TC 40

Број на производ 2081931
Издание 1603
Број на верзијата 05
Формат на страница A4
Број на страници 1

PDF (6 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-Drain TC 40

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај