Wilo-Drain TMT/TMC

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • За медиуми до 95 °C
 • Залиено воведување на кабел
 • Надгледување на температурата на моторот

Конструкција

Потопна пумпа за нечиста вода

Примена

Транспорт на

 • Нечиста вода
 • Индустријална нечиста вода со максимална температура на медиум од 95 °C

Опрема/функција

 • Приклучен кабел за медиуми до 95 °C, фиксен
 • Надгледување на температурата на намотката со биметален сензор

Опсег на испорака

 • Потопна пумпа за нечиста вода
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пр.:

Wilo-Drain TMT 32M113/7,5Ci

TMT

Потопна пумпа за нечиста вода до 95 °C

32

Номинален дијаметар на притисочна наставка G 1¼

m

Изведба на работно коло: Повеќеканално работно коло

113

Дијаметар на работно коло во mm

7,5

/10 = номинална моќност на мотор P2 во kW

Ci

Изведба на материјали: Сиво леано железо

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа: 3~400 V, 50 Hz
 • Вид заштита: IP 68
 • Макс. длабочина на потопување: 7 m (TMT 32M); 5 m (TMT/TMC 32H, TMC 40)
 • Температура на излези: потопено = 3 - 95 °C
 • Должина на кабел: 10 m
 • Слободен куглест премин: 9 mm
 • Потисни приклучоци: G 1¼ (TMT 32M); Rp 1¼ (TMT/TMC 32H); Rp 1½ (TMC 40)

Материјали

Изведба „Ci” (TMT 32M)

 • Куќиште на пумпа: EN-GJL-250
 • Ротор: EN-GJL-250
 • Вратило: 1.4021
 • Механичка заптивка: SiC/SiC; јаглен/стеатит
 • Статички заптивки: HNBR
 • Куќиште на мотор: EN-GJL-250

Изведба „Ci” (TMT 32H)

 • Куќиште на пумпа: EN-GJL-250
 • Ротор: EN-GJL-250
 • Вратило: 1.4122
 • Механичка заптивка: двојна јаглен/керамика
 • Статички заптивки: Viton
 • Куќиште на мотор: EN-GJL-250

Изведба „Br“

 • Куќиште на пумпа: G-CuSn10
 • Работно коло: G-CuSn10
 • Вратило: 1.4122
 • Механичка заптивка: двојна јаглен/керамика
 • Статички заптивки: Viton
 • Куќиште на мотор: G-CuSn10

Изведба „St“

 • Куќиште на пумпа: 1.4408
 • Ротор: 1.4408
 • Вратило: 1.4571
 • Механичка заптивка: двојна јаглен/керамика
 • Статички заптивки: ПТЕЕ/тефлон
 • Куќиште на мотор: 1.4408

Опис/конструкција

Целосно преплавлива потопна пумпа за нечиста вода за вертикално водено поставување за транспорт на медиуми со температури до макс. 95 °C.

Хидраулика

Куќиштето за хидраулика и работното коло се од сиво леано железо. Приклучувањето од притисочната страна е изведено со хоризонтални навојнаприрабничка врска.

Мотор

Како мотори доаѓаат предвид мотори со ладење на горната површина во трифзна изведба за директен старт. Топлината на моторот се предава од куќиштето rдиректно на медиумот. Моторите можат да се применуваат потопени, при континуирана работа (S1), и извадени, како и за наизменична работа (S3).

Понатаму, моторите се опремени со следните уреди за надгледување:

 • Надгледување на заптивањето во просторот на моторотНадгледувањето на заптивањето пријавува навлегување вода во просторот на моторот.
 • Термичко надгледување на моторотТермичкото надгледување на моторот ја штити намотката на моторот од прегревање. За таа цел стандардно се користат биметални сензори.

Приклучниот кабел има слободни краеви, стандардна должина од 10 m и залиен е должински отпорен на вода.

Заптивање

Изолацијата од страна на медиумите и од страната на моторот се изведува со две лизгачки механички заптивки. Заптивната комора помеѓу лизгачките механички заптивки е наполнета со медицинско бело масло.

Производ

PDF: Wilo-Drain TMT/TMC

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај