Wilo-Drain TS/TSW 32

Особености/предности на производот

 • Робусно челично куќиште, отпорно на удари – идеално за мобилна примена
 • Вртложен уред Twister (TSW): постојано чиста шахта на пумпата, без создавање миризби од медиумот
 • Брза инсталација благодарение на тоа што пумпата е подготвена за приклучување (Plug & Pump)
 • Ладење со млазна обвивка и надгледувањето на температурата на моторот
 • Квалитетно заптивање на моторот со дополнителен издвојувач на нечистотии
 • Приклучниот кабел и пливачкиот прекинувач се одвртуваат

Опис на серијата

Изведба

Потопна пумпа за нечиста вода

Употреба

Транспорт на

 • Претходно прочистена отпадна вода без фекалии и долговлакнести состојки
 • Нечиста вода

Означување на типот

Пр.: Wilo-Drain TS 32/9 A
TST = потопна пумпа
S = нечиста вода
32Номинален потисен приклучок
/9Макс. напор [m]
AСо пливачки прекинувач
  
Пр.: Wilo-Drain TSW 32/11 A
TST = потопна пумпа
S = нечиста вода
WW = со вртложен уред
32Номинален потисен приклучок
/11Макс. напор [m]
AСо пливачки прекинувач

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz
 • Вид заштита IP 68
 • Длабочина на потопување макс. 7 m
 • Температура на транспортиран медиум 3 ‐ 35 °C, краткотрајно до 3 min. макс. 90 °C
 • Должина на кабел 10 m
 • Слободен топчест премин 10 mm
 • Потисен приклучок Rp 1¼, приклучок за црево Ø 32 mm, R1

Опрема/функција

 • Подготвена за вклучување
 • Надгледување на моторот преку температурата
 • Ладење со млазна обвивка
 • Приклучни кабли

Материјали

 • Куќиште на пумпа: 1.4301 (AISI 304)
 • Работно коло: SPL
 • Вратило: 1.4401 (AISI 316)
 • Заптивање на вратилото: од страна на моторот NBR, од страна на пумпата керамика
 • Куќиште на мотор: 1.4301 (AISI 304)

Опис/конструкција

Потопна пумпа за стационарно и преносливо водено поставување во целосно автоматизирана работа преку монтиран пливачки прекинувач.

Хидраулика

Пумпите на TS 32-серијата се опремени со отворено повеќеканално работно коло и имаат куглест премин од 10 mm. Потисниот приклучок е изведен како вертикален навоен приклучок.

Wilo-Drain TSW 32 гарантира постојан вртлог преку функцијата Twister во подрачјето на вшмукување на пумпата и спречува пропаѓање и заглавување на талог. Со тоа се постигнува чиста собирна јама и се спречува создавање миризби. Функцијата Twister може да се деактивира.

Мотор

Потопен мотор во изведба на монофазна струја со ладење со млазна обвивка (ладењето следува преку медиум помеѓу пумпи и куќиште на мотор) и вградена термичка заштита од преоптоварување со автоматско повторно вклучување.

Заптивање

Заптивањето се зиведува од страната на медиумот со една механичка заптивка, од страната на моторот со заптивен прстен на вратило. Механичката заптивка е дополнително опремена со издвојувач на нечистотии. Помеѓу заптивањето се наоѓа заптивна комора со полнење со бело масло.

Кабел

Пумпата е опремена со приклучен кабел од 10 m со кабел за поврзување шуко утикач, како и со монтиран пливачки прекинувач.

Опсег на испорака

Комплетно ожичената пумпа сокабел, утикач и додаден пливачки прекинувач, приложен неповратен вентил и приклучен ракавец за црево (Ø 32 mm, R1), Упатство за вградување и работа.

Вкупен дијаграм

Вкупен дијаграм Drain TS/TSW 32

Производ

Конструкција

Преплавлива

нормално вшмукувачка

Отворено едноканално работно коло

-

Слободно проточно работно коло

-

Отворено повеќеканално работно коло

вртложен уред

Заптивна комора

да

Заптивање од страната на моторот, лизгачка механичка заптивка

-

Заптивање од страната на моторот, заптивен прстен на вратило

Заптивање од страна на медиум со лизгачка механичка заптивка

Заптивање од страната на медиумот, заптивен прстен на вратило

-

Монофазен мотор

Трифазен мотор

-

Вклучување директно

Вклучување ѕвезда-триаголник

-

FU-погон

-

Сув мотор

Мотор со маслено ладење

-

Ладење со млазна обвивка

Примена

Водено поставување стационарно

Водено поставување, преносливо

Поставување на суво, преносливо

-

Суво поставување стационарно

-

Опрема/функција

Заштита од експолозија

-

Приклучок за црево

Пливачки прекинувач

Неповратен вентил

Кондензаторска кутија при 1~230V

-

Приклучниот кабел се одвојува

Подготвена за вклучување

Преземања

Drainage and Sewage

Формат на страница A4
Број на страници 24

PDF (8 MB)

Преземи

General overview

Издание 2017
Формат на страница A4
Број на страници 72

PDF (46 MB)

Преземи

Wilo-Drain TS/TS
W

Број на производ 6044754
Издание 0809
Број на верзијата 01
Формат на страница A4
Број на страници 114

PDF (8 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-Drain TS/TSW 32

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај