Wilo-Drain TS/TSW 32

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Цврсто куќиште од нерѓосувачки челик, отпорно на удари – идеално за мобилна примена
 • Вртложен уред Twister (TSW): постојано чиста шахта на пумпата, без создавање миризби од медиумот
 • Брза инсталација благодарение на тоа што пумпата е подготвена за приклучување (Plug & Pump)
 • Ладење со млазна обвивка и надгледувањето на температурата на моторот
 • Квалитетно заптивање на моторот со дополнителен издвојувач на нечистотии
 • Приклучниот кабел и пливачкиот прекинувач се одвртуваат

Конструкција

Потопна пумпа за нечиста вода

Примена

Транспорт на

 • Претходно прочистена отпадна вода без фекалии и долговлакнести состојки
 • Нечиста вода

Опрема/функција

 • Приклучен кабел со утикач
 • Термичко надгледување на моторот
 • Ладење со млазна обвивка

Опсег на испорака

 • Пумпа со кабел, утикач и вграден пливачки прекинувач
 • Приложен неповратен вентил
 • Приклучен ракавец за црево (Ø 32 mm, R1)
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пр.:

Wilo-Drain TSW 32/11-A

TM

Потопна пумпа за нечиста вода

W

Изведба:

 • без: Стандард
 • W: со вртложен уред

11

Макс. напор во m

HD

Изведба со дограден пливачки прекинувач

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа: 1~230 V, 50 Hz
 • Вид на заштита: IP68
 • Макс. длабочина на потопување: 7 m
 • Температура на транспортиран медиум: 3 ... 35 °C, краткотрајно до 3 мин.: макс. 90 °C
 • Должина на кабел: 10 m
 • Потисни приклучоци: Rp 1¼
 • Приклучок за црево: Ø 32 mm, R1

Материјали

 • Куќиште на мотор: 1.4301 (AISI 304)
 • Куќиште на пумпа: 1.4301 (AISI 304)
 • Работно коло: SPL
 • Вратило: 1.4401 (AISI 316)
 • Заптивање:
  • Од страната на моторот: NBR
  • На страна на медиумот: јаглен/керамика

Опис/конструкција

Потопна пумпа за стационарно и преносливо водено поставување во целосно автоматизирана работа преку монтиран пливачки прекинувач.

Хидраулика

Пумпите на TS 32-серијата се опремени со отворено повеќеканално работно коло и имаат куглест премин од 10 mm. Потисниот приклучок е изведен како вертикален навоен приклучок.

Wilo-Drain TSW 32 гарантира постојан вртлог преку функцијата Twister во подрачјето на вшмукување на пумпата и спречува пропаѓање и заглавување на талог. Со тоа се постигнува чиста собирна јама и се спречува создавање миризби. Функцијата Twister може да се деактивира.

Мотор

Потопен мотор во изведба на монофазна струја со ладење со млазна обвивка (ладењето следува преку медиум помеѓу пумпи и куќиште на мотор) и вградена термичка заштита од преоптоварување со автоматско повторно вклучување.

Заптивање

Заптивањето се зиведува од страната на медиумот со една механичка заптивка, од страната на моторот со заптивен прстен на вратило. Механичката заптивка е дополнително опремена со издвојувач на нечистотии. Помеѓу заптивањето се наоѓа заптивна комора со полнење со бело масло.

Кабел

Пумпата е опремена со приклучен кабел од 10 m со кабел за поврзување шуко утикач, како и со монтиран пливачки прекинувач.

Вкупен дијаграм

Wilo-Drain TS/TSW 32

Производ

PDF: Wilo-Drain TS/TSW 32

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај