Wilo-Drain TP 80/TP 100

Особености/предности на производот

 • Мотор со самостојно ладење за поставување на водено и на суво
 • Куќиште од нерѓосувачки челик 1.4404, отпорно на корозија
 • Патентирана хидраулика што не се затнува
 • Воведување на кабел со должинска непропустливост на вода
 • Мала тежина

Опис на серијата

Изведба

Потопна пумпа за отпадна вода за континуирана работа за стационарно и преносливо водено поставување како и за стационарно суво поставување.

Употреба

Транспорт на

 • Отпадна вода со фекалии
 • Претходно прочистена отпадна вода без фекалии и долговлакнести состојки
 • Процесна вода
 • Нечиста вода

Означување на типот

на пр.Wilo-Drain TP 80 E 160/17
TPПотопна пумпа
80Номинален дијаметар [mm]
Eедноканално работно коло
160Номинален дијаметар на работно коло [mm]
17Моќност P2 [kW] (=вредност/10 = 1,7 kW)

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа: 3~400 V, 50 Hz
 • Начин на работа потопена и извадена: S1
 • Вид заштита: IP 68
 • Класа на изолација: F
 • Макс. температура на медиум: 3 - 40 °C
 • Слободен куглест премин: 80 или. 95 mm
 • Макс. длабочина на потопување: 20 m

Опрема/функција

 • Термичко надгледување на моторот
 • Контрола на заптивна комора
 • Сертификат ATEX
 • Ладење со млазна обвивка

Опис/конструкција

Потопна пумпа за отпадна вода како преплавлив блок-агрегат за стационарно водено и суво поставување, како и за преносливо водено поставување.

Хидраулика

Испустите од притисочната страна се изведени како хоризонтални прирабнички поврзувања DN 80 или. DN 100. Како оработни кола се применуваат едно канални работни кола.

Мотор

Мотори со ладење на горната површина со ладење со млазна обвивка што не се затнува во стандардна изведба, . Таа овозможува вишокот топлина директно да се предава на медиумот. Со тоа, овие агрегати можат да се применуваат потопени или извадени и тоа при трајна, како и при наизменича работа.

Понатаму, моторот е опремен со надгледување на заптивањето и со термичко надгледување на моторот. За заштита на моторот од продирање на медиумот обезбедена е заптивна комора. Употребениот медиум за полнење е потенцијално биолошки разградлив и не ја загрозува животната средина.

Воведувањето на кабелот е должински отпорно на вода, стандарната должина на кабелот изнесува 10 m.

Заптивање

Заптивањето од страна на медиумот и од страна на пумпата се реализира преку две лизгачки механички заптивки кои не се зависни од насоката на вртењето.

Материјали

 • Куќиште на пумпа: PUR
 • Работно коло: PUR
 • Вратило: нерѓосувачки челик 1.4404
 • Лизгачка заптивка од страна на пумпата: SiC/SiC
 • Лизгачка механичка заптивка од страната на моторот: C/Cr
 • Статичка заптивка: NBR
 • Куќиште на мотор: нерѓосувачки челик 1.4404

Опсег на испорака

 • Пумпа, подготвена за приклучување, со приклучен кабел 10 m (со слободен крај)
 • Упатство за вградување и работа

Опрема

 • Уред за прикачување
 • Сиџир
 • Неповратен вентил и засун
 • Разни додатоци за спуштање на притисокот и црева
 • Приклучни табли и релеи

Вкупен дијаграм

Вкупен дијаграм

Производ

Конструкција

Преплавлива

едноканално работно коло

Слободно проточно работно коло

-

Повеќеканално работно коло

-

Отворено повеќеканално работно коло

-

Алат за сечење

-

вртложен уред

-

Заптивна комора

да

Комора за протекување

-

Заптивање од страната на моторот, лизгачка механичка заптивка

Заптивање од страната на моторот, заптивен прстен на вратило

-

Заптивање од страна на медиум со лизгачка механичка заптивка

Монофазен мотор

-

Трифазен мотор

Вклучување директно

Вклучување ѕвезда-триаголник

FU-погон

Сув мотор

-

Мотор со маслено ладење

-

Сув мотор со затворено ладење

-

Примена

Водено поставување стационарно

Водено поставување, преносливо

Суво поставување стационарно

Поставување на суво, преносливо

Опрема/функција

Надгледување на заптивање на мотор

Надгледување на заптивна комора

-

Надгледување на комората за протекување

-

Надгледување на температура на мотор со биметал

Надгледување температура на мотор PTC

-

Заштита од експолозија

Пливачки прекинувач

-

Кондензаторска кутија при 1~230V

-

Подготвена за вклучување

-

Материјали

Куќиште на пумпа

композит

Работно коло

композит

Куќиште на мотор

нерѓосувачки челик

Преземања

General overview

Издание 2017
Формат на страница A4
Број на страници 72

PDF (46 MB)

Преземи

Wilo-Drain TP 80, TP 100

Број на производ 6060910
Издание 1706
Број на верзијата 02
Формат на страница A4
Број на страници 1

PDF (7 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-Drain TP 80/TP 100

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај