Wilo-Drain VC

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • За медиуми до 95 °C
 • Долг работен век, дури и при подолго мирување
 • Едноставна употреба благодарение на пливачки прекинувач

Конструкција

Непреплавлива пумпа за нечиста вода со норм-мотор во стандардна изведба

Примена

Транспорт на

 • Нечиста вода со максимална температура на медиум од 95 °C

Опрема/функција

 • Дограден пливачки прекинувач со подесувачка точка на вклучување

Опсег на испорака

 • Пумпа со дограден пливачки прекинувач
 • Упатство за вградување и работа.

Означување на типот

Пр.:

Wilo-Drain VC 32/10

VC

Пумпа за нечиста вода

32

Номинален дијаметар на притисочна наставка во mm

10

Макс. напор во m

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа: 1~230 V, 50 Hz или 3~400 V, 50 Hz
 • Температура на транспортиран медиум: 3 ... 95 °C
 • Начин на работа: S3 25%
 • Потисни приклучоци:
  • VC 32: R 1
  • VC 40: R 1½
 • Вид на заштита: IP54

Материјали

VC 32

 • Куќиште на мотор: Al
 • Куќиште на пумпа: EN-GJL-250
 • Работно коло: 1.4028
 • Вратило: Не’рѓосувачки челик
 • Пловка: PP

VC 40

 • Куќиште на мотор: Al
 • Куќиште на пумпа: EN-GJL-250
 • Работно коло: EN-GJL-250
 • Вратило: Не’рѓосувачки челик
 • Пловка: PP

Опис/конструкција

Центрифугална пумпа во стандардна изведба со дограден пливачки прекинувач, за стационарно поставување.

Едностепена хидраулика со полуотворено повеќеканално работно коло и хоризонтална притисочна наставка. Во делот на вшмукување на хидрауликата е интегриран прилив. Погонот е изведен со норм-мотор. Хидрауликата и моторот се цврсто поврзани преку вратило на пумпата (во заштитна цевка на вратилото). Лежиштето на вратилото на пумпата се изведува преку лизгачко лежиште, подмачкување на лизгачкото лежиште преку медиумот.

За автоматска работа, дограден е пливачки прекинувач. Точките на вклучување/исклучување може да се постават според потреба.

Вкупен дијаграм

Wilo-Drain VC

Преземања

Certification Booklet Wilo-Drain VC

Број на производ 6080665
Издание 1808
Број на верзијата 02
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 4

PDF (141 kB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-Drain VC

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај