Wilo-DrainLift M

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Поставување што штеди место
 • Лесна монтажа благодарение на мала тежина и голем опсег на испорака
 • Флексибилни благодарение на слободен избор на приливи
 • Работна сигурност, благодарение на вградена термичка заштита на моторот и аларм којшто не зависи од електричната мрежа

Конструкција

Постројка за одведување на отпадна вода како единечна или двојна пумпна постројка

Примена

Транспорт на отпадна вода со фекалии (според DIN EN 12050-1), којашто не може да се спроведува низ природен пад на системот на канали и за заштитна повратна дренажа на местата на истекување под нивото на повратниот притисок (според DIN EN 12056-1).

Опрема/функција

 • Подготвена за вклучување
 • Термичко надгледување на моторот
 • Управување со ниво преку пливачки прекинувач
 • Аларм кој е независен од напојувањето
 • Безнапонски контакт
 • Кабелот од пумпата се одвојува
 • Неповратен вентил (изведба RV)
 • Приливна заптивка
 • Пила за дупчење отвор за прилив
 • Цревен приклучок за обезвоздушување
 • Заптивка за приклучок за вшмукателна цевка на рачна мембранска пумпа
 • Комплет приклучок за притисочна линија
 • Материјал за прицврстување
 • Материјал за звучна изолација
 • Приклучна табла

Опсег на испорака

Постројка за одведување на отпадна вода, подготвена за приклучување, со вкл.:

 • Приклучна табла со аларм и штекер со безнапонски контакт
 • 1х приливна заптивка DN 100
 • 1х Убодна пила за прилив DN 100
 • 1х дихтунг со усни за приклучок на рачна мембранска пумпа или прилив Ø 50 mm
 • 1х Манжетна за приклучокот за обезвоздушување DN 70
 • 1х прирабнички фитинзи DN 80/100 со рамна заптивка, флексибилно парче црево и материјал за прицврстување за притисочна врска со црево DN 100
 • 1х неповратни вентили DN 80 (само M1/8RV и M2/8)
 • Изолациска лента за поставување за пригушувачко поставување
 • Акумулатор од 9 V
 • Материјал за прицврстување
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пр.:

Wilo-DrainLift M1/8 (1~) RV

M1

М1 = единечна пумпна постројкаМ2 = двојна пумпна постројка

/8

Макс. напор [m]

(1~)

1~: Монофазна изведба, 3~: трифазна изведба

RV

Изведба со неповратен вентилrбез податок: верзија без неповратен вентил

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа 1~230 V, 50 Hz или 3~400 V, 50 Hz
 • Номинална потрошувачка на енергија P1 = 1,3 kW
 • Должина на кабел од систем до регулатор 4 m / приклучен кабел 1,5 m
 • Работен режим S3-15%, 80 сек
 • Температура на транспортиран медиум макс. 40 °C, краткотрајно 3 мин, 60 °C
 • Температура на околина макс. 40 °C
 • Слободен куглест премин 45 mm
 • Притисочна врска DN 80
 • Приливна врска DN 40 / DN 100 / DN 150
 • Приклучок за обезвоздушување DN 70
 • мин. приливна висина (платформа за поставување до средината на приливот) 180 mm
 • Класа на заштита (без разводен уред) IP 67
 • Бруто зафатнина на резервоарот во зависност од типот 62 l до 115 l
 • Зафатнина за вклучување во зависност од типот 24 l до 40 l

Материјали

 • Куќиште на мотор: не’рѓосувачки челик 1.4301
 • Куќиште на хидраулика: сиво леано железо EN-GJL-250
 • Работно коло: пластика PUR
 • Резервоар: пластика PE

Опис/конструкција

постројка за одведување на отпадна вода, подготвен за приклучување, со можност за целосно преплавување (висина на преплавување: 2 mWS, време на преплавување: 7 дена) со собирен резервоар кој е отпорен на гас и на вода, како и со осигурување на потисокот. Центрифугална пумпа со ротор со слободно струење.

DrainLift M1/8:

Единечна пумпна постројка со монофазен или трифазен мотор, за автоматски погон. Приклучна табла со шуко или ЦЕЕ штекер, беспотенцијален контакт, вграден аларм независен од мрежата и време на запирање коешто може да се регулира.

Изведба RV со неповратен вентил во опсегот на испорака.

DrainLift M2/8:

Двојна пумпна постројка за автоматски погон (со автоматска работа со замена, резерва и врвно оптоварување). Поради интегрираниот двоен неповратен вентил потребна е само една врска за потисна линија. Контролен уред со шуко или ЦЕЕ штекер, беспотенцијален контакт, индикатор за интервалот на одржување и рано откривање на грешка, како и вграден аларм независно од мрежата и време на запирање коешто може да се регулира.

Внимание: контролниот уред не е преплавлив и оттаму мора да се постави така што нема да може да се преплави.

Вкупен дијаграм

DrainLift M

Преземања

Wilo-DrainLift M1/8

Број на производ 6069825
Издание 1804
Број на верзијата 03
Формат на страница 209.9 x 297.0 mm
Број на страници 32

PDF (854 kB)

Преземи

Wilo-DrainLift M 1/8

Број на производ 2531429
Издание 1102
Број на верзијата 03
Формат на страница A4
Број на страници 254

PDF (16 MB)

Преземи

Wilo-DrainLift M 2/8

Број на производ 2531424
Издание 1102
Број на верзијата 03
Формат на страница A4
Број на страници 263

PDF (8 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-DrainLift M

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај