Wilo-DrainLift S

Опис на серијата

Особености/предности на производот

 • Наједноставна инсталација и при постоечка инсталација благодарение на малата тежина, компактната конструкција што штеди простор, како и на вградените неповратни вентили
 • Максимална флексибилност на приклучување со слободен избор на приливи на двете должински страни и на челната страна
 • Мотор од нерѓосувачки челик отпорен на корозија, вградена термичка заштита на моторот, работно коло со слободно струење без затнување и звучен аларм, опционално со Wilo-SmartHome поврзување за голема безбедност при работа

Опис

Постројката за одведување на фекалии Wilo-DrainLift S е наменета за инсталација слична на ѕид во еднофамилијарни и двофамилијарни куќи.

Благодарение на приливите коишто слободно се бираат, минималните димензии и малата тежина, инсталацијата е особено лесна дури и во тесни простори. Благодарение на дополнителниот радио-предавател на аларм, пуш-известувањата во случај на дефект се испраќаат директно на паметен телефон. Тоа значи максимална контрола и најголема безбедност при работа.

Конструкција

Компактна постројка за одведување на отпадна вода како единечна пумпна постројка

Примена

Транспорт на отпадна вода со фекалии (според DIN EN 12050-1), којашто не може да се спроведува низ природен пад на системот на канали и за заштитна повратна дренажа на местата на истекување под нивото на повратниот притисок (според DIN EN 12056-1).

Опрема/функција

 • Подготвена за вклучување
 • Термичко надгледување на моторот
 • Управување со ниво преку пливачки прекинувач
 • Приклучна табла со безнапонски излез за сигнализација на збирна грешка
 • Вграден неповратен вентил (изведба „RV“)

Опсег на испорака

Постројка за одведување на отпадна вода подготвена за приклучување со предвидена приклучна табла и утикач:

 • Приклучна табла со аларм и штекер со безнапонски контакт
 • 1х приливна заптивка DN 100
 • 1х Убодна пила за прилив DN 100
 • 1х неповратен вентил DN 80 (изведба „RV“)
 • 1х манжетна за приклучок на рачна мембранска пумпа или прилив Ø50 mm
 • 1х Манжетна за приклучокот за обезвоздушување DN 70
 • 3х изолациска лента за поставување за пригушувачко поставување
 • Материјал за прицврстување
 • Упатство за вградување и работа

Означување на типот

Пр.:

DrainLift S 1/6T-RV

S

Монтажна големина

1

Број на вградени пумпи

6

Макс. напор во m

T

Изведба на приклучување на мрежа:M = 1~230 VT = 3~400 V

RV

Изведба на притисочна врскабез = без неповратен вентил RV = неповратен вентил

Технички податоци

 • Приклучување на мрежа: 1~230 V, 50 Hz или 3~400 V, 50 Hz
 • Начин на работа: S3-15%, 120 сек
 • Температура на транспортиран медиум: 3…40 °C, краткотрајно 60 °C
 • Макс. температура на околина: 40 °C
 • Макс. волумен за вклучување: 21 l
 • Висина на преплавување: 2 mWs за макс. 7 денови
 • Потисен приклучок: DN 80
 • Приливни приклучци: 1x DN 40 / 1x DN 100 (слободно по избор)
 • Приклучок за обезвоздушување: DN 70
 • Вид на заштита на систем за одведување на отпадна вода: IP68
 • Класа на заштита на расклопен уред: IP54

Материјали

 • Резервоар: пластика PE
 • Куќиште на мотор: нерѓосувачки челик 1.4404 (AISI 316L)
 • Куќиште на хидраулика: пластика ПЕ/ПУР
 • Работно коло: пластика PUR

Опис/конструкција

Целосно преплавлива постројка за одведување на отпадна вода подготвена за приклучување како единечна пумпна постројка со собирен сад отпорен на гасови и вода со накривен собирен простор за сигурна работа без таложење, слободен изборен доток, управување со нивото со помош на пливачки прекинувач и монофазен или трифазен мотор со термичко надгледување.

Претходно инсталирана приклучна табла за автоматска работа со безнапонски контакт за сигнализација на збирна грешка, вграден аларм независен од мрежата, нагодувачко време на запирање и монтиран утикач.

Вкупен дијаграм

DrainLift S

Преземања

Wilo-Drainlift XS, F, S

Издание 0711
Број на верзијата 01
Формат на страница A4
Број на страници 2

PDF (262 kB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-DrainLift S

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај