Wilo-Drain TMT/TMC

Особености/предности на производот

 • За медиуми до 95 °C
 • Залиено воведување на кабел
 • Надгледување на температурата на моторот

Опис на серијата

Изведба

Потопна пумпа за нечиста вода

Употреба

Транспорт на

 • Нечиста вода
 • Индустријална нечиста вода со максимална температура на медиум од 95 °C

Означување на типот

Пр.:Wilo-Drain TMT 32M113/7,5Ci
TMTПотопна пумпа за нечиста вода до 95 °C
32Номинален дијаметар на притисочна наставка G 1¼
mИзведба на работно коло: Повеќеканално работно коло
113Дијаметар на работно коло во mm
7,5/10 = номинална моќност на мотор P2 во kW
CiИзведба на материјали: Сиво леано железо

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа: 3~400 V, 50 Hz
 • Вид заштита: IP 68
 • Макс. длабочина на потопување: 7 m (TMT 32M); 5 m (TMT/TMC 32H, TMC 40)
 • Температура на излези: потопено = 3 - 95 °C
 • Должина на кабел: 10 m
 • Слободен куглест премин: 9 mm
 • Потисни приклучоци: G 1¼ (TMT 32M); Rp 1¼ (TMT/TMC 32H); Rp 1½ (TMC 40)

Опрема/функција

 • Приклучен кабел за медиуми до 95 °C, фиксен
 • Надгледување на температурата на намотката со биметален сензор

Материјали

Изведба „Ci” (TMT 32M)

 • Куќиште на пумпа: EN-GJL-250
 • Ротор: EN-GJL-250
 • Вратило: 1.4021
 • Механичка заптивка: SiC/SiC; јаглен/стеатит
 • Статички заптивки: HNBR
 • Куќиште на мотор: EN-GJL-250

Изведба „Ci” (TMT 32H)

 • Куќиште на пумпа: EN-GJL-250
 • Ротор: EN-GJL-250
 • Вратило: 1.4122
 • Механичка заптивка: двојна јаглен/керамика
 • Статички заптивки: Viton
 • Куќиште на мотор: EN-GJL-250

Изведба „Br“

 • Куќиште на пумпа: G-CuSn10
 • Работно коло: G-CuSn10
 • Вратило: 1.4122
 • Механичка заптивка: двојна јаглен/керамика
 • Статички заптивки: Viton
 • Куќиште на мотор: G-CuSn10

Изведба „St“

 • Куќиште на пумпа: 1.4408
 • Ротор: 1.4408
 • Вратило: 1.4571
 • Механичка заптивка: двојна јаглен/керамика
 • Статички заптивки: ПТЕЕ/тефлон
 • Куќиште на мотор: 1.4408

Опис/конструкција

Целосно преплавлива потопна пумпа за нечиста вода за вертикално водено поставување за транспорт на медиуми со температури до макс. 95 °C.

Хидраулика

Куќиштето за хидраулика и работното коло се од сиво леано железо. Приклучувањето од притисочната страна е изведено со хоризонтални навојнаприрабничка врска.

Мотор

Како мотори доаѓаат предвид мотори со ладење на горната површина во трифзна изведба за директен старт. Топлината на моторот се предава од куќиштето rдиректно на медиумот. Моторите можат да се применуваат потопени, при континуирана работа (S1), и извадени, како и за наизменична работа (S3).

Понатаму, моторите се опремени со следните уреди за надгледување:

 • Надгледување на заптивањето во просторот на моторот
  Надгледувањето на заптивањето пријавува навлегување вода во просторот на моторот.
 • Термичко надгледување на моторот
  Термичкото надгледување на моторот ја штити намотката на моторот од прегревање. За таа цел стандардно се користат биметални сензори.

Приклучниот кабел има слободни краеви, стандардна должина од 10 m и залиен е должински отпорен на вода.

Заптивање

Изолацијата од страна на медиумите и од страната на моторот се изведува со две лизгачки механички заптивки. Заптивната комора помеѓу лизгачките механички заптивки е наполнета со медицинско бело масло.

Опсег на испорака

 • Потопна пумпа за нечиста вода
 • Упатство за вградување и работа

Вкупен дијаграм

Вкупен дијаграм - 50 Hz - Бр. на полови: 2

Производ

Конструкција

Преплавлива

нормално вшмукувачка

Отворено едноканално работно коло

-

Слободно проточно работно коло

-

Отворено повеќеканално работно коло

вртложен уред

-

Заптивна комора

не

Заптивање од страната на моторот, лизгачка механичка заптивка

Заптивање од страната на моторот, заптивен прстен на вратило

-

Заптивање од страна на медиум со лизгачка механичка заптивка

Заптивање од страната на медиумот, заптивен прстен на вратило

-

Монофазен мотор

-

Трифазен мотор

Вклучување директно

Вклучување ѕвезда-триаголник

-

FU-погон

-

Сув мотор

Мотор со маслено ладење

Ладење со млазна обвивка

-

Примена

Водено поставување стационарно

-

Водено поставување, преносливо

Поставување на суво, преносливо

-

Суво поставување стационарно

-

Опрема/функција

Заштита од експолозија

-

Приклучок за црево

-

Пливачки прекинувач

-

Неповратен вентил

-

Кондензаторска кутија при 1~230V

-

Приклучниот кабел се одвојува

-

Подготвена за вклучување

-

Преземања

Certification Booklet Wilo-Drain TMT 32M

Број на производ 6074820
Издание 1605
Број на верзијата 02
Формат на страница A4
Број на страници 4

PDF (213 kB)

Преземи

General overview

Издание 2017
Формат на страница A4
Број на страници 72

PDF (46 MB)

Преземи

Wilo-Drain TMT 32M

Број на производ 6069279
Издание 1505
Број на верзијата 02
Формат на страница A4
Број на страници 1

PDF (6 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-Drain TMT/TMC

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај