Wilo-DrainLift Box

Особености/предности на производот

 • Едноставна монтажа преку вградена пумпа и неповратна клапна
 • Големата зафатнина на резервоарот обезбедува мал број на процеси на префрлување
 • Лесно одржување
 • Рамка од не’рѓосувачки челик со сифон

Опис на серијата

Изведба

Мала постројка за одведување на отпадна вода за надкатна инсталација

Употреба

Транспорт на претходно прочистена отпадна вода без фекалии (според DIN EN 12050-2), која не може со природен пад да се спроведе до канализацијата.

Означување на типот

Пр.: Wilo-DrainLift Box 32/8
BoxПостројка за одведување на нечиста вода (подкатно)
32Номинален пречник на потисен приклучок (DN 32, Ø 40)
8Макс. напор [m]

Материјали

 • Подкатен резервоар: пластика PE
 • Мотор: нерѓосувачки челик
 • Куќиште на хидраулика: Пластика PP-GF30 кај Box 32..., сиво лиено железо EN-GJL-200 кај Box 40

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz
 • Приклучување на мрежа 10 m (5 m при 40/10), со шуко-штекер
 • Работен режим S3-25 %
 • Температура на транспортиран медиум макс. 35 °C, кај 32/8 и 32/11 краткотрајно (3 min) 60 °C
 • Притисочна врска Ø 40 mm
 • Приливен приклучок 100 mm
 • Врска за обезвоздушување 100 mm
 • Вид заштита IP68
 • Бруто волумен на резервоар 113 l
 • Волумен за вклучување 24 – 29 |

Опрема/функција

 • Подготвена за вклучување
 • Пластичен резервоар со веќе монтирана пумпа за нечиста вода, управување, управување, притисочна линија и интегрирана блокада на повратен тек
 • Термичко надгледување на моторот
 • Управување со ниво преку пливачки прекинувач

Опис/конструкција

Постројка за одведување на вода, со автоматско вклучување, со интегрирана потопна пумпа и неповратен вентил. Подготвена за монтажа под под. Флексибилна поради две приливни можности во DN 100.

Опсег на испорака

Пумпа монтирана подготвена за приклучување, со дограден пливачки прекинувач, во пластичен сад отпорен на удари, за преплавена монтажа. Комплетно подготвен за работа со инсталирана притисочна линија и неповратен вентил. Кабел за пумпата (со должина од 5 m или 10 m) со монтиран шуко-штекер. Упатство за вградување и работа.

Вкупен дијаграм

Вкупен дијаграм

Производ

Конструкција

Преплавлива

постројка со единечна пумпа

-

Постројка со двојни пумпи

Монофазен мотор

Трифазен мотор

-

Положба на пумпа: Делови на моторот надвор од садот

-

Положба на пумпата: надвор од резервоар

-

Положба на пумпата: со резервоар

Заптивна комора

не

Заптивање од страна на медиум со лизгачка механичка заптивка

Заптивање од страната на медиумот, заптивен прстен на вратило

-

Интегриран неповратен вентил

Ладење со млазна обвивка

едноканално работно коло

-

Повеќеканално работно коло

Слободно проточно работно коло

-

Алат за сечење

-

Патентиран вртложен уред

Опрема/функција

Слободен избор на приливна положба

-

Филтер со активен јаглен

-

Управување со нивото: со пливачки прекинувач

Управување со нивото: преку сензор за ниво

-

Управување со нивото: преку пневматски притисочен сензор

-

Надгледување температура на мотор

Надгледување на заптивање на мотор

-

Аларм независен од мрежата

-

аларм, беспотенцијален контакт

-

Подготвена за вклучување

Приклучниот кабел се одвојува

-

Switchgear

-

Приклучок за црево за рачна мембранска пумпа

-

Заптивка за приклучок за вшмукателна цевка на рачна мембранска пумпа

-

Цревен приклучок за обезвоздушување

-

Притисочно црево

-

Монтажен материјал

Материјал за прицврстување

-

Комплет приклучок за притисочна линија

Кружен сечач за дупчење за прилив

-

Пила за дупчење отвор за прилив

-

Приливна заптивка

-

Материјал за звучна изолација

-

Преземања

General overview

Издание 2017
Формат на страница A4
Број на страници 72

PDF (46 MB)

Преземи

Wilo-DrainLift Box

Број на производ 2521833
Издание 0809
Број на верзијата vl
Формат на страница A4
Број на страници 21

PDF (534 kB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-DrainLift Box

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај