Wilo-DrainLift WS 1100

Особености/предности на производот

 • Во собирниот простор нема таложење
 • Висока цврстина благодарение на полутопчесто дно на шахтата
 • Можност за избор на четири приливи на лице место
 • Цевковод од нерѓосувачки челик V4A

Опис на серијата

Изведба

Шахта од пластика за поставување во земја

Употреба

Транспортот на претходно прочистена вода или вода со фекалии, којашто не се спроведува низ систем на канали со природен пад може да содржи и предмети коишто пловат под нивото на повратниот притисок.

Означување на типот

Пр.: Wilo-DrainLift WS 1100E/x
WSШахтна пумпна станица синтетика
1100Пречник на шахта во mm
КE = единечна пумпна постројка
D = двојна пумпна постројка
xИзбран тип на пумпа

Материјали

 • Пумпна шахта: PE
 • Цевковод: Не’рѓосувачки челик
 • Траверзна: Не’рѓосувачки челик
 • Засун: црвено леано железо
 • Топчест неповратен вентил: Сиво леано железо
 • Надводна спојка: Сиво леано железо
 • Синџир: Не’рѓосувачки челик

Опис/конструкција

Пластична шахта подготвена за монтирање како единечна или двојна пумпна станица за подземна инсталација со четири дотоци. Пластичната шахта има четири вградени перки за зголемување на потисната сигурност. Дното на шахтата е полусферично за минимизирање на таложењето и максимизирање на стабилноста.

Технички податоци

 • Прилив: 4x DN 150
 • Обезвоздушување: 2x DN 100
 • Максимално прометно оптоварување: 5 kN/m² (според DIN EN 124, група 1)
 • Максимален притисок во потисна линија: 6 бари

Применливи пумпи

Drain TP 50/TP 65

 • Изведба со едноканално работно коло или работно коло со слободно струење
 • Со одобрение за експлозивни средини според ATEX
 • Достапна варијанта за монофазна и вртлива струја
 • Достапна изведба со дограден пливачки прекинувач

Rexa FIT

 • Работно коло со слободно струење
 • Без дозвола за експлозивно подрачје
 • Достапна варијанта за монофазна и вртлива струја
 • Достапна изведба со дограден пливачки прекинувач

Rexa PRO

 • Изведба со едноканално работно коло или работно коло со слободно струење
 • Во стандардна изведба со одобрение за експлозивни средини според ATEX
 • Достапна варијанта за монофазна и вртлива струја

Drain TP 80

 • едноканално работно коло
 • Во стандардна изведба со одобрение за експлозивни средини според ATEX
 • трифазна изведба
 • Се применува само за станици со единечни пумпи!

Drain MTC 32

 • Пумпа за отпадна вода со надворешно поставен алат за сечење
 • Достапно со или без одобрение за експлозивни средини според ATEX
 • трифазна изведба

Drain MTS 40

 • Пумпа за отпадна вода со внатрешно поставен алат за сечење
 • Достапна варијанта за монофазна и вртлива струја
 • Со одобрение за експлозивни средини според ATEX

Опсег на испорака

 • Шахта за пумпа со претходно монтиран цевковод
 • Надводна спојка
 • Неповратен вентил
 • Засун
 • Приклучок за миење G 1½
 • Синџир од висококвалитетен челик, со вкл. куки за прицврстување
 • Прачка за сензор за ниво или пливачки прекинувач со вкл. монтажен прибор
 • Приклучен материјал за две DN 150 KG- приливни цевки
 • Ланец
 • Упатство за вградување и работа

Кај станиците со двојни пумпи се доставува двоен број на арматури (надводна спојка, засун, ...).

Напомена! Пумпата не спаѓа во опсегот на испораката!

Опрема

 • Продолжување на шахтата
 • Капак за шахта
 • Навојни стегачки прстени
 • Приклучни уреди
 • Давач на ниво

Производ

Конструкција

Пумпата спаѓа во опсегот на испораката

-

постројка со единечна пумпа

Постројка со двојни пумпи

Примена

Надземно

-

Подземно

Опрема/функција

Слободен избор на приливна положба

-

Управување со нивото: со пливачки прекинувач

изборно

Управување со нивото: преку сензор за ниво

изборно

Управување со нивото: преку пневматски притисочен сензор

изборно

Подготвена за вклучување

-

Switchgear

изборно

Преземања

General overview

Издание 2017
Формат на страница A4
Број на страници 72

PDF (46 MB)

Преземи

Wilo-DrainLift WS 900…/ WS 1100…

Број на производ 2024177
Издание 0703
Број на верзијата 02
Формат на страница A4
Број на страници 21

PDF (1 MB)

Преземи

Производ

PDF: Wilo-DrainLift WS 1100

Конфигурирај

Избор на страница

Формат на страница

Изборни информации

Можете да ги внесете личните информации, кои сакате да бидат прикажани во заглавието.

Меморирај